Laatste wijzing op april,2023 door Sabrina

Beste wasmachine 2023 (volgens de Consumentenbond)

Laatste wijziging op april,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

In een wasmachine kan je natuurlijk kleding en ander wasgoed simpel en efficiënt wassen en is hiermee een veel gebruikt apparaat geworden. Het kiezen van de juiste en beste wasmachine kan soms erg lastig zijn omdat er natuurlijk zoveel verschillende merken en modellen worden aangeboden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om jou hier in te helpen de beste keuze te maken hebben wij daarom verschillende wasmachines vergeleken en de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Een wasmachine is een apparaat dat in het huishouden wordt gebruikt en bestaat al meer dan een honderd jaar. De Amerikaan Alva J. Fisher heeft de wasmachine in 1908 uitgevonden. Toen de wasmachine net was uitgevonden was het een eenvoudig handmatige wasmachine die niet op stroom werkte. Maar vandaag de dag is de wasmachine voorzien van tal van instellingen en handige functies. De moderne wasmachine modellen zijn zo ontworpen dat ze een stuk minder energie en water verbruiken dan de voorgaande modellen en hierdoor werken ze vele malen efficiënter dan vroeger. 

Op de markt vind je heel veel verschillende soorten wasmachines. Zo zijn er top-loaders en front-loaders verkrijgbaar en deze vind je in verschillende maten en met verschillende capaciteiten. Naast dat er een verschil is in grootte en ontwerp zitten er ook verschillende functies op de toestellen waaronder verschillende wasprogramma's, snelheden voor het centrifugeren en extra functies waaronder bijvoorbeeld een stoomfunctie. 

Het uitkiezen van de beste wasmachine is een lastige opgaven zeker als je nog niet helemaal zeker weet welke functies de wasmachine precies moet hebben. En waar moet je allemaal op letten bij het vergelijken van de verschillende modellen wasmachines. Wij hebben daarom voor jou een zeer handige lijst samengesteld van de verschillende soorten merken en types wasmachines die momenteel in verschillende winkels wordt aangeboden. Deze verschillende modellen hebben wij zorgvuldig bekeken en getest op verschillende punten. Deze informatie helpt jou hopelijk om de beste wasmachine uit te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke huishouden past. 

Beste wasmachine 2023

2. Beste samsung wasmachine
Samsung ww90ta049ae ecobubble review

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste haier wasmachine
Haier HW90-B14959U1 review

Algemene Score: 4/5

4. Beste bosch wasmachine
Bosch WGG14408NL Review

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste beko wasmachine
Beko WTV8716XWWST Steamcure Review

Algemene Score: 4/5

Beste koop wasmachine

1

Wanneer je op zoek bent naar een wasmachine van topkwaliteit dan is deze Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 zeker een goede keuze. Dit is een wasmachine die speciaal is ontworpen om op de meest zachte en efficiënte manier je wasgoed te wassen. Deze wasmachine heeft tevens een aanzienlijke water en energiebesparing. 

Pluspuntjes

 • Met SoftCare-trommel van Miele
 • In 49 minuten is je was perfect schoon
 • Mogelijkheid om later was toe te voegen
 • Je bespaart met PowerWash 2.0 water en energie

Minpuntjes

 • Geen trommelverlichting

Beste wasmachine

De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is een premium wasmachine en is ook nog eens van tal van indrukwekkende functies en technologieën voorzien. De wasmachine heeft een vermogen van 8 kilogram wat dit apparaat perfect maakt voor gezinnen en huishoudens die regelmatig grote hoeveelheden wasgoed moeten wassen. De wasmachine heeft een A+++ energielabel, wat inhoud dat het apparaat zeer energiezuinig is. Nog een groot pluspunt van dit apparaat is dat je deze wasmachine zonder problemen 's nachts kunt laten draaien aangezien hij bijzonder stil is.  

Bekijk de prijzen.

Voordelen

 • PowerWash 2.0 technologie: De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 maakt gebruik van de PowerWash 2.0-technologie, wat betekent dat het in staat is om zelfs de meest hardnekkige vlekken en vuil uit je kleding te verwijderen. Dit komt door de combinatie van een hoog centrifugevermogen en een unieke trommelstructuur die ervoor zorgt dat je kleding grondig wordt gewassen.
 • CapDosing: Met CapDosing kun je wasmiddelcapsules of wasverzachters eenvoudig toevoegen aan de was. De machine doseert het wasmiddel vervolgens automatisch op het juiste moment, zodat je was perfect schoon wordt zonder te veel of te weinig wasmiddel te gebruiken.
 • Stil en energiezuinig: De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is niet alleen energiezuinig, maar ook stil tijdens gebruik. Dit komt door de innovatieve motor van de wasmachine die een minimale hoeveelheid geluid produceert, zelfs bij hoge centrifugeersnelheden.
 • Nadelen

 • Prijs: De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is niet goedkoop en kan als een goede investering worden beschouwd. Echter, de hoge kwaliteit en de vele functies maken het de prijs waard voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige wasmachine.
 • Geen app-bediening: Hoewel de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 verschillende handige functies heeft, heeft het geen app-bediening. Dit kan voor sommige gebruikers een gemis zijn, maar het is belangrijk op te merken dat deze wasmachine nog steeds eenvoudig in gebruik is.
 • Uitstekend apparaat en prijs 

  Als je op zoek bent naar een wasmachine van topkwaliteit die energiezuinig, waterbesparend en stil is, dan is de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 een prima keuze. Deze wasmachine biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en de talrijke functies en programma's zorgen ervoor dat je altijd de juiste wasbeurt kunt selecteren voor jouw wasgoed. De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is een investering waar je jarenlang plezier van zult hebben.

  Deze wasmachine biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en daarom de "beste wasmachine"

  Koop Nu Bij:

  bol.com      Coolblue

  Beste samsung wasmachine

  2

  Een goede wasmachine is zeker een onmisbaar apparaat in ieder huishouden. De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is een wasmachine die aan alle eisen van een modern huishouden voldoet. Met zijn innovatieve EcoBubble-technologie en een laadvermogen van 9 kilogram, biedt deze wasmachine een efficiënte en effectieve waservaring.

  Pluspuntjes

  • Zelfs op een lage temperatuur hygiënisch schoon
  • Duurzaam en stil
  • Extra hygiënisch met behulp van stoom
  • Duidelijk en overzichtelijke display

  Minpuntjes

  • Beschikt niet over Autodose

  Beste samsung wasmachine

  De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is een wasmachine van hoge kwaliteit die is ontworpen om je kleding op een efficiënte en effectieve manier te wassen. Het heeft een laadvermogen van 9 kilogram, wat betekent dat het perfect is voor een gezin van 4-5 personen. Het heeft een energielabel A+++ en is dus energiezuinig en helpt geld te besparen op je energierekening.

  Bekijk de prijzen.

  Voordelen

 • EcoBubble-technologie: De Samsung WW90TA049AE EcoBubble maakt gebruik van de EcoBubble-technologie. Dit betekent dat de wasmachine in staat is om het wasmiddel met water te mengen en vervolgens lucht te injecteren om zo schuim te creëren. Dit schuim dringt dieper door in de stof, waardoor zelfs de meest hardnekkige vlekken en vuil worden verwijderd.
 • SmartThings: Met de SmartThings-app van Samsung kun je de wasmachine op afstand bedienen en monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand de wasmachine aanzetten of kijken hoe ver het wasprogramma gevorderd is. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld nog niet thuis bent of als je de wasmachine in de kelder hebt staan.
 • Keramisch verwarmingselement: De Samsung WW90TA049AE EcoBubble heeft een keramisch verwarmingselement dat ervoor zorgt dat het water sneller wordt opgewarmd en de wasprogramma's sneller worden uitgevoerd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie.
 • Nadelen

  • Geen stoomfunctie: De Samsung WW90TA049AE EcoBubble heeft geen stoomfunctie. Dit betekent dat je de wasmachine niet kunt gebruiken om kleding te stomen, wat sommige gebruikers als een gemis kunnen ervaren.
  • Prijs: De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is niet goedkoop en kan worden beschouwd als een goede investering. Echter, de hoge kwaliteit en de vele functies maken het de prijs waard voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige wasmachine.

  Goede wasmachine met veel handige functies 

  Als je op zoek bent naar een wasmachine die efficiënt, effectief en energiezuinig is, dan is de Samsung WW90TA049AE EcoBubble de perfecte keuze voor jou. Met de EcoBubble-technologie, SmartThings en het keramische verwarmingselement, zal deze wasmachine je kleding perfect schoonmaken en energie besparen terwijl je hem eenvoudig kunt bedienen op afstand. Dit maakt deze wasmachine ideaal voor mensen die graag controle hebben over hun huishoudelijke apparaten en op zoek zijn naar een hoogwaardige wasmachine.

  Met de EcoBubble-technologie, SmartThings en het keramische verwarmingselement, zal deze wasmachine je kleding perfect schoonmaken

  Koop Nu Bij:

  bol.com      coolblue      Bcc      Blokker

  Beste haier wasmachine

  3

  De Haier HW90-B14959U1 is een wasmachine die voldoet aan alle eisen van een modern huishouden. Met zijn innovatieve technologieën en een laadvermogen van 9 kilogram, biedt deze wasmachine een waservaring die efficiënt en effectief is.

  Pluspuntjes

  • Met het Refresh programma
  • Zeer zuinige wasmachine energieklasse A
  • Op afstand je machine instellen en starten
  • Opmerkelijk stil zelfs bij centrifugeren

  Minpuntjes

  • Wasmiddellade is niet zelfreinigend

  Kwaliteits wasmachine

  De Haier HW90-B14959U1 is een wasmachine van hoge kwaliteit die is ontworpen om je kleding te wassen op een effectieve en efficiënte manier te wassen. Het heeft een laadvermogen van 9 kilogram, wat betekent dat het perfect is voor een gezin van 4-5 personen. Het heeft een energielabel A+++, dit houdt in dat het zeer energiezuinig is en je helpt geld te besparen op je energierekening.

  Voordelen

 • Direct Motion-motor: De Haier HW90-B14959U1 maakt gebruik van een Direct Motion-motor die ervoor zorgt dat de wasmachine enorm stil en energiezuinig is. Deze motor heeft ook een lange levensduur, wat betekent dat je er lang plezier van zult hebben.
 • ABT-technologie: De ABT-technologie (Antibacterial Treatment) van Haier zorgt ervoor dat de wasmachine bacteriën en schimmels doodt. Hierdoor blijft de wasmachine fris ruiken en wordt de verspreiding van bacteriën in je wasgoed voorkomen.
 • Steam Plus: De Haier HW90-B14959U1 heeft een Steam Plus-functie waarmee je je kleding kunt stomen. Dit helpt om hardnekkige vlekken te verwijderen en je kleding zachter en frisser te maken.
 • I-Pro Series 7: De Haier HW90-B14959U1 is onderdeel van de I-Pro Series 7 van Haier. Deze serie wasmachines is speciaal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige wasmachine met de nieuwste technologieën.
 • Nadelen

  • Prijs: De Haier HW90-B14959U1 is niet goedkoop en kan als een investering worden beschouwd. Echter, de hoge kwaliteit en de vele functies maken het zeker de prijs waard voor degenen die naar een hoogwaardige wasmachine op zoek zijn.

  Een veelzijdig apparaat

  Als je op zoek bent naar een wasmachine die efficiënt, effectief, stil en energiezuinig is, dan is de Haier HW90-B14959U1 voor jou de perfecte keuze. Met de Direct Motion-motor, ABT-technologie, Steam Plus-functie en I-Pro Series 7, zal deze wasmachine je kleding perfect schoonmaken en fris houden. Dit maakt deze wasmachine ideaal voor mensen die graag controle hebben over hun huishoudelijke apparaten en op zoek zijn naar een hoogwaardige wasmachine die lang meegaat.

  Deze wasmachine is ideaal voor mensen die graag controle hebben over hun huishoudelijke apparaten

  Koop Nu Bij:

  bol.com      Coolblue

  Beste bosch wasmachine

  4

  De Bosch WGG14408NL is een krachtige en efficiënte wasmachine die ontworpen is om aan de behoeften van de moderne consument te voldoen. Met een capaciteit van 8 kg biedt deze wasmachine voldoende ruimte en mogelijkheid om grote hoeveelheden wasgoed in één keer te wassen. Dankzij de vele handige functies en technologieën is deze wasmachine een betrouwbare keuze voor elk huishouden.

  Pluspuntjes

  • Met Hygiene Plus verdwijnen dierenharen
  • Anti-vlekkensysteem verwijdert de meest voorkomende vlekken
  • 65% sneller met hetzelfde wasresultaat.
  • Wast heel erg stil, centrifugeren hoor je ook amper

  Minpuntjes

  • Beschikt niet over i-DOS

  Beste Bosch wasmachine

  De Bosch WGG14408NL beschikt over een uitstekende koolborstelloze motor die zorgt voor een lange levensduur en een laag geluidsniveau. Hierdoor is de wasmachine zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stille en duurzame wasmachine. Bovendien heeft de wasmachine een energie-efficiëntieklasse van A+++ -30%, wat betekent dat deze wasmachine extreem zuinig is en zorgt voor lagere energiekosten.

  Bekijk de prijzen.

  Voordelen

 • Grote capaciteit van 8 kg: Met een capaciteit van 8 kg is deze wasmachine geschikt voor gezinnen en mensen die grote hoeveelheden wasgoed in één keer willen wassen. Dit betekent minder wasbeurten en meer tijd om andere dingen te doen.
 • Koolborstelloze motor: De wasmachine is voorzien van een koolborstelloze motor die zorgt voor een lange levensduur en een laag geluidsniveau. Dit maakt de wasmachine geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stille en duurzame wasmachine.
 • Energie-efficiëntieklasse A+++ -30%: De Bosch WGG14408NL heeft de hoogst mogelijke energie-efficiëntieklasse A+++ -30%, wat betekent dat hij zeer zuinig is en energiekosten bespaart. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.
 • VarioPerfect-functie: Met de VarioPerfect-functie kunt u zelf bepalen of u wilt wassen met de snelste of de meest energiezuinige cyclus. Dit geeft u de vrijheid om te kiezen wat het beste past bij uw persoonlijke behoeften en om tijd en energie te besparen.
 • ActiveWater-technologie: Deze wasmachine maakt gebruik van de ActiveWater-technologie van Bosch, die zorgt voor een optimale hoeveelheid water voor elke wascyclus. Hierdoor wordt het waterverbruik verminderd en wordt de levensduur van de wasmachine verlengd. Dit bespaart niet alleen water, maar ook geld en tijd.
 • Nadelen

 • Hoge aanschafprijs: De Bosch WGG14408NL is iets duurder in vergelijking met andere wasmachines met vergelijkbare specificaties. De aanschafprijs kan voor sommige consumenten een struikelblok zijn bij het maken van hun keuze.
 • Geen specifieke programma's voor delicate stoffen: Deze wasmachine biedt geen specifieke programma's voor delicate stoffen. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, vooral als ze veel fijne kledingstukken hebben die extra zorg nodig hebben.
 • Handig in gebruik

  Als je op zoek bent naar een duurzame, energiezuinige en krachtige wasmachine met een grote capaciteit, is de Bosch WGG14408NL een prima keuze. Met zijn koolborstelloze motor en energie-efficiëntieklasse A+++ -30% is deze wasmachine zeer efficiënt en biedt hij lagere energiekosten op de lange termijn. Bovendien bieden de VarioPerfect-functie en de ActiveWater-technologie extra voordelen voor een optimale waservaring. 

  Als je op zoek bent naar een wasmachine die betrouwbaar is en lang meegaat, is de Bosch WGG14408NL de juiste keuze.

  Koop Nu Bij:

  bol.com      Coolblue

  Beste beko wasmachine

  5

  Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine die niet alleen betrouwbaar is, maar ook een efficiënte en stijlvolle toevoeging aan je huishouden vormt? Dan is de Beko WTV8716XWWST wasmachine misschien wel precies wat je zoekt. In deze product omschrijving gaan we dieper in op de eigenschappen, voordelen en nadelen van deze wasmachine en waarom hij een uitstekende keuze kan zijn voor jouw huishouden.

  Pluspuntjes

  • Met energielabel A een zuinige wasmachine
  • Geen voorbehandeling nodig van vlekken
  • Heeft een startuitstel functie
  • Smart-home functie HomeWhiz

  Minpuntjes

  • Geen mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen

  Moderne Wasmachine

  De Beko WTV8716XWWST is een moderne wasmachine die is ontworpen om jouw dagelijkse wasroutine eenvoudiger te maken. Met een capaciteit van 8 kilogram is deze wasmachine perfect voor huishoudens van gemiddelde grootte. De machine heeft een A+++ energielabel, wat betekent dat hij zeer energiezuinig is en je dus bespaart op je energierekening. Daarnaast heeft de Beko WTV8716XWWST een wasklasse van A, wat aangeeft dat deze wasmachine zeer goed presteert op het gebied van schoonmaken.

  De Beko WTV8716XWWST is uitgerust met verschillende handige functies om je waservaring te optimaliseren. Zo beschikt deze wasmachine over 15 verschillende programma's, waaronder een programma voor katoen, synthetische stoffen en wol. Ook is er een speciaal programma voor delicate stoffen, dat je kleding voorzichtig behandelt tijdens het wassen. Daarnaast heeft de Beko WTV8716XWWST een startuitstelfunctie waarmee je het startmoment van de wasbeurt kunt uitstellen tot een later moment, zodat je de wasmachine kunt laten draaien wanneer het jou het beste uitkomt.

  Bekijk de prijzen.

  Voordelen

 • De Beko WTV8716XWWST heeft een A+++ energielabel, wat betekent dat hij zeer energiezuinig is.
 • Met een capaciteit van 8 kilogram is deze wasmachine perfect voor huishoudens van gemiddelde grootte.
 • De wasmachine beschikt over 15 verschillende programma's, waaronder ook een programma voor delicate stoffen.
 • De startuitstelfunctie geeft je de mogelijkheid om de wasbeurt uit te stellen tot een later moment, zodat je de wasmachine kunt laten draaien wanneer het jou het beste uitkomt.
 • Nadelen

 • De prijs van de Beko WTV8716XWWST is hoger dan die van sommige andere wasmachines op de markt.
 • Deze wasmachine is niet geschikt voor zeer grote huishoudens met veel was.
 • Energie zuinig met startuitstel functie

  Als je op zoek bent naar een energiezuinige en efficiënte wasmachine die je dagelijkse wasroutine makkelijker maakt, is de Beko WTV8716XWWST een prima keuze. Met zijn capaciteit van 8 kilogram, 15 verschillende programma's en startuitstelfunctie is deze wasmachine perfect voor huishoudens van gemiddelde grootte. De A+++ energielabel en wasklasse A maken deze wasmachine niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer goed in staat om je kleding grondig en efficiënt schoon te maken. De speciale programma's voor delicate stoffen en startuitstelfunctie maken het gebruik van de Beko WTV8716XWWST nog gemakkelijker en handiger.

  Hoewel de prijs van deze wasmachine iets hoger ligt dan sommige andere modellen op de markt, biedt hij wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan de Beko WTV8716XWWST je in de loop van de tijd geld besparen door het energieverbruik te verminderen en de levensduur van je kleding te verlengen door ze zorgvuldig en efficiënt te wassen.

  Betrouwbare en energiezuinige wasmachine met een scala aan handige functies

  Koop Nu Bij:

  Waarop vergelijken wij wasmachines

  Het kan lastig zijn om een keuze te maken welke wasmachine het beste is voor jouw specifieke behoeften en budget. Daarom hebben we besloten om vandaag de beste wasmachines te vergelijken op basis van drie belangrijke criteria: vulgewicht, toerental en geluidsniveau.
  Het vulgewicht van een wasmachine is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe machine.
  Een ander belangrijk criterium om rekening mee te houden is het toerental van de wasmachine. Dit geeft aan hoe snel de trommel van de machine ronddraait tijdens het centrifugeren.
  Ten slotte hebben we het geluidsniveau van de wasmachines beoordeeld. Dit is belangrijk omdat je wilt voorkomen dat je wasmachine te veel lawaai maakt en je hiermee de buren stoort. Laten we snel beginnen met de vergelijking en ontdekken welke wasmachine het beste bij jouw behoeften past!


  Vulgewicht

  Het vulgewicht van een wasmachine is de maximale hoeveelheid wasgoed die je in één keer kunt wassen. Het is een belangrijke factor waar je rekening mee moet ouden bij het kiezen van een nieuwe wasmachine, omdat het afhangt van hoeveel was je gewoonlijk hebt om te wassen en hoe vaak je de wasmachine gebruikt. Als je een groot gezin hebt of veel wasgoed moet wassen, dan is het belangrijk om een wasmachine te kiezen met een groter vulgewicht, zodat je meer kleding per wasbeurt kunt wassen. Aan de andere kant, als je een kleine hoeveelheid wasgoed hebt of de wasmachine niet zo vaak gebruikt, dan kun je kiezen voor een wasmachine met een kleiner vulgewicht. Het vulgewicht van een wasmachine kan variëren van 5 kg tot meer dan 12 kg, dit is afhankelijk van het model en merk van de wasmachine.

  Toerental

  Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe snel de trommel van de machine ronddraait tijdens het centrifugeren. Het is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe wasmachine, omdat het de tijd die het kost om je kleding te drogen kan beïnvloeden. Hoe hoger het toerental, hoe meer vocht er uit de kleding wordt verwijderd, wat betekent dat de kleding sneller droogt. Dit is vooral handig als je vaak grote hoeveelheden wasgoed wast en ze snel droog wilt hebben. Het toerental van een wasmachine kan variëren van ongeveer 1000 toeren per minuut tot meer dan 2000 toeren per minuut, afhankelijk van het model en merk van de wasmachine. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel je je wasmachine gebruikt en wat voor soort wasgoed je meestal wast bij het kiezen van een toerental dat het beste past bij jouw behoeften

  toerental wasmachine

  toerental wasmachine

  Geluidsniveau

  Het geluidsniveau van een wasmachine is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe wasmachine. Het wordt gemeten in decibel (dB) en hoe lager het aantal dB, hoe stiller de machine is. Dit is vooral belangrijk als je de wasmachine in een gemeenschappelijke ruimte plaatst, zoals een keuken of woonkamer, waar het geluid van de machine anderen kan storen. Een stille wasmachine kan dus een groot verschil maken in je dagelijkse leven. Het geluidsniveau van een wasmachine kan variëren van ongeveer 50 dB tot meer dan 70 dB, afhankelijk van het model en merk van de wasmachine. Het is belangrijk om een overweging te maken waar je de wasmachine gaat plaatsen en hoe gevoelig je bent voor geluid bij het kiezen van een wasmachine met het juiste geluidsniveau voor jouw situatie.

  wasmachines vergelijken


  Product

  Vulgewicht

  Toerental

  Geluidsniveau

  Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 review

  8kg

  1400 rpm

  70 db

  Samsung ww90ta049ae ecobubble review

  Samsung WW90TA049AE EcoBubble
  Beste samsung wasmachine

  9kg

  1400 rpm

  72 db

  Haier HW90-B14959U1 review

  Haier HW90-B14959U1
  Beste haier wasmachine

  9kg

  1400 rpm

  70 db

  Bosch WGG14408NL Review

  Bosch WGG14408NL
  Beste bosch wasmachine

  9kg

  1400 rpm

  71 db

  Beko WTV8716XWWST Steamcure Review

  Beko WTV8716XWWST
  Beste beko wasmachine

  8kg

  1400 rpm

  72 db

  Dit moet je weten voordat je een wasmachine koopt

  Voordat je een nieuwe wasmachine koopt, zijn er een aantal zaken die je moet overwegen om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Het kiezen van de juiste wasmachine kan een groot verschil maken in je dagelijkse leven, dus het is belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak je de machine gaat gebruiken en wat voor soort wasgoed je meestal wast. Het kiezen van de juiste wasmachine kan een beetje overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende functies en specificaties. Hieronder zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken die je moet maken voordat je een nieuwe wasmachine koopt, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw behoeften en budget.

  Type wasmachine

  Er zijn verschillende soorten wasmachines beschikbaar op de markt die elk unieke eigenschappen hebben. Hieronder zijn de meest voorkomende soorten wasmachines:

  1. Voorlader: Dit is de meest voorkomende en populaire soort wasmachine. Het is ontworpen met een deur aan de voorkant van de machine waar je het wasgoed in kunt laden. Deze machines hebben een groot aantal verschillende functies en specificaties om uit te kiezen.

  2. Bovenlader: Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze machine een deur aan de bovenkant van de machine. Dit type wasmachine is over het algemeen kleiner dan de voorlader en neemt minder ruimte in beslag. Bovenlader wasmachines zijn een goede optie als je weinig ruimte hebt.

  3. Was-droogcombinatie: Dit type wasmachine is ontworpen om te wassen en te drogen in één machine. Het is handig als je geen ruimte hebt voor zowel een wasmachine als een droger.

  4. Semi-automatisch: Dit type wasmachine is populair in landen waar water schaars is. Deze machines hebben een handmatig bedieningspaneel en je moet het water handmatig toevoegen.

  5. Volautomatisch: Dit type wasmachine heeft een automatisch bedieningspaneel waar je de instellingen kunt selecteren. Je hoeft alleen het wasgoed in te laden en de machine doet de rest.

  Elk type wasmachine heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij jouw behoeften en budget.

  Was-/droogcombi of los apparaat

  Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine en droger, heb je de keuze tussen het kopen van een was-droogcombinatie of twee afzonderlijke apparaten. Er zijn voor- en nadelen aan beide opties, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij jouw persoonlijke behoeften.

  Een was-droogcombinatie is een handige oplossing als je beperkte ruimte hebt in je huis voor een aparte wasmachine en droger. Deze machine kan wassen en drogen in één apparaat, waardoor je ruimte bespaart. Het kan ook handig zijn als je een klein huishouden hebt en niet veel wasgoed hoeft te wassen en te drogen.

  Aan de andere kant heeft het gebruik van afzonderlijke apparaten voordelen. Een wasmachine en droger hebben elk hun eigen capaciteit, dus je kunt meer kleding tegelijkertijd wassen en drogen. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het wassen en drogen van je wasgoed. Bovendien hebben afzonderlijke apparaten meestal meer functies en opties om uit te kiezen, zoals verschillende droogprogramma's.

  Over het algemeen is het belangrijk om te bekijken hoeveel wasgoed je meestal wast en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voordat je beslist of je een was-droogcombinatie of afzonderlijke apparaten gaat kopen. Het is ook belangrijk om te bekijken wat voor soort functies en opties je op de wasmachine wilt hebben.

  Energiezuinigheid wasmachine

  Bij het kopen van een wasmachine zijn energiezuinigheid en waterbesparing zeer belangrijke overwegingen. Een energiezuinige en waterbesparende wasmachine kan namelijk niet alleen goed zijn voor het milieu, maar kan ook helpen om jouw energie- en waterrekeningen te verlagen.

  Het energielabel van een wasmachine geeft aan hoe efficiënt de machine is in het gebruik van energie. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren zoals het waterverbruik, het stroomverbruik en het centrifugeerresultaat. Het energielabel loopt van A tot en met G, waarbij A de meest efficiënte klasse is. De A-klasse is nog verder onderverdeeld in A+, A++ en A+++, waarbij A+++ de meest efficiënte optie is.

  Een energiezuinige wasmachine kan op verschillende manieren bijdragen aan energiebesparing. Zo hebben sommige wasmachines een eco-programma waarmee je kunt wassen op lagere temperaturen, waardoor je energie bespaart. Andere machines hebben een automatische beladingsherkenning waarmee de machine het water- en energieverbruik kan aanpassen op basis van de hoeveelheid wasgoed die wordt gewassen.

  Waterbesparing is ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een nieuwe wasmachine. Moderne wasmachines zijn vaak ontworpen om zowel energie- als waterzuinig te zijn. Sommige machines gebruiken sensoren om de hoeveelheid wasgoed te meten en het waterverbruik daarop aan te passen. Andere machines bieden programma's speciaal ontworpen voor kleine ladingen, waardoor je minder water verbruikt bij het wassen van minder wasgoed.

  Naast het kiezen van een energie- en waterzuinige wasmachine, zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om energie en water te besparen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je alleen wast wanneer je een volle lading hebt en de machine niet te overladen. Ook het gebruik van wasmiddel geschikt voor lage temperaturen kan helpen om energie te besparen en het waterverbruik te verminderen.

  Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een energie- en waterzuinige wasmachine niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Op de lange termijn kan het kiezen voor een energie- en waterzuinige optie je namelijk geld besparen op jouw energie- en waterrekeningen.

  energiezuinigheid wasmachine

  energiezuinigheid wasmachine

  Startuitstel

  Een handige functie die je tegenwoordig op veel wasmachines vindt is het startuitstel. Met deze functie kun je het moment van starten van het wasprogramma uitstellen tot een later tijdstip. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een nachttarief voor elektriciteit, of als je de wasmachine wilt laten draaien terwijl je zelf niet thuis bent.

  Het startuitstel werkt door het instellen van een specifieke starttijd voor het wasprogramma. De machine zal dan automatisch beginnen met wassen op het door jou gekozen tijdstip. Sommige wasmachines hebben een uitstel tot wel 24 uur, waardoor je bijvoorbeeld 's nachts de machine kunt laten draaien om te profiteren van een goedkoper nachttarief voor elektriciteit.

  Een ander voordeel van het startuitstel is dat je de wasmachine kunt laten draaien terwijl je niet thuis bent. Als je bijvoorbeeld overdag werkt, kun je de wasmachine 's ochtends vullen en het wasprogramma laten starten tijdens je werkdag. Zo is de was klaar als je thuiskomt.

  Het startuitstel kan ook handig zijn als je wilt dat de wasmachine klaar is op een specifieke tijd. Als je bijvoorbeeld de was wilt draaien voordat je gaat slapen, maar je wilt niet dat de machine 's nachts te veel lawaai maakt, kun je het wasprogramma instellen met startuitstel. Zo begint de machine op een geschikter tijdstip en is de was klaar wanneer je wakker wordt.

  Kortom, het startuitstel is een handige functie die je veel flexibiliteit kan bieden bij het gebruik van je wasmachine. Het kan je helpen om te besparen op energiekosten, het maakt het mogelijk om de wasmachine te laten draaien wanneer het jou uitkomt en het zorgt ervoor dat de wasmachine niet te veel lawaai maakt op ongeschikte momenten.

  Eindsignaal

  Als je op zoek bent naar een wasmachine, dan is het handig om te weten of de machine beschikt over een eindsignaal. Dit is een geluidssignaal dat aangeeft dat het wasprogramma is afgelopen. Het eindsignaal kan variëren van een simpel piepje tot een melodie of zelfs een gesproken tekst.

  Een eindsignaal kan handig zijn omdat je hierdoor weet wanneer het wasprogramma is afgelopen. Zo kun je direct de was uit de machine halen en ophangen om te drogen, zonder dat je constant de tijd in de gaten hoeft te houden. Bovendien voorkomt het eindsignaal dat de was te lang in de machine blijft zitten en hierdoor gaat stinken of kreukelen.

  Naast het eindsignaal op de wasmachine zelf, zijn er tegenwoordig ook wasmachines die zijn uitgerust met een melding op een app op je telefoon. Hiermee ontvang je een bericht op je smartphone zodra het wasprogramma is afgelopen. Dit kan handig zijn als je niet in de buurt bent van de wasmachine, bijvoorbeeld als je nog even snel boodschappen gaat doen. Zo weet je altijd wanneer het tijd is om de was uit de machine te halen en voorkom je dat de was er te lang in blijft zitten.

  Het is goed om te weten dat niet alle wasmachines zijn uitgerust met een app-functie. Als je hier interesse in hebt, is het verstandig om bij de aanschaf van een wasmachine goed te kijken naar de specificaties en te controleren of de machine beschikt over deze functie.

  Vragen die je moet stellen voordat je wasmachine koopt

  Het kopen van een wasmachine is een belangrijke investering voor veel huishoudens. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken en een wasmachine te kiezen die past bij jouw persoonlijke behoeften en wensen. Voordat je een wasmachine koopt, zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hierdoor voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop en kun je optimaal genieten van een schone en frisse was. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vragen die je moet stellen voordat je een wasmachine koopt.

  Wasmachine aansluiting

  Een wasmachine aansluiten lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige taak, maar er zijn toch een aantal zaken waar je op moet letten. Het correct aansluiten van je wasmachine is belangrijk om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je wasmachine optimaal functioneert.

  Om te beginnen moet je controleren of je beschikt over de juiste aansluitingen. Een wasmachine moet worden aangesloten op een wateraansluiting voor de watertoevoer en een afvoeraansluiting voor het afvoeren van het vuile water. Zorg ervoor dat deze aansluitingen in de buurt van de plek zijn waar je de wasmachine wilt plaatsen.

  Vervolgens is het belangrijk om te controleren of de waterdruk voldoende is. De meeste wasmachines vereisen een waterdruk van minimaal 1 bar om goed te kunnen functioneren. Controleer daarom of je waterdruk op het juiste niveau is en of je eventueel een drukverhoger nodig hebt.

  Tot slot is het belangrijk om de afvoerslang op de juiste manier te plaatsen. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet te diep in de afvoerpijp wordt gestoken om verstoppingen te voorkomen. Het is ook mogelijk om de afvoerslang omhoog te hangen en vast te maken aan de achterkant van de wasmachine om te voorkomen dat het water terugstroomt.

  Als je nog steeds twijfelt over het aansluiten van je wasmachine, kun je altijd de hulp inschakelen van een professional.

  Beste wasmachine consumentenbond

  De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste wasmachine op de markt. Met een capaciteit van 8 kilogram en een toerental van maximaal 1600 toeren per minuut, biedt deze wasmachine uitstekende prestaties en zorgt dit apparaat voor perfect schone was.

  Een belangrijk pluspunt van de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is de PowerWash 2.0-technologie, die ervoor zorgt dat je wasgoed grondig wordt gereinigd met een laag water- en energieverbruik. Daarnaast beschikt de wasmachine over een handige SteamCare-functie voor het hygiënisch reinigen en ontkreuken van je kleding zonder wasmiddel.

  Deze wasmachine van Miele is ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Het overzichtelijke bedieningspaneel en handige functies zoals startuitstel en resttijdindicatie maken het wassen van je kleding nog eenvoudiger. Bovendien is de wasmachine zeer stil en energiezuinig, waardoor je bespaart op je energierekening.

  Als je op zoek bent naar de beste wasmachine op de markt, kan je vertrouwen op het advies van de Consumentenbond en kiezen voor de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0. Met deze wasmachine haal je niet alleen een efficiënte en gebruiksvriendelijke machine in huis, maar ook een duurzaam en energiezuinig apparaat.

  beste wasmachine consumentenbond

  beste wasmachine consumentenbond

  Beste wasmachine merk

  Er zijn verschillende wasmachines merken op de markt, maar welk merk staat nou bekend om de beste wasmachines? Volgens de Consumentenbond zijn er een aantal merken die uitblinken in kwaliteit en prestaties.

  Miele is bijvoorbeeld een bekend en populair wasmachine merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en duurzame machines. De wasmachines van Miele zijn niet alleen zeer efficiënt in het schoonmaken van je wasgoed, maar ze zijn ook energiezuinig en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Een ander bekend wasmachine merk is Bosch. Dit merk staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en innovatieve functies. De wasmachines van Bosch zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ze zijn ook energiezuinig en bieden uitstekende prestaties.

  Samsung is ook een opkomend merk op de wasmachine markt. Dit merk biedt een uitgebreid assortiment van wasmachines met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en innovatieve functies. De wasmachines van Samsung zijn energiezuinig en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en hoogwaardig wasmachine merk, zijn Miele, Bosch en Samsung goede opties om te overwegen. Met deze merken ben je verzekerd van een duurzame en energiezuinige wasmachine die garant staat voor uitstekende prestaties en gebruiksgemak.

  Beste wasmachine onder 500 euro

  Op zoek naar de beste wasmachine onder de 500 euro? Er zijn een aantal wasmachines die uitblinken in prestaties en betaalbaarheid, zelfs met een beperkt budget.

  Een van de beste opties is de Beko WTV7732X01. Deze wasmachine biedt uitstekende prestaties en heeft een ruim vulgewicht van 7 kilogram. Daarnaast is de Beko WTV7732X01 energiezuinig, met een A+++ energielabel, en heeft het een stille werking.

  Een andere optie is de Whirlpool FWF71483W EU. Deze wasmachine biedt ook een ruim vulgewicht van 7 kilogram en heeft een energiezuinige A+++ label. De Whirlpool FWF71483W EU heeft daarnaast een handige startuitstel functie en biedt uitstekende wasresultaten.

  De Indesit BWSC 61452 is ook een goede optie voor een budgetvriendelijke wasmachine. Met een vulgewicht van 6 kilogram is deze wasmachine ideaal voor kleinere huishoudens. De Indesit BWSC 61452 heeft een energiezuinig A++ energielabel en biedt verschillende wasprogramma's voor verschillende soorten wasgoed.

  Al met al zijn er verschillende wasmachines onder de 500 euro die uitstekende prestaties en functies bieden. Of je nu kiest voor de Beko WTV7732X01, Whirlpool FWF71483W EU of Indesit BWSC 61452, met deze budgetvriendelijke opties ben je verzekerd van een betrouwbare en efficiënte wasmachine die past binnen jouw budget.

  Beste wasmachine voor 2 personen

  Op zoek naar de beste wasmachine voor een huishouden van 2 personen? Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten, zoals het vulgewicht en de energiezuinigheid van de wasmachine.

  Een goede optie is de Bosch WAN28095NL. Deze wasmachine biedt een ruim vulgewicht van 7 kilogram en is energiezuinig met een A+++ energielabel. Daarnaast heeft de Bosch WAN28095NL verschillende handige functies, zoals startuitstel en een stille werking.

  Een andere optie is de Samsung WW70J5486MW/EN. Deze wasmachine heeft een iets kleiner vulgewicht van 7 kilogram, maar biedt wel uitstekende wasresultaten. De Samsung WW70J5486MW/EN heeft daarnaast een energiezuinig A+++ energielabel en een stille werking.

  Als laatste optie is de AEG L6FBN84GP een goede keuze voor een huishouden van 2 personen. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is energiezuinig met een A+++ energielabel. Daarnaast biedt de AEG L6FBN84GP verschillende handige functies, zoals startuitstel en een stille werking.

  Kortom, met de Bosch WAN28095NL, Samsung WW70J5486MW/EN of AEG L6FBN84GP ben je verzekerd van een betrouwbare en efficiënte wasmachine die perfect past bij een huishouden van 2 personen.

   Merken en Winkels

  Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, heb je de keuze uit verschillende merken en winkels. Maar welke merken bieden de beste kwaliteit en welke winkels hebben de beste prijzen? Hieronder gaan we dieper in op de verschillende merken en winkels die wasmachines aanbieden. We bekijken welke merken het meest betrouwbaar zijn en welke winkels de beste deals hebben. Of je nu op zoek bent naar een topklasse Miele wasmachine of een budgetvriendelijke optie van Whirlpool, wij helpen je bij het vinden van de beste wasmachine voor jouw persoonlijke behoeften en budget. Dus lees snel verder om meer te weten te komen over de verschillende merken en winkels waar je uit kunt kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine.

  Miele wasmachine

  Miele is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. Het bedrijf is opgericht in 1899 door Carl Miele en Reinhard Zinkann en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

  Miele wasmachines zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en bieden een uitstekende wasprestatie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, waaronder toploaders en voorladers, en hebben een breed scala aan functies, zoals automatische dosering van wasmiddel en een zelfreinigend wasmiddelbakje.

  De gemiddelde levensduur van een Miele wasmachine is ongeveer 20 jaar, wat aantoont dat het merk zich richt op duurzaamheid en lange termijn investeringen. Naast wasmachines biedt Miele ook andere huishoudelijke apparaten aan, zoals stofzuigers, vaatwassers en koelkasten.

  Een Miele wasmachine kan duurder zijn dan andere merken, maar de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid maken het een goede investering op lange termijn. Miele heeft ook een goede reputatie op het gebied van klantenservice en biedt uitstekende garantievoorwaarden.

  Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardige wasmachine die lang meegaat en uitstekende wasprestaties biedt, dan is Miele een merk dat je zeker moet overwegen.

  miele wasmachine

  miele wasmachine

  Bosch wasmachine

  Bosch is een bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. Het bedrijf werd in 1886 opgericht door Robert Bosch in Stuttgart, Duitsland. Bosch is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk met een breed scala aan producten.

  Bosch staat bekend om de betrouwbaarheid van haar wasmachines. De machines zijn voorzien van geavanceerde technologieën, waardoor ze niet alleen zeer efficiënt zijn, maar ook duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Bosch biedt diverse modellen wasmachines aan, van basis modellen tot zeer geavanceerde modellen met verschillende functies en programma's.

  Bosch wasmachines hebben een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid en waterbesparing. Daarnaast zijn ze vaak stil tijdens het wassen en hebben ze een lange levensduur. Bosch investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar wasmachines te verbeteren en te innoveren.

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame wasmachine, dan is een Bosch wasmachine een goede keuze. Met hun uitgebreide assortiment en innovatieve technologieën biedt Bosch voor ieder huishouden een passende wasmachine.

  AEG wasmachine

  AEG is een Duits merk dat in 1883 is opgericht door Emil Rathenau. Het bedrijf begon als een elektrotechnische onderneming en richtte zich op de ontwikkeling van elektrische verlichtingssystemen. In 1907 produceerde AEG zijn eerste elektrische wasmachine. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van huishoudelijke apparaten ter wereld.

  AEG-wasmachines staan bekend om hun innovatieve functies en technologieën, waaronder hun ProSense-technologie die de wascyclus aanpast aan de lading en de SoftPlus-functie die ervoor zorgt dat wasverzachter gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast hebben veel AEG-wasmachines een energie-efficiëntieklasse van A+++.

  Het merk AEG maakt deel uit van de Electrolux Group, een Zweeds bedrijf dat ook andere bekende merken van huishoudelijke apparaten produceert, zoals Zanussi, Frigidaire en Electrolux zelf.

  Samsung wasmachine

  Samsung is een Zuid-Koreaans elektronicabedrijf dat in 1938 werd opgericht. Het bedrijf is vooral bekend om zijn smartphones en televisies, maar produceert ook wasmachines van hoge kwaliteit. Samsung staat bekend om zijn innovatieve technologieën en streeft ernaar om het dagelijks leven van mensen gemakkelijker te maken.

  De wasmachines van Samsung zijn voorzien van een modern design en geavanceerde functies, zoals EcoBubble-technologie en AddWash. EcoBubble-technologie zorgt ervoor dat wasmiddel grondig wordt opgelost en gelijkmatig wordt verdeeld over de kleding, zelfs op lagere temperaturen. AddWash is een innovatieve functie waarmee je vergeten kledingstukken of extra wasmiddel kunt toevoegen tijdens het wasproces.

  Samsung biedt een breed scala aan wasmachines, van budgetvriendelijke modellen tot premium modellen met extra functies en capaciteit. Het bedrijf streeft ook naar duurzaamheid en energiebesparing in zijn wasmachines, wat zowel goed is voor het milieu als voor de portemonnee van de consument. Kortom, als je op zoek bent naar een moderne wasmachine met innovatieve functies, is Samsung zeker een merk om te overwegen.

  samsung wasmachine

  samsung wasmachine

  Coolblue wasmachine

  Coolblue is een bekende online winkel voor elektronica, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Het bedrijf werd opgericht in 1999 in Nederland en heeft zich sindsdien uitgebreid naar België en Duitsland.

  Coolblue heeft een breed scala aan wasmachines van verschillende merken, waaronder AEG, Bosch, Miele, Samsung en meer. Hun assortiment varieert van eenvoudige, betaalbare modellen tot high-end wasmachines met geavanceerde functies.

  Wat Coolblue onderscheidt van andere online winkels is hun uitstekende klantenservice. Ze bieden een 30-dagen retourbeleid en gratis verzending op alle producten. Bovendien staan ze bekend om hun snelle levering en uitgebreide informatie over elk product op hun website.

  Als je op zoek bent naar een wasmachine van Coolblue, kun je erop vertrouwen dat je een goede kwaliteit machine krijgt en uitstekende klantenservice. Bekijk hun assortiment en ontdek de wasmachine die bij jou past!

  Siemens wasmachine

  Siemens is een bekend Duits merk dat al sinds 1847 actief is in de elektronica- en elektrotechnische industrie. Het bedrijf begon oorspronkelijk als een telegraafbedrijf en richtte zich later op andere gebieden zoals verlichting en motoren. In de jaren '60 begon Siemens met de productie van huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines.

  Tegenwoordig staat Siemens bekend als een betrouwbaar merk met een breed scala aan huishoudelijke apparaten van hoge kwaliteit. Hun wasmachines zijn onder andere bekend vanwege hun innovatieve technologieën zoals de i-Dos functie, waarbij de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert. Siemens biedt ook verschillende energiezuinige wasmachines aan met een A+++ energielabel.

  Siemens wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en formaten, geschikt voor diverse huishoudens. Het merk heeft zowel voorlader- als bovenlader wasmachines in het assortiment, met verschillende capaciteiten en functionaliteiten. Daarnaast biedt Siemens ook was-droogcombinaties aan voor huishoudens met beperkte ruimte.

  Siemens is een bekend en gerespecteerd merk in de huishoudelijke apparatenbranche en staat bekend om zijn kwaliteit en innovatieve technologieën. Als je op zoek bent naar een betrouwbare wasmachine van een gerenommeerd merk, is Siemens zeker een overweging waard.

  Beko wasmachine

  Beko is een Turks bedrijf dat in 1954 werd opgericht door Vehbi Koç. Het begon als een klein handelsbedrijf en is uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van huishoudelijke apparatuur, waaronder wasmachines. Beko staat bekend om zijn betaalbare wasmachines die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.

  Beko heeft in de loop der jaren verschillende innovatieve functies aan zijn wasmachines toegevoegd, zoals AquaWave-technologie en een automatisch watercontrolesysteem om water te besparen. Beko wasmachines zijn er in verschillende modellen en maten, van compacte wasmachines voor kleine ruimtes tot grote wasmachines voor grotere huishoudens.

  Het bedrijf is ook toegewijd aan duurzaamheid en heeft als doel om tegen 2030 alle producten CO2-neutraal te maken. Daarnaast is Beko lid van de United Nations Global Compact en heeft het verschillende duurzaamheidsinitiatieven gelanceerd om de ecologische voetafdruk te verminderen.

  Beko wasmachines zijn beschikbaar bij verschillende winkels en webshops, waaronder Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Expert.

  Bcc wasmachine

  BCC is een Nederlandse winkelketen die in 1945 is opgericht en gespecialiseerd is in consumentenelektronica, waaronder wasmachines. De naam BCC staat voor 'Bakker Cash & Carry', genoemd naar de oprichter Herman Bakker.

  BCC biedt een breed scala aan wasmachines van verschillende merken en modellen, waaronder Miele, Bosch, Samsung, Siemens en meer. Ze staan bekend om hun goede service en klantvriendelijkheid. BCC heeft fysieke winkels door heel Nederland en een online webshop waar je gemakkelijk wasmachines kunt vergelijken en bestellen.

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, is BCC een goede optie om te overwegen vanwege hun ruime assortiment en uitstekende service.

  Zanussi wasmachine

  Zanussi is een bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparatuur en staat vooral bekend om zijn wasmachines en drogers. Het merk werd opgericht in 1916 in Italië door Antonio Zanussi en begon oorspronkelijk als een producent van ovens. In de jaren 50 begon Zanussi met de productie van koelkasten en in de jaren 60 werd het assortiment uitgebreid met wasmachines.

  Tegenwoordig is Zanussi eigendom van de Electrolux Group en produceert het merk diverse huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines in verschillende prijsklassen. Het assortiment van Zanussi omvat onder andere wasmachines met een vulgewicht van 7 tot 10 kg en met een maximaal toerental van 1200 tot 1600 toeren per minuut. Daarnaast biedt Zanussi ook was-droogcombinaties en speciale modellen voor mensen met een allergie.

  Zanussi wasmachines worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid en eenvoudige bediening. Het merk heeft verschillende energiezuinige modellen in het assortiment en biedt vaak handige functies zoals startuitstel en de mogelijkheid om het centrifugeerprogramma aan te passen. Zanussi wasmachines zijn verkrijgbaar bij diverse winkels en webshops, waaronder BCC, MediaMarkt en Coolblue.

  Aanbevolen video's over een wasmachine

  Je vind hieronder video's van verschillende wasmachines om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door het bekijken van de video's krijg je een idee welke wasmachines er allemaal verkrijgbaar zijn. 

  Veelgestelde vragen over een wasmachine

  Wat is de beste wasmachine volgens de consumentenbond

  Volgens de Consumentenbond is de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 de beste wasmachine. Het is een energiezuinige machine met een vulgewicht van 8 kilogram en een toerental van 1600. Daarnaast is de machine erg stil en biedt het goede wasresultaten.

  Welke wasmachine komt het beste uit de test

  De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 komt als beste uit de test. Deze wasmachine blinkt uit in energiezuinigheid, wasresultaat en gebruiksgemak. De machine is bovendien duurzaam en heeft een lange levensduur.

  Welk wasmachine kopen

  Bij het kiezen van een wasmachine is het belangrijk om te letten op energiezuinigheid, waterverbruik en de grootte van de trommel. De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is volgens de consumentenbond de beste keuze, maar er zijn ook andere merken die goede opties bieden, zoals Bosch, AEG en Samsung. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget.

  Wat kost wasmachine per keer

  De kosten van een wasbeurt variëren afhankelijk van het energie- en waterverbruik van de wasmachine, de prijs van energie en water en het type wasmiddel dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan worden gezegd dat het gemiddeld tussen de 20 en 40 eurocent per wasbeurt kost.

  Alle handige tips over een wasmachine