Beste Padel Racket 2023 (Beginners en Gevorderden)

Laatste wijziging op januari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

Net begonnen of al gevorderd met padel en op zoek naar het beste padel racket? Padel wordt in Nederland en België alleen maar populairder. Padel rackets zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Factoren als bladvorm, materiaal en gewicht spelen ook een belangrijke rol als je een padel racket gaat kopen. Met het beste padel racket die goed bij jou past kan je het maximale uit het spel halen en hiermee voorkom je onder andere ook blessures. Er verschijnen elk jaar een groot aantal padel rackets op de markt wat de keuze zeker niet makkelijker maakt. We hebben daarom voor jou een selectie gemaakt van de beste padel rackets met daarin verschillende modellen en prijsklassen. Elke speler heeft andere wensen en behoeften als het om een padel racket gaat. Er zijn spelers die graag aanvallend spelen en er zijn spelers die graag van achteren verdedigen. Ook geven sommige spelers de voorkeur aan een lichtere padel racket boven een zwaarder padel racket. 

Beste Padel Racket 2023

2. Beste Alround Padel Racket 
Reboze Padel Racket

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste Beginners Padel Racket 
Head Evo Sanyo Padel Racket

Algemene Score: 4/5

4. Beste Gevorderden Padel Racket
Avensio RS20

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste Padel Racket Gemiddelde Speler
Orbit Gajes Amsterdams

Algemene Score: 4/5

Beste Prijs Kwaliteit Padel Racket

1

Het Shark S01 padelracket maakt deel uit van een nieuwe lijn padelrackets die is uitgebracht door het padelmerk Tbrands Padel. Doordat het racket voornamelijk van koolstofvezel/glasvezel is gemaakt, heeft het een smaller profiel en ligt het zeer comfortabel in de hand.

Pluspuntjes

 • Licht en comfortabel 
 • Strak sportief uiterlijk
 • Innovatief smaller profiel 
 • Comfortabele grip met verstelbaar koord

Minpuntjes

 • Geen minpunten 

Beste Padel Racket

Het Shark S01 padel racket is niet voor niets gekozen tot beste koop want hij beschikt over een aantal unieke kenmerken waaronder het strakke en sportieve uiterlijk, hij is licht en comfortabel en heeft een comfortabele grip met verstelbaar koord. 

Dit maakt het racket zeer flexibel en zorgt ervoor dat je sneller kunt reageren. Je reactiesnelheid neemt toe en je geeft aan je slag eenvoudiger effect. Zo veeg je elke speler van de baan!

Bekijk de prijzen.

Goedkoop Padel Racket

Naast dat dit het beste padel racket is is hij ook nog eens zeer goed geprijsd. In vergelijking met andere padel rackets heeft dit product een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Comfortabel en licht padel racket wat de reactiesnelheid verhoogt "Beste Prijs Kwaliteit

Koop Nu Bij:

Beste Allround Padel Racket

2

Reboze is al jaren een bekende naam in de Spaanse padelwereld. Reboze is vanaf 2021 verkrijgbaar in Nederland en België. Wat het Reboze-racket uniek maakt, is dat het een technisch topracket is voor een betaalbare prijs. Je kunt de padelbal meer spin geven door het “extra rough surface”.

Pluspuntjes

 • Ligt goed in de hand
 • Goede kwaliteit
 • Inclusief hoes
 • Goede bespanning

Minpuntjes

 • Geen minpunten 

Goed Padel Racket

Dankzij het EVA-rubber in de kern (sweet spot) ervaar je optimale controle en slagkracht. Maak je klaar voor de overwinning!

Bekijk de prijzen.

Het merk richt zich voornamelijk op het bouwen van hoogwaardige technische rackets tegen betaalbare prijzen. Het padel racket van Reboze bevat een aantal ontwikkelde competenties waar iedere speler zijn voordeel uit kan halen.

Padel Racket voor startende en ervaren padel spelers

Dit Padel Racket is geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers. Er wordt daarnaast bij de aankoop van dit product ook nog eens een hoes meegeleverd zo kan je altijd veilig je racket opbergen. 

Door de “extra rough surface” kan je de padelbal meer spin geven!

Koop Nu Bij:

Beste Beginners Padel Racket

3

Heb je interesse in padel tennis en wil je het gaan proberen? Dan is dit het racket voor jou! Frame met Innegra-technologie voor meer kracht en minder trillingen. Deze versie heeft hetzelfe uiterlijk als het nummer 1 gebruikte racket de Sanyo Gutiérrez. 

Pluspuntjes

 • Goede kwaliteit
 • Ligt goed in de hand
 • Zowel voor beginner als gevorderden
 • Goed geprijsd

Minpuntjes

 • Zonder hoes

Padel Racket met uitstekende prestatie

Het padel racket heeft een gewicht van 360 gram en heeft een strak en trendy ontwerp. Hij biedt een prima prestatie om zowel te verdedigen als aan te vallen. 

Bekijk de prijzen.

De kern bestaat uit zacht foam, wat voor een zachtere aanraking en een fantastische trilling absorptie zorgt. Bij elke slag zorgt dit voor een goed comfort. 

Padel racket met fantastische trilling absorptie wat zorgt voor een goed comfort bij iedere slag. 

Koop Nu Bij:

Beste Gevorderden Padel Racket

4

Met zijn druppelvorm is de Avensio RS20 padelracket perfect voor de gevorderde padelspeler die graag investeert in kwaliteit. De druppelvorm zorgt voor meer kracht en precisie bij het slaan en serveren van de bal. Het padel racket heeft de vorm van een traan, de zogeheten teardrop shape. Dit racket biedt een mix tussen een diamant en de ronde vorm. 

Pluspuntjes

 • EVA Foam core 
 • Gemaakt met Japans 3K Carbon, fiberglass zijkanten
 • Grotendeels handgemaakt
 • Inclusief beschermhoes voor je racket

Minpuntjes

 • Geen minpunten 

Veelzijdig Padel Racket

Padel racket met teardrop zijn veelzijdig en de perfecte combinatie tussen power bij slagkracht en controle. Het is de beste keuze voor de padel spelers met wat ervaring en voor spelers die bijvoorbeeld nog niet gespecialiseerd zijn in defensief of aanvallend spelen. 

Bekijk de prijzen.

Avensio is opgericht vanuit een passie voor padel en is een Nederlands bedrijf. Ze hadden als doel hoge kwaliteitsrackets te maken die betaalbaar zijn, gericht op padelspelers die willen spelen op een gemiddeld tot een hoog niveau. Deze rackets worden daarom ook grotendeels gemaakt met de hand, waarbij van hoogstaande materialen gebruik wordt gemaakt. 

Een padel racket dat grotendeels met de hand wordt gemaakt.

Koop Nu Bij:

Beste Padel Racket Gemiddelde Speler

5

Dit racket is gemaakt voor degenen die onbevreesd de baan opgaan en zich niet inhouden voor hun tegenstanders. Voor spelers die listige ballen spelen, is dit ons listigste racket. Wil je je tegenstander vanaf het begin geen kans geven? Dan is dit het racket dat je nodig hebt!

Pluspuntjes

 • Ligt goed in de hand 
 • Inclusief hoes
 • Hoogwaardig 100% carbon
 • Mooi design

Minpuntjes

 • Geen minpunten

Padel Racket Met Mooi Design

Het padel racket is van 100% carbon gemaakt en heeft een diamantvorm waardoor je tijdens het afmaken meer power hebt, zonder dat je op controle hoeft in te leveren. Het padel racket heeft een zeer mooi design. 

Bekijk de prijzen.

Conclusie Orbit Gajes Amsterdams Padel Racket

Het racket is voorzien van meer gaten aan de buitenkant, en weinig aan de binnenkant, dit om de aerodynamica te verbeteren van het racket. Dit patroon vermindert daarnaast trilling wat bij de speler irritatie kan opleveren.

Het patroon van het padel racket vermindert trilling. 

Koop Nu Bij:

Waarop vergelijken wij padel rackets

Er zijn heel veel padel rackets verkrijgbaar en daarom is het helaas niet mogelijk om ze allemaal uit te testen. We hebben daarom een criterium lijst opgesteld. In de test hebben we de padel racket opgenomen die aan de volgende criterium voldoet. We hebben tijdens onze selectie de volgende criterium gebruikt:


Bladvorm

Bij een padel racket is er onderscheid tussen drie soorten bladvorm: een diamant vorm, een druppel vorm en een ronde vorm. Het spelcomfort, de hoeveelheid power en de controle wordt door het type bladvorm bepaald. Het is dus afhankelijk van je doel welk type padel racket je het beste kan kopen. 

Beginnende spelers hebben meer baat bij een padel racket met ronde vorm. Op een rond padel racket is de sweet spot namelijk vrij groot. Hierdoor is het makkelijker om op de juiste manier de bal te raken. Door de sweet spot worden immers de fouten geminimaliseerd. Je kan zo volop techniek oefenen. 

Padel spelers die al (een beetje) ervaring hebben of spelers die al gevorderd zijn en graag nog wat controle over de bal hebben kiezen het best voor een padel racket met druppelvorm. Dit type padel racket bevindt zich tussen een diamantvorm en een ronde vorm. Hier zit de sweet spot hoger op het racket en hierdoor kan je meer kracht uitoefen. Dit is vooral in aanvallende slagen nuttig. 

Spelers die gevorderd zijn of echte professionals kunnen het meeste plezier uit een diamantvormig racket halen. Bij dit padel racket is de sweet spot kleiner en zit bovenaan, wat het een stuk moeilijker maakt om de bal goed te raken. Om het meeste uit dit racket te halen is dus veel techniek nodig. 

Bladvorm padel racket

Bladvorm padel racket

Soort foam

Voornamelijk worden er 2 soorten schuim gebruikt bij de samenstelling van de kern van een padelracket: EVA-rubber (Ethyleen-Vinyl Acetaat) en schuimrubber (FOAM). Op hun beurt worden de EVA-rubbers weer in verschillende soorten onderverdeeld, zoals onder andere Soft rubber, Ultra soft rubber en Black Eva rubber. Er wordt naast EVA en FOAM ook wel eens polyethyleen gebruikt als materiaal voor de binnenkant van padelrackets. 

Het materiaal van het racket is van invloed op de levensduur en bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het racket. Het materiaal van het frame en de kern zijn beide belangrijk bij het vinden van het beste padelracket. Het hart van een racket is het deel dat de bal raakt. Het bepaalt de controle en kracht van de bal. Als je zelf niet veel kracht kunt zetten (beginner, gemiddelde of gevorderde) speler, dan is soft foam de beste keuze. 

Type speler

Het is belangrijk om te kijken wat voor type speler je bent. Ben je sinds kort pas begonnen met padel of ben je een gevorderde speler of zelfs al een professional padel speler? Een veelgemaakte fout is om een moeilijk te bespelen padel racket te kiezen of te beginnen met een racket wat veel te duur is. Misschien ziet het racket er op het oog cool uit maar het zal je zeker niet helpen om een padel wedstrijd te gaan winnen. 


Je zou als een beginnend padelspeler moeten kiezen voor een eenvoudig te bespelen padel racket. Deze padel rackets hoeven gelukkig ook niet veel te kosten. Wanneer je eenmaal meer ervaring hebt en je hebt gekozen voor een specifieke speelstijl kan je altijd naar een ander padel racket overstappen. 

Ben je een verdedigende speler of val je juist liever aan? Speel je op de baan het liefst rechts of links? Één van de factoren die het belangrijkste zijn is om te kiezen voor een padel racket die bij je speelstijl past. Ben je een padel speler die aan precisie en controle de voorkeur geeft, dan kan je het beste een padel racket kiezen die verdedigende eigenschappen heeft. Het beste zoek je een racket met aanvallende eigenschappen als je een agressieve speelstijl hebt. 

Speel je links of rechts op de padelbaan? Speel je verdedigend of val je liever aan? Één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een padel racket is je speelstijl. Als je een speler bent die de voorkeur geeft aan controle en precisie, moet je een racket kiezen met verdedigende eigenschappen. Bij een agressieve speelstijl zoek je een racket met aanvallende eigenschappen. Vaak is de speler aan de linkerkant een aanvallende speler en de speler aan de rechterkant speelt juist meer verdedigend. 

Padel rackets vergelijken


Product

Bladvorm

Soort foam

Type Speler

Tbrands Shark Series

Tbrands Shark Series
Beste Prijs Kwaliteit Padel Racket

Rond

Hard

Competitiespeler / Recreatieve speler / Tourspeler

Reboze Padel Racket

Reboze Padel Racket
Beste Allround Padel Racket

Diamant

Hard

Recreative / Competitie

Head Evo Sanyo Padel Racket

Head Evo Sanyo Padel Racket
Beste Beginners Padel Racket

Druppel

Zacht

Recreative

Avensio RS20

Avensio RS20
Beste Gevorderden Padel Racket

Druppel

Hard

Competitie

Orbit Gajes Amsterdams

Orbit Gajes Amsterdams
Beste Padel Racket Gemiddelde Speler

Rond

Hybride

Recreative

Dit moet je weten voordat je een padel racket koopt

Het is slim om wat onderzoek te doen alvorens je een padel racket gaat kopen. Het is belangrijk om te weten welke modellen padel rackets er verkrijgbaar zijn en welke specificaties belangrijk zijn voor jou. Je kan zo bekijken welk padel racket aan jouw persoonlijke wensen voldoet. Al deze informatie hebben wij al voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Hieronder vind je de punten die belangrijk zijn om te weten alvorens je een padel racket koopt. 

Beschermhoes / padeltas

Een goede beschermhoes / padeltas geeft genoeg ruimte voor alle padelspullen. Wanneer je gebruik maakt van meerdere padelrackets kan je het beste kiezen voor een tas voor 2,3 of zelfs 4 padel rackets. Meestal beschikt een padeltas over extra opbergvakken waar je overige padelspullen in kan stoppen. Heb je aan minder ruimte genoeg? Dan kan je in dat geval kiezen voor een beschermhoes, deze hoes is geschikt om 1 padelracket te beschermen. In veel gevallen wordt er bij een padelracket een beschermhoes meegeleverd. 

Beschermhoes / padeltas

Beschermhoes / padeltas

Gewicht racket

Bij het kiezen van het gewicht van het padel racket kan je het beste met geslacht, gewicht, lengte en niveau rekening houden. Beginners kopen zo het beste een licht padel racket. Tijdens het slaan heb je dan meer controle. Voor vrouwen en kinderen gaat de voorkeur ook uit naar de lichtere padel rackets. Vrouwen houden het best een racket met een gemiddeld gewicht van 350 gram aan. Voor kinderen is een gewicht van tussen de 240 en 280 gram goed en mannen kunnen het beste kijken naar padel rackets van tussen de 360 en 390 gram. Heb je al wat ervaring met een racketsport of speel je graag offensief, je kan dan voor een zwaarder padel racket kiezen. Je kunt hiermee meer kracht uitoefenen. 

Het gewicht is daarnaast ook een persoonlijke keuze. Je kunt op de bal met een zwaarder racket meer kracht zetten. Maar de reactietijd zal groter zijn aan het net dan bij een licht padel racket. Padel rackets die lichter zijn zijn wendbaarder en hebben minder weerstand. Bepaal zelf wat in je hand het beste aanvoelt. Het voornaamste is om zoveel mogelijk blessures te voorkomen. En om een match te spelen die zo comfortabel mogelijk is. 

Materiaal

Het materiaal van het racket is van invloed op de levensduur en bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het racket. Het materiaal van het frame en de kern zijn beide belangrijk bij het vinden van het beste padelracket. Frames zijn meestal van carbon of glasvezel gemaakt. De laatste zijn goedkoper te produceren. Maar de eerste is duurzamer en lichter. Het hart van een racket is het deel dat de bal raakt. Het bepaalt de controle en kracht van de bal. Als je zelf niet veel kracht kunt zetten (beginner, beginner of gevorderde), dan is soft foam de beste keuze. Als het ware buigt het racket met de bal mee. De bal stuitert dus actief zonder dat je zelf teveel kracht hoeft uit te oefenen. Het absorbeert ook trillingen, waardoor het spelen aangenamer wordt en vermoeidheid wordt voorkomen. Voor spelers die veel kracht op zichzelf willen zetten, komt EVA (Ethylene Vinyl Acetate) goed van pas. Dit materiaal is sterker, duurzamer en minder flexibel. Deze rackets zijn moeilijker te raken, vooral in de winter wanneer het rubber het hardst is. Het EVA-rubber komt goed tot zijn recht in snel en agressief spel. Je kunt het gebruiken om harde volleys en smashes te maken om je tegenstanders meer onder druk te zetten.

Vragen die je moet stellen voordat je een padel racket koopt

Ben je van plan om een padel racket te kopen dan is het belangrijk om over een aantal factoren na te denken en je zelf een paar vragen te stellen. Het is bijvoorbeeld goed om te kijken naar het speelniveau (gevorderd of beginnend), het gewicht, balans en frequentie (veel of weinig spelen), vorm van het blad, speelstijl (verdedigend of aanvallend) en materiaal. Voordat je een padel racket gaat kopen zijn al deze factoren belangrijk om op te letten.

Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van een padel racket.


 • Ben je een beginnende of gevorderde speler?
 • Ga je veel of weinig padel spelen
 • Ben je een verdedigende of aanvallende speler
 • Welk materiaal heeft je voorkeur

Beste padel racket gemiddelde speler

Als gemiddelde speler heb je waarschijnlijk de basistechniek onder de knie en kun je het ronde padelracket langzaamaan achter je laten. Voor diamantvormige rackets is het misschien nog te vroeg, maar druppelvormige bladen zijn nu ideaal. Deze padelrackets zijn neutraal uitgebalanceerd en hebben de beste combinatie van kracht en controle, terwijl ronde modellen kracht missen en diamantrackets meer techniek vereisen om er het maximale uit te halen. Als je op zoek bent naar het beste padelracket voor de gemiddelde speler, dan is het tweede waar je op moet letten de bladdikte. De aanbevolen bladdikte is hier 38 mm. Het voordeel is dat bijna alle padelspelers voor volwassenen nu een plaatdikte hebben van rond de 38 mm, hoewel dit voor beginners inderdaad de bovengrens is. Gelukkig hoef je je hier als gewone speler geen zorgen over te maken. Ten slotte is er het gewicht waarmee rekening moet worden gehouden. In principe is het aanbevolen gewicht 365-375 gram. Met dit gewicht vind je de optimale evenwicht tussen balans, controle, kracht en mobiliteit. Dit maakt het de beste padel racket voor de gemiddelde speler.

Beste padel racket voor gevorderden

Het beste padel racket voor gevorderden heeft een diamantvorm. Bij een diamant vormig padel racket ligt het gewicht zeer hoog en is de sweet spot zeer klein. Dit maakt het uitdagender om de bal goed te raken, terwijl het ook bijdraagt aan de technische moeilijkheidsgraad. Dit maakt zo'n diamantvorm padel racket absoluut ongeschikt voor beginnende spelers, maar ideaal voor gevorderde spelers. Zo'n padel racket heeft een gevorderde speler veel te bieden als je eenmaal met een diamanten racket begint te spelen. Waarom zeggen we dat deze padel racket veel te bieden heeft voor gevorderde spelers? Omdat het één belangrijk voordeel heeft: kracht. Als je als gevorderde speler de bal goed raakt, kun je ongelooflijke kracht gebruiken om je tegenstanders te verslaan. Dit effect kun je nog versterken door een racket te kiezen dat iets dikker is maar ook redelijk stijf en zwaar. Kies altijd een kwaliteitsmodel met de juiste schuimvulling om trillingen te beperken.

Beste padel racket voor gevorderden

Beste padel racket voor gevorderden

Beste padel racket voor beginners

Bij de zoektocht naar het beste padel racket voor beginners zijn er uiteraard een aantal afwegingen die je moet maken. Onder andere het gewicht, de dikte van het padelracket en de vorm spelen daarbij een rol. 

Er valt veel te zeggen over de vorm van het beste padel racket voor beginners, maar een ronde vorm is over het algemeen het beste padel racket voor beginners. Het hoeft niet te verbazen dat het beste padel racket voor beginners rond moet zijn. Met een ronde vorm racket heb je een groter slagoppervlak en hierdoor kan je de bal eenvoudiger raken. Bovendien is de sweet spot (de plaats van een maximale respons) een stuk groter. Waarom gebruikt dan niet iedereen het beste padel racket voor beginners. Een ronde vorm heeft namelijk ook nadelen. Met andere vormen rackets kan je sneller slaan, kan je net wat meer effect aan de bal geven en je kan er meer kracht op de bal mee zetten. Dit zijn echter zaken waar je je geen zorgen over hoeft te maken als beginner. Ze zijn bovendien ook lastiger om mee te spelen. Voor een beginner zal daarom een diamant- of druppelvormig padelracket niet het beste racket zijn voor beginners. Een padelracket met diamantvorm is zeker minder geschikt voor beginners. 

Bekende Merken en Winkels

Er zijn padel rackets te verkrijgen van verschillende bekende merken. Padel, een mix van squash en tennis, is een sport die in 1969 is ontstaan en nu echt door lijkt te breken in Nederland. Inmiddels kun je padel spelen op meer dan 150 locaties in Nederland. Toch kent niet iedereen padel, en het kopen van een padelracket of padelbal blijkt niet altijd even makkelijk te zijn. Er zijn padel rackets te koop van onder andere de bekende merken, denk aan Dunlop, Wilson en Adidas.

Padel rackets zijn onder meer online verkrijgbaar maar ook in verschillende fysieke winkels kan je terecht voor een padel racket. 


Head padel racket

Head is een van de grotere merken in de padelsport. Het bedrijf werd opgericht in 1950 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de sportwereld. Head heeft de laatste jaren ook vaste voet aan de grond gekregen in de padelmarkt. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en innovatieve techniek die het toepast. Head padel rackets worden door veel professionele padelspelers gebruikt. Head ziet padel als een belangrijke sport en dit zie je terug in het steeds groter wordende aanbod. 

Adidas padel racket

Als je deze snelgroeiende sport wilt beoefenen, is een padelracket met de beroemde 3-Stripes het perfecte racket om te beginnen. Het Adidas padel racket is gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht koolstofvezel en ligt perfect in de hand. Het touw aan de onderkant van het handvat plaats je om je pols om te voorkomen dat het padel racket per ongeluk wegglijdt en je dubbelpartner of tegenstander raakt tijdens een padel wedstrijd. Met het Spin Blade heb je de vrijheid om je padel techniek te perfectioneren naar wens. Sla en verpletter de bal als nooit tevoren met een Adidas padel racket.

Babolat padel racket

Babolat heeft het padel racket dat perfect past bij jouw speelstijl en wensen. Kies een padel racket voor volwassenen of kinderen op basis van je niveau en type spel. Het maakt niet uit of je een beginner of een gevorderde padel speler bent, of gewoon een dagje wilt genieten van je favoriete sport. Van het merk Babolat vind je verschillende padel rackets die bij elk type speler past. Kies welk type aanvaller je wilt zijn: als je meer een luchtspeler bent en van alle kanten wilt aanvallen om je tegenstanders te overweldigen, kies dan het AIR-model. Om punten te scoren en wedstrijden in jouw voordeel te beslissen, kies je de technical die je van alle kanten kunt vernietigen. Als je echt onoverwinnelijk wilt zijn als een muur, geduldig het spel wilt domineren terwijl je wacht op die perfecte bal om het tij in jouw voordeel te keren, kies dan counter.

Nox padel racket

Een puur padelmerk is Nox, wat inhoud dat het zich uitsluitend richt op de ontwikkeling van padel rackets en andere padel uitrusting. Waardoor de kwaliteit altijd van wereldklasse is. Wanneer je kiest voor een Nox padel racket ben je verzekerd van de beste kwaliteit en de nieuwste technologieën gecombineerd met een geweldig design in verschillende kleuren en vormen.

Wereldwijd is NOX een merk uit Spanje, voordat ze in productie gaan testen en ontwikkelen ze hier hun rackets zorgvuldig. Het testen hiervan gebeurt in nauwe samenwerking met hun vele sponsor spelers waaronder grote namen als Majo S. Alayeto, Mapi S. Alayeto maar ook Miguel Lamperti. Nox is gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van padel rackets die perfect geschikt zijn voor padel spelers van alle niveau's, en heeft zowel padel rackets voor beginners als gevorderde spelers in het assortiment. Juist vanwege de hoge kwaliteit en de goede technologieën en materialen kiezen veel professionele padelspelers om met een racket van Nox te spelen. 

Padel racket decathlon

Ben je op zoek naar een padel racket decathlon dan heb je hier een ruime keuze. Je vind bij Decathlon padel rackets voor de beginnende, gevorderde speler maar ook de echte professional kan hier prima terecht. Ze verkopen padel rackets voor volwassenen maar ook speciaal voor kinderen. Ook kan je hier prima terecht voor padel racket accessoires. Decathlon heeft padel rackets van onder andere de merken Adidas, Head en Dunlop te koop. Je kan de padel rackets decathlon eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen maar je kan sommige modellen ook laten bezorgen in een filiaal van deze winkel. 

Padel racket decathlon

Padel racket decathlon

Siux padel racket

Siux padelrackets zijn van de hoogste klasse. Siux is een Spaans padelmerk en er staan maar liefst 8 spelers in de top 50 van de World Padel Tour. Bij Siux draait alles om het beste uit spelers van alle stijlen en capaciteiten te halen. Siux padelrackets zijn ontwikkeld met gebruik van de meest geavanceerde en beste materialen. Bovendien ondergaat elk Siux Padel-racket een nauwgezet fabricageproces, dus als je voor een Siux Padel-racket kiest, kun je er zeker van zijn dat je de beste kwaliteit krijgt. 

De meeste Siux padelrackets zijn gemaakt van koolstofvezel, waarbij duurzamere en flexibelere materialen worden gebruikt op de meest geavanceerde modellen. Daarnaast bevat Siux Diablo Black ook de nieuwe FlexiTex. Dit is een flexibelere koolstofvezel en is alleen beschikbaar op dit model padel racket. Siux padelrackets zijn gemaakt met het beste beschikbare rubber, zodat je armtrillingen kunt verminderen en blessures kunt voorkomen. Zo kun je langer genieten van padel!

Wilson padel racket

In vergelijking met andere producten van Wilson zijn de padelrackets van Wilson minder bekend. Iedereen kent het sportmerk Wilson wel. Opgericht in 1913, is het merk vooral bekend van tennis, American football en basketbal. Aanvankelijk begon het bedrijf met het produceren van tennissnaren en uiteindelijk voegde het een volledige lijn sportproducten toe aan de lijn. Wilson negeerde padel lange tijd, maar die tijden zijn voorbij. Wilson heeft ook veel padel rackets van hoge kwaliteit gemaakt. De ambities van Wilson worden benadrukt door zijn samenwerking met padelster Fernando Belasteguin. De topspeler zat eerder bij Head maar koos begin 2020 voor Wilson als zijn nieuwe sponsor. Hij krijgt zijn eigen lijn rackets, kleding en schoenen. Daarnaast zal hij actief betrokken zijn bij productontwikkeling om producten van hoge kwaliteit te waarborgen.

Dunlop padel racket

Bij de ontwikkeling van padel staat Dunlop niet stil. Zo is er in 2020 een geheel nieuwe lijn geïntroduceerd. Daarnaast zijn er drie professionele spelers verbonden aan het merk, waaronder Juani Mieres. Het nieuwste padel racket valt vooral op door de brug. Het deel van het racket tussen het blad en de grip. Ook aan het design is gesleuteld. We vinden nu dat het ontwerp erg stijlvol is. Zeker in vergelijking met de modellen van voorgaande jaren. Opvallend is ook de prijs-kwaliteitverhouding. Dunlop rackets staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Ook is de prijs geweldig. De meeste rackets zijn ruim onder de €100, tenzij je op zoek bent naar een racket voor een meer gevorderde speler.

Aanbevolen video's over padel rackets

Hieronder vind je video's van padel rackets die je helpen om de juiste keuze te maken. Door de video's te bekijken krijg een idee welke verschillende padel rackets er allemaal zijn. 

Veelgestelde vragen over padel rackets

Welk padel racket kopen?

Beginners raden wij aan om te kiezen voor een ronde vorm (lage balans) padel racket van minder dan 365 gram, met een dikte van 36 mm of 38 mm. Gemiddelde spelers kunnen het beste kijken naar een rond racket tussen de 365 en 370 gram, of een racket met druppelvorm tot 370 gram, met een dikte van 36 mm of 38mm, afhankelijk van wat de voorkeur van de speler is. 

Wat is een goed padel racket?

Wat een goed padel racket is hangt af van het type speler en ook spelen persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Er zijn goede padel rackets speciaal voor de beginnende, gevorderde of professionele padel speler. 

Waar op letten bij aanschaf padel racket?

Het gewicht is belangrijk bij een padel racket. Lichte padel rackets zijn voor beginners, kinderen en vrouwen ideaal (het voorkomt blessures). Je hebt met een lichter padel racket achter de bal minder kracht maar je kan het racket wel sneller bewegen en hierdoor heb je meer tijd om te reageren. 

Hoe padel racket vasthouden?

Met je voorkeurshand houd je het padelracket vast bij het blad. Met je duim aan één kant en je andere vingers aan de andere kant schuif je je hele hand van het blad naar de greep tot van je handpalm de onderkant het handvat bereikt. Je sluit vervolgens je vuist en dit is alles zo eenvoudig is het om een padel racket vast te houden. 

Alle handige padel racket tips

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.