Bestekooptest.nl / Beste Hondenvoer, Dieren / Beste Hondenvoer

Beste Hondenvoer 2023 (Dierenarts en Consumentenbond)

Laatste wijziging op januari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

Honden zijn onze beste maatjes en verdienen daarom ook alleen maar het beste hondenvoer. Maar de juiste keuze maken is erg lastig door al die verschillende merken en samenstellingen die verkrijgbaar zijn. Moet je nu kiezen voor die bruin gekleurde brokken met rijst of kies je voor die lekker uitziende brokjes met kip. Daarnaast is er ook nog eens ongelofelijk veel keus uit verschillende soorten natvoer. Honden kunnen jammer genoeg niet in onze mensentaal praten, maar door goed naar de samenstelling van het voer te kijken weten we toch wat het beste hondenvoer is. Er zijn heel veel verschillende soorten brokken en natvoer te koop en misschien kijk jij alleen maar naar de prijs, de smaak en het merk. Belangrijk is om net als bij mensen te kijken naar een goed gebalanceerd dieet voor de hond. Hieronder bespreken we onder meer de vijf beste hondenvoer van dit moment. 

Beste Hondenvoer 2023

2. Beste Hondenvoer Kleine Honden 
Royal Canin Shn Mini Adult

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste Hondenvoer Gevoelige Huid 
Pro Plan Dog Adult Medium Sensitive Skin

Algemene Score: 4/5

4. Beste Hondenvoer Volwassen Hond
Cavom Compleeet Adult

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste Goedkope Hondenvoer
Prins Procare Standaard Fit

Algemene Score: 4/5

Beste Prijs Kwaliteit Hondenvoer

1

Royal Canin Maxi Adult Hondenvoer is een volledige voeding voor honden vanaf 15 maanden, geschikt voor volwassen honden met een gewicht van 25-45 kg. De voedingsbehoeften van grote honden zijn heel anders dan die van kleine honden. Belangrijk is dat je hond een voeding voorgeschoteld krijgt die voor zijn grootte en gevoeligheden is geschikt. 

Pluspuntjes

 • Hoge kwaliteit 
 • Wordt goed verteerd
 • Lang houdbaar
 • Smakelijk droogvoer voor grote actieve honden

Minpuntjes

 • Niet voor alle leeftijden geschikt 

Beste Hondenvoer

Wanneer we het over het beste hondenvoer hebben dan hebben we het over een kwalitatief goed voer voor een niet al te dure prijs. We hebben er voor gekozen om Royal Canin Maxi Adult de titel beste hondenvoer te geven. Dit hondenvoer is perfect geschikt voor volwassen grote honden en bevat genoeg voedingswaarden en is daarom een volledige voeding. 

Dit hondenvoer is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Deze voeding van Royal Canin is samengesteld op basis van de voedingsbehoeften van jouw hond en is geschikt voor grote honden vanaf 15 maanden met een volwassen gewicht van 26 tot 44 kg. Dankzij een exclusieve formule met hoogwaardige eiwitten en uitgebalanceerde voedingsvezels bevordert het een optimale spijsvertering. De meeste grote honden bereiken hun volwassen gewicht op de leeftijd van 2 jaar. Regelmatig eten helpt om een gezond gewicht te behouden.

Grote honden kunnen wel wat extra aandacht voor hun gewrichten en botten gebruiken. Dit hondenvoer geeft ondersteuning aan gezonde botten en gewrichten van je hond, die door het lichaamsgewicht sterk belast worden. De Omega 3 vetzuren ((EPA-DHA)  in het hondenvoer helpen om een gezonde huid te behouden. Tijdens deze fase in zijn leven geef je je hond zo de beste mogelijke ondersteuning.

Bekijk de prijzen.

Goedkoop Hondenvoer

Naast dat dit het beste hondenvoer is is hij ook nog eens zeer goed geprijsd. In vergelijking met andere hondenvoer heeft dit product een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Exclusieve formule met hoogwaardige eiwitten en uitgebalanceerde voedingsvezels "Beste Prijs Kwaliteit

Koop Nu Bij:

Beste Hondenvoer Kleine Honden

2

Royal Canin mini adult helpt kleine honden van 10 maanden tot 8 jaar hun ideale lichaamsvorm te behouden. Vanwege hun kleine formaat hebben kleine honden meer energiebehoefte nodig dan grotere honden. Voorbeeld: kleine honden moeten meer stappen zetten om dezelfde afstand af te leggen.

Pluspuntjes

 • Totaal voeding
 • Hoge kwaliteit
 • Lang houdbaar
 • Bevat een aangepaste energiegehalte

Minpuntjes

 • Iets prijziger 

Goed Hondenvoer

Royal Canin Mini Adult Hondenvoer is speciaal ontwikkeld om te voorzien in de voedingsbehoefte van volwassen honden. Het is geschikt voor kleine honden vanaf 10 maanden met een gewicht tot 10 kg. Ook nu je geliefde viervoeter volwassen is, is het eten van een uitgebalanceerd dieet nog steeds belangrijk om zijn gezondheid te ondersteunen. Kleine honden hebben doorgaans een hoge energiebehoefte. Royal Canin Mini Adult is speciaal samengesteld met essentiële voedingsstoffen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van jouw trouwe viervoeter en om een gezond gewicht te helpen behouden. Dit voer bevat L-Carnitine en is ook rijk aan voedingsstoffen die een gezonde huid en vacht helpen ondersteunen. Omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA helpen een glanzende, gezonde vacht te behouden.

Bekijk de prijzen.

Sommige kleine honden zijn kieskeuriger dan andere. Daarom is de Royal Canin Mini Adult bijzonder lekker, dankzij een selectie van unieke smaken die zelfs de meest kieskeurige eters zullen bekoren. Royal Canin Mini Adult hondenvoer kan ook gebruikt worden als natvoer in een heerlijke jus. Als je van plan bent jouw hond een gemengd dieet te geven, raden we je aan om de voedingsgids te volgen om ervoor te zorgen dat hij de optimale hoeveelheid droog- en natvoer krijgt.

Hondenvoer Voor Een Gezond En Sterk Lichaam

Dit hondenvoer is speciaal samengesteld met voedingsstoffen die daaraan tegemoet komen en helpt om een gezond gewicht te behouden. De voeding bevat L-Carnitine.

Hondenvoer verrijkt met voedingsstoffen die de gezondheid van de huid en vacht helpen ondersteunen!

Koop Nu Bij:

Beste Hondenvoer Gevoelige Huid

3

Pro Plan Dog Adult Medium Sensitive Skin hondenvoer is rijk aan rijst en zalm en is een volledige voeding voor meer gevoelige volwassen honden. Adult Sensitive is speciaal ontwikkeld voor honden met een gevoelige huid (gewicht > 10 kg). Dit product bevat een beperkte hoeveelheid eiwitbronnen om het risico op huidreacties door voedselallergieën te beperken. Aan de andere kant is het rijk aan specifieke voedingsstoffen die nodig zijn om de huid en vacht gezond te houden.

Pluspuntjes

 • Hoge kwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde eiwitbronnen
 • Bevat kwalitatief hoogwaardige eiwitten uit zalm
 • Bewezen ondersteuning van een gezonde huid

Minpuntjes

 • Iets prijziger

Hondenvoer voor een gevoelige huid

Om de gevoelige huid van de hond te helpen ondersteunen bevat dit hondenvoer specifieke gehaltes aan omega-3-vetzuren. Helpt om huidreacties als gevolg van voedselovergevoeligheid te verminderen. Om de mogelijke huidreacties van gevoelige honden te helpen verminderen bevat het een beperkt aantal eiwitbronnen. 

Bekijk de prijzen.

Dit hondenvoer zit boordevol voedingsstoffen en zorgt ervoor dat uw hond alles binnenkrijgt, en het smaakt heerlijk. Voedingsstoffen zijn speciaal samengesteld om een gezonde huid en glanzende vacht te garanderen.

Om een sterk immuunsysteem te ondersteunen bevat het hoge gehaltes antioxidanten zoals vitamine E & C.

Koop Nu Bij:

Beste Hondenvoer Volwassen Hond

4

Cavom compleet is een licht verteerbare brok gemaakt van natuurlijke ingrediënten die alle essentiële voedingsstoffen in de juiste verhoudingen bevat. Daarom is in principe geen aanvullende vitamine- en mineralensuppletie nodig. Cavom compleet is een samengeperst brok.

Pluspuntjes

 • Hoge kwaliteit 
 • Lang houdbaar
 • Hoogwaardige grondstoffen
 • Goed verteerbaar

Minpuntjes

 • Geen 

Compleet Hondenvoer

Dit is een volledige complete voeding voor volwassen honden. Het voer is licht verteerbaar en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Granen zoals maïs, tarwe en rijst worden meestal verteerd. Het hondenvoer bevat dierlijke eiwitten met rund en lam en plantaardige eiwitten, hierdoor zijn de aminozuren goed in balans.

Bekijk de prijzen.

Puur rundervet zonder conserveringsmiddelen en diverse oliën zorgen voor een optimale verhouding omega 3 en 6. Vitaminen, mineralen en diverse andere grondstoffen zorgen voor een goede gezondheid van jouw hond. Voor alle cavom producten geldt: niet te veel voeren vanwege de hoge colorische waarde. De korrels van alle cavom-producten zijn ademend en enigszins poreus door de manier waarop ze worden geperst, waardoor de geur van het product wordt afgegeven aan de hond, die daar de voorkeur aan geeft. De Cavom compleet is ook zeer geschikt voor honden die goed moeten presteren. Cavom is zo vervaardigd dat alle brokken dezelfde samenstelling hebben.

Draagt bij aan een beter gebit, door de harde brok wordt de vorming van tandsteen tegen gegaan.

Koop Nu Bij:

Beste Goedkope Hondenvoer

5

Natuurlijke gezonde voeding voor middelgrote en grote volwassen honden ProCare Standard-Fit is de ideale voeding voor volwassen honden met een gemiddeld energieverbruik. Deze voeding helpt honden optimaal te presteren dankzij het aangepaste energiegehalte.

Pluspuntjes

 • Hoge kwaliteit 
 • Lang houdbaar
 • Hoogwaardige grondstoffen
 • Complete voeding

Minpuntjes

 • Zak is niet hersluitbaar

Hondenvoer Met Hoogwaardige Ingrediënten

Hoogwaardige ingrediënten als zalmolie en FOS (fructo-oligosachariden) zorgen voor een gezonde voeding die bijdraagt aan een gezonde huid en vacht, een optimale spijsvertering en een evenwichtige darmflora.

Bekijk de prijzen.

Conclusie Prins ProCare Standard-Fit

De ProCare Standard-Fit is speciaal geschikt voor volwassen honden onder de 8 jaar. Dankzij de kip- en kalkoenbasis is het een complete maaltijd vol dierlijke eiwitten. Zo wordt de spiermassa en conditie van je hond optimaal ondersteund. Dankzij de aanwezigheid van zalmolie bevat het omega-3-vetzuren die een gezonde huid en een glanzende vacht bevorderen.

Smakelijk droogvoer voor volwassen honden met een gemiddeld energieverbruik. 

Koop Nu Bij:

bol.com      Plein

Waarop vergelijken wij hondenvoer

Er zijn heel veel soorten hondenvoer verkrijgbaar en wij hebben ze natuurlijk ook niet zelf geproefd. Maar hoe hebben wij de hondenbrokken dan getest? We hebben gekeken naar een aantal factoren deze vind je hieronder:


Eiwit gehalte in de voeding

In hondenvoer is het eiwitgehalte erg belangrijk omdat voor de groei en reparatie van het weefsel in het lichaam van de hond eiwitten essentieel zijn. Eiwitten hebben honden nodig om nagels, bloedcellen, spieren, huid, vacht en andere weefsel te laten groeien en onderhouden. In hondenvoer wordt het eiwit gemeten als percentage van het droge gewicht van het voer. 

Een specifieke aanbevolen hoeveelheid eiwit voor honden is er niet maar belangrijk is om te kiezen voor een hondenvoer met een eiwitgehalte dat geschikt is voor de gezondheid, leeftijd en activiteit van jouw hond. Puppy's hebben meer eiwitten nodig dan honden die volwassen zijn omdat ze nog steeds ontwikkelen en groeien. Honden die actief zijn hebben ook meer eiwitten nodig om hun spieren te onderhouden dan honden die minder actief zijn.

Twijfel je over het juiste eiwitgehalte in het voer van jouw hond, raadpleeg dat je dierenarts. Zij kunnen jou het beste helpen om op basis van hun individuele behoefte het juiste hondenvoer te selecteren.

Eiwit gehalte in hondenvoeding

Smaak van het voer

Net als mensen hebben honden voorkeuren voor smaken. Er zijn honden die bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor vlees- of vissmaak, terwijl andere honden liever groenten en granen eten. 

Er zijn veel verschillende smaken hondenvoer verkrijgbaar, het kan dus lastig zijn om het juiste voer voor jouw hond te kiezen. Om te zien wat je hond het lekkerst vindt kan je verschillende smaken uit proberen. Als je over de juiste smaak voor jouw hond twijfelt kan je het beste je dierenarts raadplegen. Zij kunnen jouw helpen om het juiste voer voer op basis van hun individuele behoefte en voorkeur voor smaak te selecteren. 

Je moet er wel rekening mee houden dat hondenvoer gemaakt is van voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid van jouw hond, belangrijk is dus om te kiezen voor een voer dat aan de behoeften van jouw hond voldoet, ongeacht wat de smaak is. Wanneer je hond moeite heeft om het voer te eten of als hij niet genoeg eet, kan dit een teken zijn dat het voer niet aan de behoeften van jouw hond voldoet en dan kan je een ander voer overwegen te geven. 

Geschikt voor welke leeftijd

Belangrijk is om het juiste voer voor de leeftijd van je hond te kiezen, omdat naarmate ze ouder worden hun voedingsbehoeften kunnen veranderen. Puppy's hebben bijvoorbeeld meer voedingstoffen nodig om te kunnen ontwikkelen en groeien dan honden die volwassen zijn. Honden die ouder zijn hebben soms minder energie en hebben om hun gezondheid te behouden een andere hoeveelheid voedingsstoffen nodig. 

Er zijn verschillende soorten hondenvoer voor honden van verschillende leeftijden, zoals pupvoer, juniorvoer, adultvoer en seniorenvoer. Voer voor puppy's is speciaal samengesteld voor hondenpups en om hun groei te ondersteunen bevat het extra voedingsstoffen. Juniorvoer is voor jonge honden bedoeld die nog steeds aan het groeien zijn, terwijl adultvoer voor volwassen honden is ontworpen. Seniorenvoer is speciaal voor oudere honden samengesteld en bevat vaak minder energie en een lagere hoeveelheid voedingsstoffen om hun gezondheid te behouden. 

Hondenvoer vergelijken


Product

Eiwit

Smaak

Leeftijd

Royal Canin Maxi Adult

Royal Canin Maxi Adult
Beste Prijs Kwaliteit Hondenvoer

26%

Gevogelte

2-8 jaar

Royal Canin Shn Mini Adult

Royal Canin Mini Adult
Beste Hondenvoer Kleine Honden

27%

Gevogelte

2-8 jaar

Pro Plan Dog Adult Medium Sensitive Skin

Pro Plan Dog Adult Medium Sensitive Skin
Beste Hondenvoer Gevoelige huid

27%

Vis

2-8 jaar

Cavom Compleeet Adult

Cavom Compleet Adult
Beste Hondenvoer Volwassen Hond

24%

Vlees

2-8 jaar

Prins Procare Standaard Fit

Prins Procare Standaard Fit
Beste Goedkope Hondenvoer

24%

Vlees / Gevogelte

2-8 jaar

Dit moet je weten voordat je hondenvoer koopt

Er zijn een aantal dingen waar je zelf nog wat extra aandacht aan kunt besteden voordat je hondenvoer koopt. Er zijn bijvoorbeeld honden die voor een betere stoelgang meer vezels nodig hebben en de andere hond heeft voor een gezonde vacht veel Omega 3-vetzuren nodig. Belangrijk is voordat je hondenvoer koopt om te weten wat de behoeften zijn van jouw hond en welk voer het beste aan deze behoefte voldoet. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van hondenvoer:

Leeftijd hond

Afhankelijk van hun leeftijd hebben honden verschillende voedingsbehoeften. Puppy's hebben bijvoorbeeld meer calorieën en eiwit nodig om te ontwikkelen en te groeien, terwijl oudere honden minder energie nodig hebben en soms behoefte hebben aan makkelijker verteerbaar voer. Kies voor een voer dat voldoet aan de behoeften van jouw hond. Raadpleeg je dierenarts of een professioneel voedingsdeskundige wanneer je twijfelt over welk voer het beste voor jouw hond is. Zij kunnen je helpen om te bepalen welke voedingsbehoeften jouw hond heeft en welk voer voldoet aan deze behoeften. 

Geslacht Hond

Het geslacht van de hond is soms ook bepalend voor het juiste hondenvoer. Reutjes en teefjes kunnen soms andere voedingsbehoeften hebben. Tijdens de dracht en na de bevalling hebben teefjes bijvoorbeeld extra voedingsstoffen nodig. Sommige merken hondenvoer hebben bovendien specifieke lijnen voor reuen of teven, die op hun specifieke voedingsbehoeften zijn afgestemd. 

Gewicht hond

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat jouw hond op een gezond gewicht blijft, omdat overgewicht tot gezondheidsproblemen kan leiden, zoals artrose en hart-ademhalingsproblemen. Twijfel je over het gewicht van jouw hond dan kan je voor advies het beste een dierenarts raadplegen. Zij kunnen je helpen om te bepalen of jouw hond op een gezond gewicht is en indien nodig adviseren en een dieetplan opstellen. 

Het is belangrijk om het juiste hondenvoer te kiezen, om het gewicht van jouw hond onder controle te houden. Kies voor een voer dat voldoet aan de energiebehoeften van jouw hond en houd het gewicht van jouw hond in de gaten door geregeld de hoeveelheid voer die je geeft te meten en te kijken naar de hoeveelheid beweging die je hond krijgt.

Gewicht hond

Activiteitsniveau

Welk hondenvoer het beste is kan afhangen van het activiteitsniveau van jouw hond. Honden die veel bewegen hebben meer energie nodig en hiervoor kan voer met een hogere energiedichtheid goed zijn. Honden die een lager activiteitsniveau hebben minder energie nodig en hiervoor bestaat voer met een lagere energiedichtheid. De voedingsbehoeften kunnen per hond variëren en hoeveel je je hond moet voeren is nier precies aan te geven. Te veel voeren kan tot gezondheidsproblemen leiden terwijl het geven van te weinig voer weer tot zwakte kan leiden. Om je hond actief en gezond te houden is het essentieel om een regelmatig voedingsschema dat alle benodigde voedingsstoffen bevat te volgen. Belangrijk is om het gewicht van jouw hond goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niet te dik maar ook niet te dun worden. 

Allergieën en intoleranties

Er zijn honden die voor bepaalde voedingsmiddelen allergisch of intolerant zijn. Als je het idee hebt dat jouw hond een allergie of intolerantie heeft, overleg dit dan met een dierenarts of een professioneel voedingsdeskundige voordat je nieuw voer gaat kopen. Zij kunnen je helpen om de oorzaak van de allergie of intolerantie te achterhalen en vervolgens geven ze je advies welk voer aan de behoefte van jouw hond voldoet zonder het tirggeren van de allergie of intolerantie. 

Wanneer je een voer voor een hond koopt met een allergie of intolerantie is het belangrijk om op de lijst met ingrediënten op de verpakking te letten en een voer te kiezen dat vrij is van de stoffen waar jouw hond allergisch of intolerant voor is. Er zijn merken die ook hypoallergeen voer aanbieden, die speciaal voor honden met voedselallergieën is samengesteld. 

Kwaliteit van de ingrediënten

In hondenvoer is de kwaliteit van de ingrediënten belangrijk omdat dit invloed heeft op de gezondheid van jouw hond en de voedingswaarde van de hond. Het beste kan je kiezen voor een voer met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zoals vis, groenten, vis, vlees en granen, voer met ongewenste toevoegingen waaronder smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen kun je het beste vermijden. 

Twijfel je over de kwaliteit van de ingrediënten in het hondenvoer dat je koopt, lees dan op de verpakking de lijst met ingrediënten en kijk of er op vermeld staat welk soort vis of vlees gebruikt is. Bij voorkeur kies je voor voer met vis of vlees als eerste ingrediënt, in plaats van bijvoorbeeld bloem of granen. Ook kun je beoordelingen van andere hondeneigenaren lezen die het voer gebruikt hebben en ook kan je naar de reputatie kijken van het merk. 

Vragen die je moet stellen voordat hondenvoer koopt

Wanneer je naar hondenvoer op zoek bent zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een keuze maakt. Waarom kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor hondenvoer zonder granen, wat is het beste hypoallergeen hondenvoer en wat zit er bijvoorbeeld allemaal in het hondenvoer. Dit zijn allemaal dingen waar je op moet letten voordat je hondenvoer gaat kopen. 

Hondenvoer zonder granen

Er zijn merken hondenvoer op de markt die geen granen bevatten. Dit kan perfect geschikt zijn voor honden die voor granen allergisch of intolerant zijn en die goed reageren op een dieet met een lager koolhydraatgehalte. Een hondenvoer zonder granen bevat vaak een hoog eiwitgehalte en dit is niet altijd voor alle honden geschikt. Houdt daarom altijd de voedingsbehoeften van jouw hond in de gaten en bij twijfel kun je het beste overleggen met een dierenarts. 

Beste hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer wordt aangeboden door verschillende merken. Hypoallergeen hondenvoer is speciaal samengesteld voor honden met voedselallergieën en bevat over het algemeen een enkele koolhydraatbron zoals rijst en aardappelen en een enkele nieuwe proteïnebron waaronder lam en konijn. Om de kans op allergische reacties te verminderen kan dit helpen. 

Ben je voor jouw hond op zoek naar hypoallergene voeding dan is het belangrijk om voordat je een keuze maakt met een dierenarts of een professioneel voedingsdeskundige te overleggen. Zij kunnen je helpen om de juiste hypoallergene voeding te kiezen voor jouw hond en welk merk het beste voldoet aan de behoefte van jouw hond. 

Beste hondenvoer test aankoop

Om de kwaliteit en de voedingswaarde van het hondenvoer te beoordelen voeren verschillende organisaties tests uit. Test-Aankoop is een van de bekendste organisaties, dit is een onafhankelijke consumentenorganisatie gevestigd in België. Regelmatig voeren zij tests uit op hondenvoer en publiceren op hun website de resultaten hiervan. Ben je op zoek naar het beste hondenvoer dan kan het zeker nuttig zijn om de tests van Test-Aankoop te bekijken. Bedenk wel dat de behoeften uniek zijn van jouw hond en dat het belangrijk is om bij de aankoop van hondenvoer rekening te houden met verschillende factoren zoals gewicht, ras, leeftijd en eventuele medische aandoeningen. Daarom is het verstandig om altijd voordat je een keuze maakt te overleggen met een dierenarts of een professioneel voedingsdeskundige. 

Beste natvoer hond

Van verschillende merken is er natvoer op de markt die gebruik maken van een goede voedingswaarde en hoogwaardige ingrediënten. Het kan afhangen van de behoefte en voorkeuren van jouw hond welk merk het beste is. Ben je op zoek naar het beste natvoer voor jouw hond dan vind je hieronder een aantal dingen om in gedachten te houden:

 1. Kies voor een voer met natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals groenten, vlees, vis en granen. Het beste kan je voer vermijden met kunstmatige kleurstoffen, ongewenste toevoegingen en smaakversterkers. 
 2. Kijk goed naar de behoeften van jouw hond. Om te bepalen welke voedingsbehoefte jouw hond heeft en welk voer het beste voldoet aan deze behoeften kan je overleggen met een dierenarts. 
 3. Bekijk op de verpakking de lijst met ingrediënten en kijk of vis of vlees als eerste ingrediënt staat weergegeven. Hiermee wordt aangegeven dat het voer een hoog eiwitgehalte heeft. 
 4. Lees beoordelingen van andere hondeneigenaren die het voer hebben gebruikt en kijk naar de reputatie van het merk. 
 5. Om te zien wat jouw hond het lekkerste vindt kan je verschillende merken en smaken proberen. Er zijn honden die een voorkeur hebben voor vlees en andere honden eten juist liever vis. 

Beste hondenvoer volgens dierenarts

Een goede bron van advies als je op zoek bent naar het beste hondenvoer voor jouw hond zijn dierenartsen. Zij weten precies wat de behoefte en voorkeuren van jouw hond zijn en kunnen je advies geven om een voer te selecteren die voldoet aan deze behoeften. 

Ben je op zoek naar het beste hondenvoer volgens dierenarts dan is het belangrijk om voordat je een keuze maakt eerst te overleggen met een dierenarts. Zij kunnen je helpen om te bekijken welke voedingsbehoefte past bij jouw hond en welk merk en smaak voer het beste voldoet aan deze behoeften. De behoeften van jouw hond zijn uniek en het is belangrijk om rekening te houden bij het kiezen van het hondenvoer met verschillende factoren zoals gewicht, ras, leeftijd en eventuele medische aandoeningen. 

Beste hondenvoer volgens dierenarts

Beste hondenvoer consumentenbond

Een onafhankelijke organisatie is Nederland is de Consumentenbond en die voeren regelmatig tests uit op hondenvoer om de voedingswaarde en kwaliteit hiervan te beoordelen. De resultaten van deze tests publiceren zij op hun website, zodat voordat consumenten een keuze maken ze eerst informatie kunnen verzamelen. 

Wanneer je op zoek bent naar het beste hondenvoer volgens de Consumentenbond, is het aan te raden om de resultaten te bekijken van hun tests. Houd er wel rekening mee dat de behoeften van jouw hond uniek zijn en dat je met nog meerdere factoren rekening moet houden bij het kiezen van het beste hondenvoer. Hierbij kan je denken aan het ras van de hond, het gewicht, de leeftijd en de eventuele medische aandoeningen van de hond. Daarom raden wij altijd aan voordat je een keuze maakt om eerst met een dierenarts of professioneel voedingsdeskundige te overleggen. 

Hondenvoer Merken en Winkels

Hondenvoer is verkrijgbaar van heel veel verschillende merken en is verkrijgbaar bij veel verschillende winkels. Zowel in de fysieke winkels als online is er een zeer ruim aanbod aan hondenvoer. Hondenvoer is in vele soorten te verkrijgen zo zijn er onder andere droge brokken, natvoer, voer met vis, vlees of granen te koop. Een goede gezondheid houden voor je hond is zeer belangrijk. Het is belangrijk dat honden dagelijks voldoende beweging krijgen en dat ze een gebalanceerde voeding eten. Er is zeker een verschil tussen alle soorten hondenvoer die verkrijgbaar zijn. Alle merken hebben als doel om de gezondheid van honden te bevorderen en op peil te houden en alle merken pakken dit op een andere manier aan. Hondenvoer is er in verschillende soorten en maten en als hondeneigenaar wil je natuurlijk dat jouw hond alleen het beste hondenvoer krijgt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond de juiste voedingstoffen binnenkrijgt en dit doe je natuurlijk door middel van het voeren van het beste hondenvoer. 


Hondenvoer lidl

Ben je op zoek naar hondenvoer Lidl dan kan je hier best een ruim assortiment vinden. Ze verkopen bij de Lidl zowel droge brokken als natvoer. Je kan kiezen uit hondenbrokken voor grote honden en kleine honden en zijn verkrijgbaar in de smaken rund met groenten en lam met rijst. Het hondenvoer Lidl is er in de varianten balance, sensitive en adult. Voor elke soort hond is er dus wel hondenvoer Lidl beschikbaar. Het hondenvoer Lidl is alleen verkrijgbaar in de filialen van de winkel en kan niet online worden besteld. 

hondenvoer lidl

Hondenvoer royal canin

Het hondenvoer Royal Canin valt onder het betere segment. Royal Canin hondenvoer ligt met de prijs wel wat hoger dan het hondenvoer uit de supermarkt, maar het komt de gezondheid van je hond wel ten goede aangezien ze er alles aan doen op de behoefte van jouw hond het hondenvoer af te stemmen. Ze krijgen dit voor elkaar door met wetenschappelijke experts, dierenartsen en gedragsdeskundigen samen te werken. Ze bieden daarnaast ook speciaal voer aan voor honden met allergieën en diëten. Dierenartsen verkopen dit merk en wanneer een dier moet herstellen of revalideren na een ingreep raden zij dit merk ook aan. Hondenvoer Royal Canin is verkrijgbaar bij dierenartsen maar ook in winkels en online is het te koop. 

Hondenvoer welkoop

Waneer je op zoek bent naar hondenvoer Welkoop dan kan je er uit een ruim assortiment kiezen. Het aanbod is zeer groot en ze hebben hondenvoer van veel verschillende merken. Je vind er hondenvoer van de bekende merken zoals onder andere Royal Canin, Hill's, Smolke, Prins, Eukanuba en nog veel meer. Bij Welkoop vind je hondenvoer in verschillende soorten, smaken, leeftijdsklasse, gewichten en prijsklassen. Welkoop heeft een zeer groot aantal fysieke winkels waar je terecht kunt voor het hondenvoer maar bestel je het liever online om het gemakkelijk thuis te laten bezorgen dan is dit ook zeker mogelijk. 

Hondenvoer jumbo

Het hondenvoer Jumbo kent een ruim assortiment zowel van hun eigen huismerk als andere merken. Zo kan je bij de Jumbo terecht voor zowel natvoer als droge brokken en is het verkrijgbaar van onder andere de merken Pedigree, Frolic en natuurlijk het eigen huismerk van de Jumbo. Hondenvoer Jumbo is er in verschillende smaken, leeftijdsklassen en prijsklassen. Je kan het hondenvoer Jumbo zowel in de filialen als online kopen. Het hondenvoer jumbo is er voor zowel kleine, middelgrote tot grote honden. 

Renske hondenvoer

25 jaar geleden is uit liefde en passie voor dieren Renske hondenvoer ontstaan. Met succes fokte Renske honden maar kon geen voer vinden wat aan hun wensen voldeed. Zij is zich daarom gaan verdiepen in hondenvoer en is tevens een opleiding gaan volgen. Liefde is de essentie van het bedrijf. Aan een goed en gezond leven draagt goede en gezonde voeding bij. Renske hondenvoer is van zeer hoge kwaliteit en is 100% natuurlijk. Het bedrijf is uit de gedachte ontstaan: Wij willen voor onze honden het beste hondenvoer en als je dit je eigen honden geeft waarom dit dan ook niet aan andere honden. Voor deskundig advies kan je bij Renske altijd terecht. Jarenlang ervaring heeft Renske met voer, het uiterlijk, het gedrag, prestatie en conditie van honden en katten en de voeding die hierbij ook zeer zeker een rol speelt. 

Hills hondenvoer

Hills hondenvoer of ook bekend als Hill's Science Plan en is een voeding die wetenschappelijk is ontwikkeld. Hills heeft een passie voor evenwichtige, hoogwaardige voeding. Zelfs de meest kieskeurige honden zullen er dol op zijn. De laatste expertise en wetenschappelijke inzichten worden door Hills hondenvoer op de voet gevolgd. In elk product zijn de optimale balans aan voedingsstoffen en hoogwaardige ingrediënten afgestemd op grootte, leeftijd en conditie van de hond. Hills hondenvoer heeft voor iedere hond het juiste product en is van eersteklas kwaliteit. Het assortiment van Hills hondenvoer is zeer uitgebreid en heeft zowel droge brokken als natvoer in het assortiment. Hills hondenvoer is te koop bij dierenartsen, fysieke winkels en ook online. 

Hills hondenvoer

Acana hondenvoer

Acana hondenvoer is natuurlijke voeding en is rijk aan dierlijke ingrediënten en voedzame eiwitten zodat jouw hond van iedere maaltijd kan genieten. Acana maakt voer waar jouw hond dol op is omdat het aansluit bij de biologische behoeften. Ze maken alleen gebruik van verse, regionale ingrediënten. Bij Acana hondenvoer maken ze geen gebruik van geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica en andere synthetische conserveringsmiddelen. Acana hondenvoer wordt gemaakt in NorthStar keukens in West-Canada. Ze werken samen met lokale leveranciers die ze kennen om zo het beste hondenvoer voor jouw hond te maken. Acana hondenvoer is zowel in verschillende winkels als verschillende webwinkels te koop. 

Pedigree hondenvoer

Pedigree hondenvoer is betaalbaar en is een complete voeding voor honden van alle rassen, grootten en leeftijden. Het voer bevat een mix aan ingrediënten die nauwkeurig is samengesteld en die aan de behoeften van jouw hond voorziet. Het richt zich op vijf basis behoeften namelijk een goede spijsvertering, het gebit van de hond, een vacht die glanst, een gezonde huid en een sterk immuunsysteem. Pedigree hondenvoer is 100% compleet en wetenschappelijk ontwikkelt om de huid, de vacht, het gebit, afweersysteem en spijsvertering te ondersteunen. Het bevat voor een goede spijsvertering extra vezels maar bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. 

Prins hondenvoer

Prins hondenvoer is een goede gebalanceerde voeding voor de hond. Prins staat voor kwalitatief goed hondenvoer dat ook nog eens lekker en gezond is en het is een Nederlands merk. Prins hondenvoer is zo samengesteld dat het dagelijks de juiste hoeveelheid binnen krijgt. Prins hondenvoer bestaat uit 100% hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ze hebben zowel hondenbrokken als natvoer in het assortiment en is er voor honden van verschillende formaten. Uiteraard heeft Prins hondenvoer ook speciaal voeding voor puppy's, adult en senior honden. Prins hondenvoer heeft voor ieder ras een voeding samengesteld en ook wanneer jouw hond een dieet moet volgen of als hij van bepaalde aandoeningen last heeft zit je goed bij het merk Prins. 

Profine hondenvoer

Profine hondenvoer is voeding die speciaal is afgestemd op de behoeften van jouw hond. Ze hebben een breed aanbod hondenbrokken en er is voor iedere hond een speciale brok gemaakt. Van honden in verschillende levensfases bevordert Profine hondenvoer de gezondheid en conditie. Het assortiment van Profine is zeer compleet met onder andere ook speciale dieetvoeding voor honden met gewichtsbeheersing of overgewicht. Profine hondenvoer is er ook voor honden met hoge energiebehoeften, honden met voedsel-allergieën, spijsverteringsproblemen en oudere honden. 

Eukanuba hondenvoer

Al meer dan 45 jaar produceert Eukanuba hondenvoer van de allerhoogste kwaliteit. Eukanuba hondenvoer bevat hoogwaardige dierlijke eiwitten die hoofdzakelijk uit lam en kip afkomstig zijn. Het voer bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en ook geen conserveringsmiddelen. Ieder product is aan de individuele behoeften van de hond aangepast. Eukanuba hondenvoer heeft een assortiment dat speciale dierengeneeskundige voeding omvat en het hondenvoer is afgestemd op de gevoeligheden, het ras, activiteitsniveau en specifieke levensfase van jouw hond. 

Smolke hondenvoer

Smolke hondenvoer is gezonde, complete en smakelijke voeding voor de hond. Door de goede prijs/kwaliteitsverhouding en de hoge verteerbaarheid onderscheidt dit hondenvoer zich. Smolke hondenvoer bevat hoogwaardige ingrediënten en heeft hierdoor een hoge acceptatie en is goed verteerbaar. Smolke heeft zowel droge hondenbrokken als natvoer in het assortiment. Smolke is een Nederlands bedrijf en de basis werd in 1991 gelegd. Een farmaceutisch bedrijf ging naast dierengeneesmiddelen ook dieetvoeding voor dieren maken. In het begin werd het voer alleen geproduceerd in Denemarken vandaar dus ook de Deense  naam. De productie ligt vandaag de dag in Nederland. Smolke hondenvoer is in drie levensfases onderverdeeld: junior, adult en senior.

Smolke hondenvoer houdt er rekening mee dat puppy's meer energie, eiwit en calcium nodig hebben en dat een oudere hond een vertraagde stofwisseling heeft en kwetsbaarder is. Het smolke senior voer bevat om deze reden ook minder calorieën en meer vitamines waardoor de brokken aan het behoud van soepele spieren bijdraagt. 

Aanbevolen video's over hondenvoer

Je vind hieronder video's van verschillende hondenvoer om je te helpen de juiste keuze te maken. Door het bekijken van de video's krijg je een idee welke soorten hondenvoer er allemaal te verkrijgen zijn. 

Veelgestelde vragen over hondenvoer

Waarom graanvrij hondenvoer?

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor graanvrij hondenvoer is omdat sommige honden allergisch of intolerant zijn voor granen. Allergie  voor granen kunnen leiden tot diarree, andere gezondheidsproblemen en huidproblemen bij de hond. Om deze problemen te verminderen of te voorkomen kan graanvrij hondenvoer helpen. Om overgewicht te voorkomen en sommige mensen denken dat het een beter alternatief is voor honden die een dieet volgen kan dit ook een andere reden zijn om graanvrij hondenvoer te overwegen. 

Welk hondenvoer bij winderigheid?

Heeft jouw hond last van winderigheid en wil je dit proberen te verminderen door te veranderen van voer dan kan het nuttig zijn om te kiezen voor een voer dat speciaal voor honden met darmproblemen is ontworpen. 

Op de markt zijn verschillende hondenvoer merken die speciaal zijn samengesteld om winderigheid te verminderen en de darmflora in balans te houden. Sommige van deze voeding bevatten probiotica, die bevatten goede bacteriën en die kunnen helpen om de darmflora in balans te houden. Andere voeding bevatten prebiotica en die bevorderen de groei van goede bacteriën in de darmen. 

Wat is beste hondenvoer?

Het beste hondenvoer is Royal Canin Maxi Adult en is een complete voeding voor honden vanaf 15 maanden. Dit hondenvoer is geschikt voor volwassen honden met een gewicht van 25-45 kg en bevat voldoende voedingswaarden. Het voer bevordert een optimale spijsvertering dankzij een exclusieve formule met uitgebalanceerde voedingsvezels en hoogwaardige eiwitten. 

Alle handige hondenvoer tips

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.