Beste Handstoomreiniger 2023 (Beste Getest)

Laatste wijziging op februari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

Je bent hier aan het juiste adres wanneer je nu op zoek bent om de beste handstoomreiniger te kopen. De beste handstoomreiniger is zeer makkelijk en handig in gebruik zodat je er veel gemak van zult hebben. Je creëert een schone omgeving met de aankoop van een handstoomreininger. Er verschijnen ieder jaar een groot aantal handstoomreiningers op de markt wat de keuze niet makkelijker maakt. Wij hebben daarom voor jou onze selectie gemaakt van de beste handstoomreiniger met daarin verschillende opties en prijsklassen. Zo zijn er handstoomreinigers met en zonder accessoires en met verschillende stoomdruk. Al Deze handstoomreinigers zijn zeer handzaam en super makkelijk te gebruiken. 

Beste handstoomreiniger 2023

2. Beste Camry Handstoomreiniger
Camry handstoomreiniger

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste Uitgebreid Handstoomreiniger
steany Innovagoods

Algemene Score: 4/5

4. Beste Compacte Handstoomreiniger 
Alpina Stoomreiniger

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste Cleanrite Handstoomreiniger
Cleanrite Compact Multipurpose

Algemene Score: 4/5

Beste Prijs Kwaliteit Handstoomreiniger

1

Deze handstoomreiniger is compact en krachtig en door de kracht van stoom is deze perfect voor het verwijderen van vuil en kalk. Hij heeft een krachtige en handzame stroomunit en werkt door middel van een chemicaliën vrije reiniging. Dit product is multifunctioneel en bevat voor meerdere taken in en rond het huis verschillende opzetstukken. 

Pluspuntjes

 • Eenvoudig in gebruik  
 • Extra lang snoer
 • Snel opgewarmd
 • Handzaam

Minpuntjes

 • 5 minuten wachten met bijvullen  
 • Klein reservoir
 • Niet snoerloos te gebruiken
 • Geen afneembaar waterreservoir

Beste Handstoomreiniger

Niet voor niets is dit de beste handstoomreiniger want hij beschikt namelijk over een aantal unieke kenmerken waaronder de meegeleverde accessoires. Daarnaast is hij zeer eenvoudigheid in gebruik dit alles maakt het de beste koop handstoomreiniger. Een van de voordelen is dat er veel handige accessoires bij zitten en hij is voorzien van een extra lang snoer. Dit zorgt ervoor dat je er veel verschillende dingen in en rondom het huis mee kan schoonmaken. 

Bekijk de prijzen.

De steamshot geeft door enkel de knop in te drukken tot 15 minuten een krachtige stoom. De krachtige stoomunit genereert 4,5 bar druk en heeft een vermogen van 1050 watt. Je dood 99,9% van de bacteriën met de Steam Shot. 

Goedkope Handstoomreiniger

Naast dat dit de beste handstoomreiniger is is hij ook nog eens niet duur. Het is in vergelijking met de andere handstoomreinigers een product met een goede prijs/kwaliteitverhouding. 

Zeer eenvoudig in gebruik en veel extra accessoires  "Beste Prijs Kwaliteit

Koop Nu Bij:

bol.com      Blokker      Coolblue

Beste Camry Handstoomreiniger

2

Voor mensen die op zoek zijn naar moderne oplossingen voor  o.a. hun interieur is deze Camry handstoomreininger het perfecte product. Deze handstoomreiniger is uitgerust met 10 accessoires om op een snelle en eenvoudige manier orde te scheppen. Dankzij de vele mondstukken is het ook mogelijk om vlakke en moeilijk bereikbare plaatsen te reinigen. 

Pluspuntjes

 • Makkelijk in gebruik  
 • Veel opzetstukken
 • Continue navulbaar
 • Bediening op handgreep

Minpuntjes

 • Niet snoerloos te gebruiken  
 • Geen afneembaar waterreservoir
 • Niet inklapbaar
 • Geen zuig functionaliteit

Goede Handstoomreiniger

Sommige dingen in je huis zijn moeilijk schoon te maken. Denk hierbij aan vloerbedekking, bank, gordijnen, matras en tapijt. Maar geen paniek want je redder in nood is deze goede handstoomreiniger van Camry. Door de verschillende opzetstukken en het compacte handzame formaat kun je gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen stomen. 

Bekijk de prijzen.

Deze handstoomreiniger is snel klaar voor gebruik zodat je vlug aan de slag kunt gaan. Bij de handstoomreiniger worden verschillende opzetstukken meegeleverd zodat je er bijna alles mee kunt stomen. Met de handstoomreiniger van Camry wordt schoonmaken een eenvoudige klus. 

Multifunctionele Handstoomreiniger

Zonder chemicaliën schoonmaken dat is zeker mogelijk met deze multifunctionele handstoomreiniger. Hij is heel eenvoudig in gebruik klaar voor gebruik in enkele minuten. Deze multifunctionele handige handstoomreininger wordt tijdens het schoonmaken jouw nieuwe beste vriend. 

Je hebt geen chemicaliën nodig door de stoom. Beter voor het milieu en jou!

Koop Nu Bij:

Beste uitgebreid Handstoomreiniger

3

Deze Steany Innovagoods handstoomreiniger geeft een vollere, eenvoudige en diepere reiniging. Door zijn compacte ontwerp is hij handig en eenvoudig in gebruik. Met behulp van hete stoom reinigt en desinfecteert de handstoomreiniger. Hij verwijdert vet, vlekken en schimmel effectief en is geheel vrij van chemische producten. 

Pluspuntjes

 • Vrij van chemische producten  
 • Continue navulbaar
 • Bediening op handgreep
 • Instelbare stoomverdeling

Minpuntjes

 • Snoer is wat kort  
 • Niet snoerloos te gebruiken
 • Geen zuigfunctionaliteit
 • Niet inklapbaar

Handstoomreininger met 9 accessoires

Deze handstoomreiniger is multifunctioneel door de 9 accessoires die worden meegeleverd. Hij maakt het mogelijk om harde oppervlakken (vloeren, wastafels, werkbladen, deuren, ramen en tegels) gemakkelijk te reinigen. Maar ook het schoonmaken van zachte oppervlakken zoals matrassen, bedden, dekbedden, stoffering, bankstellen en tapijten kan je prima overlaten aan deze Steany Innovagoods handstoomreiniger. 

Bekijk de prijzen.

Door het compacte formaat is deze handstoomreiniger super makkelijk op te bergen of mee te nemen. Ook warmt hij snel op en geeft vervolgens 15 - 20 minuten stoom af wat prettig is in gebruik. Deze handstoomreiniger is zowel binnen als buitenshuis te gebruiken. 

Multifunctioneel door de 9 accessoires die worden meegeleverd.

Koop Nu Bij:

Beste Compacte Handstoomreiniger

4

Zonder schoonmaakmiddelen te gebruiken kan je met deze compacte Alpina handstoomreiniger ontsmetten en reinigen. Hij is licht van gewicht en binnen 3 minuten gebruiksklaar. Je maakt er in huis alles blinkend schoon mee door het gebruik van de verschillende opzetstukken. Je kan er onder andere de ramen, toilet, keuken, vloeren en zelfs kleding mee schoonmaken. 

Pluspuntjes

 • Licht gewicht  
 • Bediening op handgreep
 • Multifunctioneel
 • Wordt geleverd met accessoires

Minpuntjes

 • Is niet snoerloos te gebruiken 
 • Niet continue navulbaar
 • Geen afneembaar waterreservoir
 • Niet inklapbaar

Handstoomreiniger Compact en Multifunctioneel

Deze handstoomreiniger stoot krachtig hete stoom uit voor een diepe reiniging en het doden van bacterieën. Je kunt gemakkelijk gebruik maken van de meegeleverde opzetstukken en accessoires. Zonder dat je chemische schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken reinig en ontsmet je spullen eenvoudig in en rondom het huis. 

Bekijk de prijzen.

De handstoomreiniger van Alpina is onder andere te gebruiken voor het reinigen van vloeren, deuren, kleding, gordijnen, keuken en badkamer. Alles is zo blinkend schoon door de kracht en de hitte van de stoomstoot. Dit is ook nog eens duurzaam en goed voor het milieu. 

Voor het reinigen van vloeren, deuren, kleding, gordijnen, keuken en badkamer

Koop Nu Bij:

Beste Cleanrite Handstoomreiniger

5

Schoonmaken is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest met deze Cleanrite Compact Multipurpose handstoomreiniger. Hij is in 3 minuten gebruiksklaar en je hebt geen chemicaliën nodig door de hoge temperatuur van de stoom, alleen gebruik van water is nodig. 

Pluspuntjes

 • Geen chemicaliën nodig  
 • Eenvoudig in gebruik
 • Compact en handzaam
 • Snel op temperatuur

Minpuntjes

 • Niet draadloos te gebruiken 
 • Geen zuig functionaliteit
 • Niet inklapbaar
 • Geen regelbare stoomkracht

Handstoomreiniger maakt schoon met stoom

Waarom zou je nog schoonmaakmiddelen gebruiken die vol zitten met chemicaliën als het ook prima zonder kan. Veel schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor je gezondheid en zijn slecht voor het milieu. Doordat de stoom een hoge temperatuur heeft maak je bijna alles in huis snel en eenvoudig schoon met deze handstoomreiniger. 

Bekijk de prijzen.

Je maakt van alles snel schoon met de handstoomreiniger, denk bijvoorbeeld aan ramen, schoenen, het matras van je bed, vloerbedekking, stoelen, banken, gordijnen, tegels in de badkamer en tapijten. Je kan het zo gek niet bedenken of de handstoomreiniger kan je ervoor gebruiken. 

Conclusie Handstoomreiniger

De Cleanrite handstoomreiniger heeft eenvoudig te plaatsen opzetstukken en is gebruiksklaar in 3 minuten. Ook zit er een trechter en een maatbeker bij zodat je in de tank van de handstoomreiniger de juiste hoeveelheid water kunt gieten. 

Je kunt bijna op alle moeilijke bereikbare plaatsen komen door de verschillende meegeleverde opzetstukken. 

Koop Nu Bij:

Waarop vergelijken wij Handstoomreinigers

Er zijn op de markt enorm veel handstoomreiningers te koop, het is daarom niet mogelijk ze allemaal uit te testen. 

We hebben hierom een criterium lijst opgesteld. We hebben de stoomreiniger in de test opgenomen zodra deze aan de onderstaande criterium kon voldoen. Tijdens de selectie hebben we de volgende onderstaande criterium gebruikt:


Stoomdruk

Hoe hoger de stoomdruk is dat uit het apparaat komt hoe krachtiger de reiniging is. Het is belangrijk dat de stoomdruk niet te laag is vooral voor sterk vervuilde oppervlakken. Aanbevolen wordt minstens een druk van 3 bar. Hardnekkige vlekken worden beter gereinigd met een hogere stoomdruk. 

Wanneer de stoomsterkte handmatig kan worden ingesteld is de handstoomreiniger bijzonder flexibel. Zo kan je bijvoorbeeld bij het reinigen van kwetsbare kleding de stoomdruk lager instellen en de stoomsterkte weer verhogen voor een krachtige reiniging van de badkamer. 

Opwarmtijd

De handstoomreiniger is sneller klaar voor gebruik hoe korter de opwarmtijd is. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en bespaart elektriciteit, want je kunt zonder lang te hoeven wachten het apparaat tussendoor kort gebruiken. Bijna alle handstoomreinigers die verkrijgbaar zijn hebben een opwarmtijd die niet langer is dan 3 minuten, vooral de modellen die vast zijn hebben vaak maar 90 seconden nodig. 

Gebruiksduur

Uiteraard wil je wel gewoon normaal kunnen schoonmaken dus een handstoomreiniger met een beetje gebruiksduur is zeker wel aan te raden. Het verschilt per merk en type hoe lang de gebruiksduur van het apparaat is. De meeste modellen handstoomreinigers hebben wel een gemiddelde gebruiksduur van 15 minuten. 

Handstoomreinigers vergelijken


Product

Stoomdruk

Opwarmtijd

Gebruiksduur

Bissel Steamshot

Bissel steamshot
Beste prijs kwaliteit handstoomreiniger

4.5 Bar

60 Seconden

15 Minuten

Camry handstoomreiniger

Camry handstoomreiniger
Beste Camry handstoomreiniger

3,5 Bar

90 Seconden

20 Minuten

steany Innovagoods

Steany Innovagoods
Beste uitgebreid handstoomreiniger

3.0 Bar

240 Seconden

18 Minuten

Alpina Stoomreiniger

Alpina handstoomreiniger
Beste compacte handstoomreiniger

3.0 Bar

180 Seconden

8 Minuten

Cleanrite Compact Multipurpose

Cleanrite compact
Beste cleanrite handstoomreiniger

3,2 Bar

180 Seconden

12 Minuten

Dit moet je weten voordat je een handstoomreiniger koopt

Het is zeker slim om eerst even wat onderzoek te doen alvorens je een handstoomreiniger koopt. Het is belangrijk om te kijken hoe zo'n apparaat nou precies werkt en welke specificaties belangrijk zijn en voldoen aan jouw wensen. Om jou te helpen hebben wij al deze informatie al voor je opgezocht en voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder de punten die belangrijk zijn om te weten voordat je een handstoomreiniger koopt. 


Inhoud water reservoir

Wanneer je veel of grote oppervlakken wilt schoonmaken met een handstoomreiniger heeft het weinig zin om een apparaat te kiezen met een klein water reservoir. Je wilt ook geen uren lang bezig zijn met een schoonmaak project. Sommige handstoomreinigers zijn uitgerust met een indicator die aangeeft hoe vol het water reservoir nog is. Nadeel van een apparaat met een grotere water reservoir is dat ze vaak minder handzaam en compact zijn wat het weer in sommige gevallen weer lastiger maakt om kleinere dingen schoon te maken. Het is dus belangrijk om te kijken waarvoor je de handstoomreiniger wilt gaan gebruiken en hierop je keuze aan te passen. 

Regelbare stoomdruk

Ieder materiaal of oppervlak wat je met de handstoomreiniger wilt schoonmaken heeft een andere behandeling nodig. Het is daarom in sommige gevallen handig wanneer er een regelbare stoomdruk mogelijk is. Zo kan je de stoomdruk lager instellen wanneer je bijvoorbeeld kwetsbare kleding wilt reinigen en wanneer je de badkamer een grondige schoonmaakbeurt wilt geven dan kan je de stoomdruk bijvoorbeeld weer hoger instellen. 

Handstoomreiniger zonder snoer

Een handstoomreiniger is er zowel met en zonder snoer. Belangrijk is om voor jezelf te bekijken of je het niet erg vind dat er een snoer aan het apparaat zit terwijl je deze gebruikt. Vind je dit vervelend dan is het slim om te kiezen voor een handstoomreiniger die ook zonder snoer te gebruiken is. 

Vragen die je moet stellen voordat je een handstoomreiniger koopt

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen waarvoor wil ik de handstoomreiniger precies gaan gebruiken? Hanstoomreinigers zijn voor verschillende oppervlakken te gebruiken. Dit varieert van gordijnen en vloeren tot de stoelen en kleding. Afhankelijk van hoe en waarvoor je hem wilt gebruiken, wil je misschien het juiste product kopen dat speciaal voor bepaalde oppervlakken is ontworpen. Er zijn natuurlijk ook modellen die alles kunnen. 


Beste handstoomreiniger kleding

Wat de beste handstoomreiniger kleding is hangt af van hoe je hem wilt gebruiken. Er zijn namelijk compacte modellen die gemakkelijk mee op reis kunnen of heb je liever een versie met standaard als je achter elkaar meerdere kledingstukken wilt stomen. Met de beste handstoomreiniger kleding maak je door middel van hete stoom alles fris en kreukvrij. Je stoomt eenvoudig en snel kreukels uit je kleding met een handstoomreiniger.

Een complete vervanger voor een strijkijzer is de handstoomreiniger kleding in veel gevallen niet. De continue stroomproductie is over het algemeen te laag. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bedenken waarvoor je de handstoomreiniger kleding wilt gebruiken zo weet je zeker dat je het juiste product koopt. 

beste handstoomreiniger kleding

beste handstoomreiniger kleding

Beste handstoomreiniger bank

Heeft je bank een opfrisbeurt nodig dan kan dit prima met de beste handstoomreiniger bank. De hete stoom dringt diep in de vezels door waardoor het grondig wordt gereinigd. Met behulp van de beste handstoomreiniger bank verwijder je hardnekkige vlekken en je kunt eventueel de vlek ook nog voor behandelen. Kies voor een handstoomreiniger waar de juiste opzetstukken bij zitten. Deze zijn erg handig om de bank mee te reinigen. 

Beste handstoomreiniger consumentenbond

Er is momenteel nog geen beste handstoomreiniger consumentebond bekend. Wel is er de beste stoomreiniger volgens de consumentenbond en dit is de Vileda Steam. Dit is een stoommop die licht van gewicht is en die pakt het vuil, bacteriën en stof aan door middel van hete stoom. Je kunt met dit apparaat ook de hoeken in de ruimte eenvoudig schoonmaken doordat hij erg wendbaar is. 

Bekende Merken en Winkels

Er zijn verschillende bekende merken handstoomreiningers verkrijgbaar. Voor het eenvoudig schoonmaken van bepaalde oppervlakken en producten in en rondom je huis is een handstoomreiniger een perfecte oplossing. Er is een ruime keuze merken handstoomreinigers afhankelijk van jouw wensen en eisen waaraan een handstoomreiniger moet voldoen. Een handstoomreininger is vaak een eenmalige aanschaf waar je jaren plezier van hebt.

Er zijn een aantal merken die de testen goed doorstaan en die een uitstekende reputatie genieten. De handstoomreiningers van deze merken voldoen op het gebied van betrouwbaarheid en gebruiksgemak aan de hoogste eisen. 

Handstoomreiniger Karcher

Een handstoomreiniger Karcher is compact en is voor de kleine reinigingsklusjes ideaal. Hierbij kan je denken aan het verwijderen van etensresten op een gasfornuis, kalk rondom de douchekop of kraan. De handstoomreiniger Karcher kan vrijwel iedere vervuiling aan door de kracht van stoom, daarnaast verwijdert de stoom 99,9% van de bacteriën in huis. 


De handstoomreiniger Karcher is te gebruiken voor de reiniging van onder andere ramen, kookplaat, afzuigkap, kranen, baden en tegels. Dankzij de verschillende accessoires die op de handstoomreiniger Karcher zijn te gebruiken verwijder je hardnekkig vuil, vet en kalkaanslag in een handomdraai. 

Handstoomreiniger Action

Een handstoomreiniger Action zit niet standaard in het assortiment van deze winkel. Wel hebben ze geregeld tijdelijk producten in de folder waaronder een handstoomreiniger Action. Als tijdelijke actie hebben ze een goedkope handzame handstoomreiniger gehad. De handstoomreiniger was verkrijgbaar in verschillende kleuren en er werden ook nog eens verschillende accessoires meegeleverd. Het was een compact model welke ook eenvoudig te bedienen is. 

Handstoomreiniger Action

Handstoomreiniger Action

Handstoomreiniger Praxis

Wanneer je op zoek bent naar een handstoomreiniger Praxis dan heb je daar momenteel niet veel keus. Ze verkopen er op het moment maar een en is van het merk Karcher. De handstoomreiniger Praxis is compact, is ideaal voor gebruik rondom het huis en reinigt zonder chemicaliën.

Doordat de handstoomreiniger Praxis compact is kan deze eenvoudig worden opgeborgen of eventueel worden meegenomen. Voor snel en grondig tussendoor reinigen is door het handformaat deze handstoomreiniger Praxis ideaal. De krachtige stoom en praktische accessoires maken kookplaten, afzuigkappen, tegels, kieren en de kleinste hoeken perfect schoon. Deze handstoomreiniger is niet in de winkel te koop maar enkel online en de levertijd bedraagt 1 tot 2 werkdagen als deze voorradig is. 

Handstoomreiniger Gamma

Het is prima mogelijjk om een handstoomreiniger Gamma te kopen alleen valt er momenteel niet veel te kiezen. Ze hebben er maar een in het assortiment en dat is de Karcher handstoomreiniger. Het model is compact en kan overal in het huishouden worden gebruikt en reinigt volledig zonder chemische producten. 

De handstoomreiniger Gamma is zowel in de winkel als online verkrijgbaar. Een aantal praktische accessoires worden meegeleverd. Moeiteloos worden hardnekkige vervuiling en vetafzettingen verwijdert. 

Handstoomreiniger Lidl

Elektrische apparaten die ook maar iets met het huishouden te maken vind je wel van het betrouwbare merk Silvercrest wat verkocht wordt bij de Lidl. Dus ook een handstoomreiniger Lidl mag natuurlijk niet ontbreken in het assortiment alleen is deze niet altijd verkrijgbaar. De handstoomreiniger Lidl is tijdelijk verkrijgbaar vaak wordt deze dan in de folder weergegeven en zo nu en dan vind je hem in de webshop van deze winkel. 

De handstoomreiniger Lidl is makkelijk hanteerbaar en licht van gewicht. Het apparaat reinigt zonder chemische reinigingsmiddelen wat beter is voor je gezondheid en ook voor het milieu. Deze handstoomreiniger van de Lidl is geschikt voor het reinigen van onder andere tegels, velgen, spiegels, textiel en bekleding. Zelfs op de moeilijk toegankelijke plekken lost het de vuildeeltjes grondig op. Ook voor het opfrissen van textiel en bekledingen is deze handstoomreinier ideaal. 

Handstoomreiniger Blokker

Wanneer je een handstoomreininger Blokker zoekt heb je keuze uit verschillende merken en modellen. Ze verkopen handstoomreinigers van onder andere de merken Bissel, Innovagoods, Karcher, Hofftech en Camry. In het assortiment van de blokker vind je handstoomreinigers van verschillende prijsklassen. 

Bij de meeste modellen die te koop zijn bij de Blokker worden meerdere handige accessoires meegeleverd. Je kan de handstoomreiniger Blokker eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen of naar een filiaal naar keuze laten versturen zodat je hem daar kan ophalen. 

Aanbevolen video's over handstoomreinigers

Hieronder vind je onze aanbevolen video's over handstoomreinigers die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Door de video's van de verschillende handstomreinigers te bekijken krijg je een idee hoe deze apparaten werken en wat je er allemaal mee kunt doen. 


Veelgestelde vragen over handstoomreinigers

Wat kun je allemaal schoonmaken met een handstoomreiniger?

Een handstoomreiniger is een multifunctioneel apparaat en is te gebruiken bij het schoonmaken van onder andere banken, kleding, gordijnen, tegels, kooplaten, laminaat of parket, vloerbedekking, tapijten, spiegels en nog veel meer. 

Wat is de beste handstoomreiniger?

De beste handstoomreiniger is de Bissell 2635J deze is handig in gebruik en goed geprijsd.

Waar moet je op letten bij handstoomreiniger kopen?

Wanneer je een handstoomreiniger gaat kopen moet je letten op jouw situatie (welke oppervlakken wil je reinigen), het formaat van het apparaat is ook iets om op te letten, welke extra functies en hulpstukken worden meegeleverd en zeker ook niet onbelangrijk is het budget wat je over hebt voor een handstoomreiniger. 

Alle handige handstoomreiniger tips

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.