Beste fietsendrager elektrische fietsen
Bestekooptest.nl / Beste fietsendrager elektrische fietsen, Sport & Vrije tijd / Beste fietsendrager elektrische fietsen

Beste fietsendrager elektrische fietsen (met oprijgoot, kantelbaar, inklapbaar en zonder trekhaak)

Laatste wijziging op februari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

We bespreken in dit artikel de vijf beste fietsendragers elektrische fietsen van dit moment. We starten met een overzicht en gaan dan verder op de kenmerken in die je moet overwegen bij het kiezen van een elektrische fietsendrager voor elektrische fietsen. Fietsendragers voor elektrische fietsen kunnen een praktische oplossing zijn voor menden die gebruik maken van elektrische fietsen en die ook willen vervoeren. Met een fietsendrager kunnen ze hun elektrische fietsen eenvoudig en veilig met hun autor vervoeren zonder dat ze zicht zorgen hoeven te maken over de grootte van de fietsen en het gewicht. 

We hebben een selectie gemaakt van fietsendragers voor elektrische fietsen die licht, sterk en eenvoudig te gebruiken zijn. Bij het kiezen van een fietsendrager voor elektrische fietsen moet je rekening houden met het gewicht en het formaat van de fiets(en) die je erop wilt vervoeren. Je moet er rekening mee houden dat in de meeste gevallen de fietsendragers een beperkte capaciteit hebben. Wanneer je meerdere fietsen wilt vervoeren moet je ervoor zorgen dat jouw fietsendrager stevig genoeg is om ze te dragen. 

Om je te helpen de beste fietsdrager elektrische fietsen voor je behoeften te kiezen, hebben we een korte lijst met verschillende opties gemaakt. We hebben de voor- en nadelen van elke optie weergegeven, zodat je een goede keuze kunt maken. Elke optie heeft verschillende functies en prestaties, dus we raden je aan de tijd te nemen om elke optie te onderzoeken en de optie te kiezen die het beste past bij je behoeften. Ten slotte is het belangrijk te controleren of je auto geschikt is voor het dragen van de fietsendrager voor elektrische fietsen. We hopen dat dit artikel je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing voor de beste fietsendrager voor elektrische fietsen voor jouw behoeften. Als je nog vragen hebt of meer informatie over fietsendragers voor elektrische fietsen wilt weten.

Beste fietsendrager elektrische fietsen

2. Beste fietsendrager elektrische fietsen met oprijgoot 
Thule Easyfold XT 2 933 Review

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste fietsendrager elektrische fietsen inklapbaar
Pro User Diamant TG review

Algemene Score: 4/5

4. Beste fietsendrager elektrische fietsen kantelbaar
Hapro Atlas Active 2 review

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste fietsendrager elektrische fietsen zonder trekhaak 
Thule Elite G2 Review

Algemene Score: 4/5

Beste fietsendrager elektrische fietsen

1

De Pro User Diamant SG2 is een fietsendrager die geschikt is voor het vervoeren van twee elektrische fietsen. Deze fietsendrager is ontworpen om op de trekhaak van je auto te worden bevestigd en biedt een stevige en veilige manier om je fietsen te vervoeren.

Pluspuntjes

 • Draaggewicht van 60 kg
 • Beschikt over een voetpedaal
 • Met een 7 en 13-polige stekker
 • Kofferbak blijft toegankelijk 

Minpuntjes

 • Redelijk zware fietsendrager

Beste fietsendrager elektrische fietsen

Een van de kenmerken van de Pro User Diamant SG2 is de kantelfunctie, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot de kofferbak van je auto, zelfs als de fietsen op de drager staan. Daarnaast is de fietsendrager eenvoudig te monteren en te demonteren, wat handig is als je hem wilt opbergen of wisselen tussen verschillende voertuigen.

De fietsendrager is gemaakt van stevig materiaal en biedt voldoende ruimte tussen de fietsen om te voorkomen dat ze tegen elkaar aan botsen tijdens het transport. Daarnaast zijn de framehouders voorzien van sloten, zodat je fietsen veilig vastzitten en niet gestolen kunnen worden.

De Pro User Diamant SG2 is geschikt voor verschillende typen fietsen, waaronder elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. De fietsendrager heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram en is dus geschikt voor het vervoeren van twee elektrische fietsen.

Bekijk de prijzen.

Uitgebreide en handige Fietsendrager 

Al met al is de Pro User Diamant SG2 een stevige, veilige en betrouwbare fietsendrager voor het vervoeren van elektrische fietsen. Met zijn kantelfunctie, eenvoudige montage en demontage en veilige framehouders met sloten is deze fietsendrager een uitstekende keuze voor iedereen die zijn fietsen veilig en gemakkelijk wil vervoeren.

Maximaal draagvermogen van 60 kilogram en is dus "geschikt voor het vervoeren van twee elektrische fietsen

Koop Nu Bij:

bol.com      Halfords

Beste fietsendrager elektrische fietsen met oprijgoot

2

De Thule Easyfold XT 2 933 is een fietsendrager die speciaal ontworpen is voor het vervoeren van twee fietsen, inclusief elektrische fietsen. Deze fietsendrager is geschikt voor montage op de trekhaak van je auto en biedt een stevige en veilige manier om je fietsen te vervoeren.

Pluspuntjes

 • Inclusief oprijgoot
 • Laadvermogen van 60 kg
 • Afneembare fietsarmen
 • Handig voetpedaal voor de kantelfunctie

Minpuntjes

 • Matige handleiding

Met Oprijgoot

Een van de belangrijkste kenmerken van de Thule Easyfold XT 2 933 is het gebruiksgemak. De fietsendrager is snel en gemakkelijk te monteren op de trekhaak van je auto en is daarnaast eenvoudig te gebruiken dankzij de slimme kantelfunctie. Hiermee heb je eenvoudig toegang tot de kofferbak van je auto, zelfs als de fietsen op de drager staan.
De fietsendrager is gemaakt van duurzame materialen en biedt voldoende ruimte tussen de fietsen om te voorkomen dat ze elkaar beschadigen tijdens het transport. 

De Thule Easyfold XT 2 933 is geschikt voor verschillende soorten fietsen, waaronder elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. De fietsendrager heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram, wat betekent dat hij geschikt is voor het vervoeren van twee zware elektrische fietsen.

Bekijk de prijzen.

Opvouwbaar 

De Thule Easyfold XT 2 933 heeft ook een opvouwbaar ontwerp voor gemakkelijke opslag wanneer de fietsendrager niet in gebruik is. Al met al is de Thule Easyfold XT 2 933 een hoogwaardige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager voor iedereen die op zoek is naar een veilige en gemakkelijke manier om zijn fietsen te vervoeren.

Framehouders zijn voorzien van sloten, zodat je fietsen veilig vastzitten en niet gestolen kunnen worden.

Koop Nu Bij:

Beste fietsendrager elektrische fietsen inklapbaar

3

De Pro User Diamant TG is een hoogwaardige fietsendrager die speciaal is ontworpen om twee fietsen te vervoeren. Deze fietsendrager is geschikt voor montage op de trekhaak van je auto en biedt een veilige en stabiele manier om je fietsen te vervoeren.

Pluspuntjes

 • Draaggewicht van 60kg
 • Inclusief opberghoes
 • Eenvoudig te monteren
 • Inclusief kantel functie

Minpuntjes

 • Geen draaimechanisme aan 13-polige stekker

Inklapbaar met slim ontwerp

Een van de belangrijkste kenmerken van de Pro User Diamant TG is het gebruiksgemak. De fietsendrager is snel en eenvoudig te monteren op de trekhaak van je auto en is daarnaast eenvoudig te gebruiken dankzij de slimme kantelfunctie. Hiermee heb je gemakkelijk toegang tot de kofferbak van je auto, zelfs als de fietsen op de drager staan.

De fietsendrager is gemaakt van duurzame materialen en biedt voldoende ruimte tussen de fietsen om te voorkomen dat ze elkaar beschadigen tijdens het transport. Daarnaast zijn de framehouders voorzien van sloten, zodat je fietsen veilig vastzitten en niet gestolen kunnen worden.

De Pro User Diamant TG is geschikt voor verschillende soorten fietsen, waaronder stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. De fietsendrager heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram, wat betekent dat hij geschikt is voor het vervoeren van twee fietsen

Gemakkelijke opslag 

Tot slot biedt de Pro User Diamant TG ook een opvouwbaar ontwerp voor gemakkelijke opslag wanneer de fietsendrager niet in gebruik is. De fietsendrager is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is in je auto of garage. 

Gebruiksvriendelijke fietsendrager voor iedereen die op zoek is naar een veilige manier om zijn fietsen te vervoeren.

Koop Nu Bij:

Beste fietsendrager elektrische fietsen kantelbaar

4

De Hapro Atlas Active 2 is een robuuste en hoogwaardige fietsendrager die is ontworpen om veilig en gemakkelijk twee fietsen te vervoeren. Deze fietsendrager is geschikt voor montage op de trekhaak van je auto en biedt een uitstekende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare manier om zijn fietsen te transporteren.

Pluspuntjes

 • Beschikt over een kantelsysteem
 • Eenvoudig te installeren
 • Stevige fietsendrager
 • Handige koppeling om vast te zetten

Minpuntjes

 • Matige handleiding

Gebruiksvriendelijke fietsendrager

Een van de belangrijkste kenmerken van de Hapro Atlas Active 2 is de gebruiksvriendelijkheid. De fietsendrager kan snel en eenvoudig op de trekhaak van je auto worden gemonteerd, en de handige kantelfunctie maakt het mogelijk om gemakkelijk toegang te krijgen tot de kofferbak van je auto zonder de fietsen van de drager te hoeven halen.

De Hapro Atlas Active 2 is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt voldoende ruimte tussen de fietsen om te voorkomen dat ze elkaar beschadigen tijdens het transport. De fietsendrager is voorzien van stevige framehouders en riemen om de fietsen veilig en stevig vast te zetten.

De fietsendrager is geschikt voor verschillende soorten fietsen, waaronder elektrische fietsen, stadsfietsen en mountainbikes. De maximale belasting van de fietsendrager is 60 kilogram, wat betekent dat hij geschikt is voor het vervoeren van twee zwaardere fietsen, zoals elektrische fietsen.

Bekijk de prijzen.

Compact en lichtgewicht

Tot slot biedt de Hapro Atlas Active 2 ook een handig inklapbaar ontwerp voor gemakkelijke opslag wanneer de fietsendrager niet in gebruik is. De fietsendrager is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is in je auto of garage.

Duurzame, betrouwbare en gebruiksvriendelijke fietsendrager voor iedereen.

Koop Nu Bij:

Beste fietsendrager elektrische fietsen zonder trekhaak

5

De Thule Elite G2 is een fietsendrager voor op de auto of de caravan en is geschikt voor het vervoeren van maximaal twee fietsen. De fietsendrager is gemakkelijk te monteren op de achterwand van de auto of de caravan en kan zowel horizontaal als verticaal worden aangepast om de beste pasvorm te garanderen.

Pluspuntjes

 • Eenvoudig te monteren
 • Voorzien van een afstandhouder
 • Geschikt voor gebruik verschillende soorten fietsen
 • Zeer stevig en stabiel

Minpuntjes

 • Niet inklapbaar

Geschikt voor één elektrische fiets

De Thule Elite G2 heeft een laadvermogen van maximaal 50 kg, waardoor het geschikt is voor zowel gewone fietsen als e-bikes. De drager heeft afneembare fietsrails en wielhouders, waardoor het gemakkelijk is om de fietsen te monteren en te demonteren.

De Thule Elite G2 is ontworpen met veiligheid in gedachten en heeft een aantal handige functies om de fietsen stevig op hun plaats te houden. Het heeft een frame klem die de fietsen stevig vasthoudt en voorkomt dat ze schuiven tijdens het rijden. De wielhouders hebben riemen om de wielen stevig vast te zetten en te voorkomen dat ze rond bewegen. Bovendien heeft de drager een slot om de fietsen en de drager zelf te beveiligen tegen diefstal.

De Thule Elite G2 is ook compact en gemakkelijk op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. De fietsendrager kan worden ingeklapt tot een plat pakket, wat handig is voor opslag en transport. Het is ook lichtgewicht, wat het gemakkelijker maakt om te monteren en te demonteren.

Bekijk de prijzen.

Stevige en veilige fietsendrager

DeThule Elite G2 is een stevige en veilige fietsendrager die perfect is voor op de auto of de caravan. Met zijn  laadvermogen en gemakkelijke opslag is het een handige oplossing voor het vervoeren van maximaal twee fietsen en 1 elektrische fiets op reis.

Geschikt voor auto zonder trekhaak

Koop Nu Bij:

Waarop vergelijken wij fietsdragers elektrische fietsen

Heb je een elektrische fiets en ben je van plan om deze mee te nemen op vakantie of naar een fietsroute in de buurt, is het kopen van een fietsendrager voor elektrische fietsen een slimme investering. 

Echter, voordat je een fietsendrager koopt, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vergelijken we de belangrijkste punten die je moet weten voordat je een fietsendrager voor elektrische fietsen koopt. Van het type en de montage van de fietsendrager tot het belastbaar gewicht en de veiligheid, we geven je waardevolle informatie om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw behoeften. Zo kun je straks veilig en gemakkelijk je elektrische fietsen vervoeren en volop van je fietsavonturen genieten.


Fietsendrager elektrische fietsen inklapbaar

Een fietsendrager die inklapbaar is, biedt verschillende voordelen en nadelen. Het belangrijkste voordeel van een inklapbare fietsendrager is dat deze gemakkelijk op te bergen is wanneer deze niet in gebruik is, waardoor er ruimte wordt bespaard in de garage of opslagruimte. Dit is vooral handig voor mensen die in kleine huizen of appartementen wonen, waar de opslagruimte beperkt is.

Een ander voordeel van een inklapbare fietsendrager is dat deze gemakkelijk te transporteren is. Een inklapbare fietsendrager kan gemakkelijk in de kofferbak van de auto worden geplaatst, waardoor het gemakkelijker wordt om fietsen mee op reis te nemen. Dit is handig voor mensen die graag fietsen op verschillende locaties.

Inklapbare fietsendragers zijn ook veelzijdig. Sommige modellen zijn geschikt voor verschillende soorten fietsen, zoals mountainbikes en e-bikes. Over het algemeen zijn inklapbare fietsendragers gemakkelijk te monteren en te gebruiken, wat tijd en gedoe bespaart.

Ten slotte zijn sommige inklapbare fietsendragers voorzien van een kantelbaar ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om bij de kofferbak te komen zonder de fietsen van de drager af te halen. Dit is handig voor mensen die graag spullen in de kofferbak van hun auto opbergen.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan inklapbare fietsendragers. Ten eerste zijn deze vaak duurder dan niet-inklapbare fietsendragers, vanwege de extra functies en het draagbare ontwerp. Ten tweede hebben inklapbare fietsendragers soms minder stabiliteit en ondersteuning dan niet-inklapbare fietsendragers, wat kan leiden tot beweging en schade aan de fietsen tijdens het rijden.

Ten derde hebben inklapbare fietsendragers vaak een beperkte gewichtslimiet, wat betekent dat ze niet geschikt zijn voor zware of grote fietsen. Ten vierde is de keuze van inklapbare fietsendragers beperkter dan niet-inklapbare fietsendragers, wat het moeilijker kan maken om de juiste optie te vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Tot slot kan de kwaliteit en duurzaamheid van inklapbare fietsendragers variëren, dus het is belangrijk om een goede kwaliteit te kiezen om schade aan de fietsen en auto te voorkomen.

Over het algemeen bieden inklapbare fietsendragers meer voordelen dan nadelen.

Fietsendrager elektrische fietsen kantelbaar

Een fietsendrager voor elektrische fietsen die kantelbaar is, biedt verschillende voordelen en nadelen. Het belangrijkste voordeel van een kantelbare fietsendrager is dat deze gemakkelijk toegang biedt tot de kofferbak van de auto zonder dat de fietsen van de drager afgehaald hoeven te worden. Dit is vooral handig voor mensen die vaak spullen in de kofferbak moeten in en uitladen.

Een ander voordeel van een kantelbare fietsendrager voor elektrische fietsen is dat deze geschikt is voor verschillende soorten fietsen. Elektrische fietsen zijn vaak zwaarder en groter dan gewone fietsen, en niet alle fietsendragers zijn geschikt voor dit type fiets. Een kantelbare fietsendrager biedt vaak voldoende ondersteuning en stabiliteit voor zware elektrische fietsen.

Een kantelbare fietsendrager voor elektrische fietsen is ook eenvoudig te gebruiken. Het ontwerp maakt het eenvoudig om de fietsen op de drager te plaatsen en deze vast te zetten. Hierdoor is het vervoeren van elektrische fietsen veel minder gedoe dan wanneer je de fietsen los in de auto zou vervoeren.

Een ander voordeel van een kantelbare fietsendrager is dat deze ruimtebesparend is. Wanneer de fietsen van de drager af zijn, kan de fietsendrager vaak ingeklapt worden tot een compact formaat, waardoor het gemakkelijk is om deze op te bergen in de garage of opslagruimte.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan kantelbare fietsendragers voor elektrische fietsen. Ten eerste zijn deze vaak duurder dan fietsendragers voor gewone fietsen, vanwege de extra ondersteuning en het kantelbare ontwerp. Ten tweede zijn kantelbare fietsendragers vaak zwaarder en moeilijker te tillen dan niet-kantelbare fietsendragers.

Ten derde kan het kantelmechanisme van een fietsendrager voor elektrische fietsen soms minder stabiel zijn dan niet-kantelbare fietsendragers. Dit kan leiden tot beweging van de fietsen tijdens het rijden, wat schade aan de fietsen en de auto kan veroorzaken.

Tot slot kan het lastiger zijn om de juiste kantelbare fietsendrager voor jouw specifieke behoeften te vinden. Niet alle kantelbare fietsendragers zijn geschikt voor alle soorten auto's en elektrische fietsen, dus het is belangrijk om te zorgen dat je de juiste optie kiest voor jouw specifieke situatie.

Over het algemeen bieden kantelbare fietsendragers voor elektrische fietsen meer voordelen dan nadelen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen en ervoor te zorgen dat je een kwalitatieve fietsendrager kiest die past bij jouw specifieke behoeften.

Fietsendrager elektrische fietsen kantelbaar

Fietsendrager elektrische fietsen kantelbaar

Belastbaar gewicht van de fietsendrager voor elektrische fietsen

Het belastbaar gewicht van een fietsendrager voor elektrische fietsen kan variëren afhankelijk van het merk en model van de fietsendrager. Over het algemeen hebben fietsendragers voor elektrische fietsen een hoger belastbaar gewicht dan fietsendragers voor gewone fietsen, omdat elektrische fietsen meestal zwaarder zijn.

De meeste fietsendragers voor elektrische fietsen hebben een belastbaar gewicht tussen de 50 en 60 kilogram. Sommige fietsendragers kunnen echter een hoger gewicht dragen, tot wel 75 kilogram of meer. Het is belangrijk om te controleren wat het maximale belastbaar gewicht is van de specifieke fietsendrager die je overweegt, zodat je er zeker van kunt zijn dat deze geschikt is voor jouw fietsen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het belastbaar gewicht niet alleen betrekking heeft op het gewicht van de fietsen zelf, maar ook op de drager en eventuele accessoires of bagage die je op de drager plaatst. Overbelasting van de fietsendrager kan leiden tot onveilige situaties op de weg, dus het is belangrijk om de maximale belastbaarheid niet te overschrijden.

Als je van plan bent om regelmatig zware elektrische fietsen te vervoeren, is het belangrijk om te investeren in een fietsendrager met een hoger belastbaar gewicht en een stevige constructie om de veiligheid te garanderen.

fietsendragers elektrische fietsen vergelijken


Product

Inklapbaar

Kantelbaar

Belastbaar gewicht

Pro User Diamant SG2 Review

Pro User Diamant SG2
Beste fietsendrager voor
elektrische fietsen

Ja

Ja

60 kg

Thule Easyfold XT 2 933 Review

Thule Easyfold XT 2 933
Beste fietsendrager voor
elektrische fietsen met oprijgoot

Ja

Ja

60 kg

Pro User Diamant TG review

Pro User Diamant TG
Beste fietsendrager voor
elektrische fietsen inklapbaar

Ja

Ja

60 kg

Hapro Atlas Active 2 review

Hapro Atlas Active 2
Beste fietsendrager voor
elektrische fietsen kantelbaar

Ja

Ja

60 kg

Thule Elite G2 Review

Thule Elite G2
Beste fietsendrager voor
elektrische fietsen zonder trekhaak

Nee

N.v.t

30 kg

Dit moet je weten voordat je een fietsendrager elektrische fietsen koopt

Als je van plan bent om een elektrische fiets te vervoeren met een fietsendrager, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten voordat je er een aanschaft. Niet alle fietsendragers zijn namelijk geschikt voor elektrische fietsen, vanwege het hogere gewicht en de specifieke vorm van deze fietsen. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een fietsendrager voor elektrische fietsen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en veilig en comfortabel op pad kunt gaan met je elektrische fiets.

Fietsendrager trekhaak

Een fietsendrager die voor een trekhaak geschikt is is een praktische en veilige manier om fietsen te vervoeren. Met een fietsendrager op een trekhaak kun je gemakkelijk meerdere fietsen vervoeren en tegelijkertijd toegang houden tot de kofferbak van je auto. De meeste fietsendragers op trekhaak kunnen tot wel vier fietsen vervoeren, afhankelijk van het type en de grootte van de fietsendrager.

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een fietsendrager voor een trekhaak is het maximale belastbare gewicht van de drager. Het is van essentieel belang dat je de specificaties van de fietsendrager controleert en de maximale belastbaarheid niet overschrijdt, omdat dit de veiligheid van je fietsen en andere weggebruikers in gevaar kan brengen.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een fietsendrager voor een trekhaak is de veiligheid. Het is belangrijk om te kijken naar de bevestigingsmethode van de fietsendrager en of de fietsen goed vast zitten tijdens het transport. Veel fietsendragers hebben speciale bevestigingsriemen die ervoor zorgen dat de fietsen stevig en veilig vastzitten tijdens het transport.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de compatibiliteit van de fietsendrager met verschillende soorten fietsen. Sommige fietsendragers zijn beter geschikt voor bepaalde soorten fietsen, zoals elektrische fietsen of racefietsen, terwijl andere fietsendragers meer geschikt zijn voor mountainbikes of stadsfietsen.

Een fietsendrager op trekhaak biedt een handige en veilige manier om fietsen te vervoeren. Door rekening te houden met de maximale belastbaarheid, veiligheidsvoorzieningen en compatibiliteit met verschillende soorten fietsen, kun je de beste keuze maken bij het kiezen van een fietsendrager die geschikt is voor een trekhaak.

Fietsendrager elektrische fietsen zonder trekhaak

Als je een auto hebt zonder trekhaak, kan het lastig zijn om een geschikte fietsendrager te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig fietsendragers beschikbaar die geschikt zijn voor auto's zonder trekhaak. Er zijn een aantal verschillende soorten fietsendragers die geschikt zijn voor auto's zonder trekhaak, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Een veelvoorkomend type fietsendrager dat geschikt is voor auto's zonder trekhaak is een fietsendrager die op de achterklep van de auto kan worden bevestigd. Deze fietsendragers zijn relatief eenvoudig te monteren en bieden plaats aan één tot drie fietsen. Het is echter belangrijk om de maximale belastbaarheid van de achterklep te controleren voordat je een dergelijke fietsendrager aanschaft.

Een ander type fietsendrager dat geschikt is voor auto's zonder trekhaak is een fietsendrager die op het dak van de auto wordt bevestigd. Deze fietsendragers bieden plaats aan één tot vier fietsen, afhankelijk van het model. Het grootste voordeel van een dakdrager is dat je de volledige achterklep van de auto beschikbaar houdt, zodat je gemakkelijk bij de bagageruimte kunt. Een nadeel is echter dat de fietsen op het dak worden bevestigd, waardoor het lastiger is om de fietsen te laden en lossen.

Een derde optie is een fietsendrager die in de trekhaak van de auto wordt bevestigd. Er zijn speciale adapters beschikbaar die je kunt gebruiken om een fietsendrager op een trekhaak te monteren, zelfs als je auto geen trekhaak heeft. Deze adapters zijn echter niet geschikt voor alle auto's en fietsendragers, dus het is belangrijk om de specificaties van zowel de auto als de fietsendrager te controleren voordat je een dergelijke adapter aanschaft.

Als je een auto hebt zonder trekhaak zijn er verschillende opties beschikbaar voor het vervoeren van fietsen. Door rekening te houden met de maximale belastbaarheid van de auto en het type fietsen dat je wilt vervoeren, kun je beste  keuze maken bij het kiezen van een fietsendrager die geschikt is voor een auto zonder trekhaak.

Fietsendrager elektrische fietsen

Een elektrische fiets is meestal zwaarder en groter dan een gewone fiets, waardoor het belangrijk is om een fietsendrager te kiezen die speciaal voor elektrische fietsen geschikt is. Een fietsendrager die niet geschikt is voor elektrische fietsen kan het gewicht en de omvang van de fietsen niet aan, waardoor de fietsendrager kan breken of schade aan de auto of de fietsen kan veroorzaken.

Er zijn een aantal kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een fietsendrager die geschikt is voor elektrische fietsen. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de fietsendrager een hoger laadvermogen heeft dan een gewone fietsendrager. Dit komt omdat elektrische fietsen doorgaans zwaarder zijn dan gewone fietsen en een hogere belasting op de fietsendrager leggen.

Een ander belangrijk kenmerk van een fietsendrager voor elektrische fietsen is dat deze vaak kantelbaar is. Dit maakt het eenvoudiger om de fietsen op de fietsendrager te plaatsen en eraf te halen, vooral als de fietsen zwaar zijn. Daarnaast zorgt de kantelbaarheid ervoor dat je nog steeds toegang hebt tot de kofferbak van de auto, zelfs als de fietsen op de fietsendrager zijn bevestigd.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de fietsendrager geschikt is voor het bevestigen van de framebuis van de elektrische fiets. Sommige fietsendragers zijn ontworpen om alleen gewone fietsen te dragen, waardoor het lastig kan zijn om de elektrische fiets goed vast te zetten. Het is daarom belangrijk te controleren of de fietsendrager de mogelijkheid biedt om veilig de fietsen vast te zetten.

Als je op zoek bent naar een fietsendrager die geschikt is voor elektrische fietsen, is het belangrijk om te letten op het laadvermogen, de kantelbaarheid en de bevestigingsmogelijkheden voor de framebuis van de fiets. Door deze kenmerken in overweging te nemen, kun je de beste keuze maken bij het kiezen van een fietsendrager die geschikt is voor elektrische fietsen.

Fietsendrager elektrische fietsen

Fietsendrager elektrische fietsen

Fietsendrager voor 1,2,3 of 4 elektrische fietsen

Wanneer je op zoek bent naar een fietsendrager die speciaal geschikt is voor elektrische fietsen, is het belangrijk om rekening te houden met het aantal fietsen dat je wilt vervoeren. Er zijn fietsendragers op de markt die geschikt zijn voor één, twee, drie of vier elektrische fietsen.

Als je slechts één elektrische fiets wilt vervoeren, zijn er verschillende fietsendragers die je kunt overwegen. Sommige fietsendragers zijn ontworpen om één fiets te dragen en kunnen eenvoudig op de trekhaak van je auto bevestigd worden. Het voordeel van deze fietsendragers is dat ze vaak licht van gewicht zijn en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer je ze niet gebruikt.

Als je twee elektrische fietsen wilt vervoeren, zijn er ook verschillende fietsendragers beschikbaar. De meeste fietsendragers voor twee fietsen zijn ontworpen om op de trekhaak van je auto te worden bevestigd en bieden vaak de mogelijkheid om de fietsen stevig vast te zetten. Het is belangrijk om te controleren of de fietsendrager het gewicht van twee elektrische fietsen kan dragen en dat de bevestiging mogelijkheden geschikt zijn voor de framebuis van de fietsen.

Als je drie of vier elektrische fietsen wilt vervoeren, zijn er ook speciale fietsendragers verkrijgbaar. Deze fietsendragers zijn meestal ontworpen om op de trekhaak van je auto te bevestigen en bieden voldoende ruimte om meerdere fietsen veilig te vervoeren. Het is belangrijk om te controleren of de fietsendrager het gewicht van de elektrische fietsen aankan en dat er voldoende ruimte is tussen de fietsen om te voorkomen dat ze tijdens het transport tegen elkaar aan botsen.

Als je op zoek bent naar een fietsendrager die geschikt is voor elektrische fietsen, is het belangrijk om rekening te houden met het aantal fietsen dat je wilt vervoeren. Door een fietsendrager te kiezen die speciaal is ontworpen voor het aantal fietsen dat je wilt vervoeren, kun je er zeker van zijn dat je de fietsen gemakkelijk en veilig kunt vervoeren.


Fietsendrager caravan en camper

Een fietsendrager is een makkelijke oplossing om fietsen mee te nemen op vakantie met de caravan of camper. Er zijn verschillende fietsendragers die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op caravans en campers.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een fietsendrager voor een caravan of camper is het gewicht van de fietsen en de drager zelf. Het is belangrijk om te controleren of het totale gewicht van de fietsendrager en fietsen niet hoger is dan de maximale belasting van het voertuig.

Daarnaast moet je bij het kiezen van een fietsendrager voor de caravan of camper rekening houden met de montage en de stabiliteit van de drager. Er zijn fietsendragers die aan de achterkant van de caravan of camper worden gemonteerd en fietsendragers die op het dak van de caravan of camper worden geplaatst. Het is belangrijk om te kiezen voor een fietsendrager die goed bevestigd kan worden en tijdens het rijden stabiel blijft.

Ten slotte is het ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de fietsendrager, vooral als je door smalle straten of bergachtige gebieden reist. Het kan dan handiger zijn om te kiezen voor een compacte fietsendrager. Door hier op te letten kun je comfortabel en veilig op pad of op vakantie gaan met de fietsen. 

Fietsendrager elektrische fietsen met oprijgoot

Een fietsendrager met oprijgoot is een handige oplossing om elektrische fietsen te vervoeren. Elektrische fietsen zijn over het algemeen breder en zwaarderndan gewone fietsen, waardoor het lastig kan zijn om ze op de fietsendrager te tillen.

Een fietsendrager met oprijgoot maakt het mogelijk om de fietsen gemakkelijk op de drager te rijden, waardoor je de fietsen niet meer hoeft op te tillen. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook veiliger omdat je zo voorkomt dat je de fiets beschadigt of jezelf bezeert bij het tillen.

Bij het kiezen van een fietsendrager met oprijgoot is het belangrijk om te letten op de breedte van de goot. Elektrische fietsen hebben over het algemeen bredere banden dan gewone fietsen, waardoor de oprijgoot breed genoeg moet zijn om de fietsen veilig op te kunnen rijden.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de maximale belasting van de fietsendrager. Elektrische fietsen zijn over het algemeen zwaarder dan gewone fietsen, waardoor de fietsendrager geschikt moet zijn voor het gewicht van de elektrische fietsen. Zo kun je veilig en gemakkelijk op pad gaan met je elektrische fietsen.

Fietsendrager dakdrager

Een fietsendrager dakdrager is een fietsendrager die op het dak van de auto wordt geplaatst. Dit type fietsendrager heeft als voordeel dat het geen extra ruimte in beslag neemt aan de achterkant van de auto, waardoor het ideaal is als je bijvoorbeeld al een aanhanger of caravan achter de auto hebt.

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een fietsendrager dakdrager is de montage. Het is belangrijk om te controleren of de dakdrager geschikt is voor de dakrail van jouw auto en of deze goed en stevig gemonteerd kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de fietsendrager geschikt is voor het type fiets dat je wilt vervoeren. Sommige fietsendragers dakdragers zijn alleen geschikt voor gewone fietsen, terwijl andere ook geschikt zijn voor elektrische fietsen of mountainbikes.

Bij het gebruik van een fietsendrager dakdrager is het belangrijk om te letten op de hoogte van de auto. Doordat de fietsen op het dak worden geplaatst, wordt de auto hoger en kan dit problemen opleveren bij het passeren van lage doorgangen zoals tunnels en parkeergarages.

Tot slot is het belangrijk om te letten op de veiligheid van het vervoer van de fietsen op het dak van de auto. Zorg ervoor dat de fietsen goed vastzitten en dat het gewicht van de fietsen niet te zwaar is voor de dakdrager.

Een fietsendrager dakdrager is een handige oplossing als je geen extra ruimte aan de achterkant van de auto hebt voor een fietsendrager. Bij het kiezen van een fietsendrager dakdrager is het belangrijk om te letten op de montage, het type fiets dat je wilt vervoeren, de hoogte van de auto en de veiligheid van het vervoer van de fietsen op het dak van de auto.

Fietsendrager dakdrager

Fietsendrager dakdrager

Fietsendrager elektrische fietsen met lift

Een fietsendrager met lift is een handige oplossing om elektrische fietsen te vervoeren. Elektrische fietsen zijn over het algemeen zwaarder dan gewone fietsen, waardoor het lastig kan zijn om ze op de fietsendrager te tillen. Een fietsendrager met lift maakt het mogelijk om de fietsen eenvoudig op de drager te plaatsen, zonder dat je hoeft te tillen.

Een fietsendrager met lift werkt meestal op basis van een elektromotor die de fietsen omhoog en omlaag brengt. Hierdoor kun je de fietsen eenvoudig op de juiste hoogte brengen en op de drager plaatsen. Dit is niet alleen handig, maar ook veiliger omdat je zo voorkomt dat je de fiets beschadigt of jezelf tijdens het tillen bezeert.

Bij het kiezen van een fietsendrager met lift is het belangrijk om te letten op de maximale belasting van de fietsendrager. Elektrische fietsen zijn vaak zwaarder dan gewone fietsen, waardoor de fietsendrager geschikt moet zijn voor het gewicht van de elektrische fietsen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de breedte van de drager en de afstand tussen de fietsen. Elektrische fietsen hebben over het algemeen bredere banden dan gewone fietsen, waardoor de drager breed genoeg moet zijn om de fietsen veilig te kunnen plaatsen. De afstand tussen de fietsen moet ook groot genoeg zijn om te voorkomen dat de fietsen elkaar tijdens het transport raken.

Een fietsendrager met lift is een handige oplossing om elektrische fietsen te vervoeren. Bij het kiezen van een fietsendrager met lift is het belangrijk om te letten op de maximale belasting van de drager, de breedte van de drager en de afstand tussen de fietsen. Zo kun je veilig en gemakkelijk met je elektrische fietsen op pad gaan.

Fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor

Als je een elektrische fiets met middenmotor hebt, is het belangrijk om bij het kiezen van een fietsendrager hiermee rekening te houden. Een fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor heeft enkele specifieke kenmerken.

Het is allereerst belangrijk om te letten op de maximale belasting van de fietsendrager. Elektrische fietsen zijn over het algemeen zwaarder dan gewone fietsen, en fietsen met een middenmotor zijn vaak nog zwaarder. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor een fietsendrager die geschikt is voor het gewicht van de fietsen die je wilt vervoeren.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de manier waarop de fietsen op de fietsendrager geplaatst worden. Elektrische fietsen met een middenmotor hebben vaak een bredere en stevigere frameconstructie dan gewone fietsen. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor een fietsendrager die geschikt is voor deze bredere en stevigere frames.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor is de afstand tussen de fietsen op de drager. Het kan voorkomen dat de middenmotor van de ene fiets in de weg zit bij het plaatsen van de andere fiets. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor een fietsendrager met voldoende afstand tussen de fietsen.

Het is tot slot ook belangrijk om te letten op de stabiliteit van de fietsendrager. Elektrische fietsen met een middenmotor hebben een hoger zwaartepunt dan gewone fietsen, waardoor de fietsendrager stabiel moet zijn om te voorkomen dat de fietsen tijdens het transport omvallen.

Bij het kiezen van een fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor is het belangrijk om te letten op de maximale belasting van de drager, de geschiktheid voor de bredere en stevigere frames, de afstand tussen de fietsen op de drager en de stabiliteit van de drager. Zo kun je gemakkelijk en veilig op pad gaan met je elektrische fietsen met middenmotor.

Vragen die je moet stellen voordat je fietsendrager elektrische fietsen koopt

Er zijn bij het kopen van een fietsendrager voor elektrische fietsen een aantal belangrijke vagen die je moet stellen om ervoor te zorgen dat e de juiste keuze maakt. Een fietsendrager voor elektrische fietsen is immers niet zomaar een standaard drager, maar vereist specifieke eigenschappen en functies om de zware en soms omvangrijke elektrische fietsen veilig te kunnen vervoeren. In dit artikel hebben we een aantal van deze belangrijke vragen voor je op een rij gezet, zodat je goed voorbereid op zoek kunt gaan naar de juiste fietsendrager voor jouw elektrische fietsen.

Beste fietsendrager e bike

Als je op zoek bent naar de beste fietsendrager voor e bike, is de Pro User Diamant SG2 zeker het overwegen waard. Deze fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van maximaal 2 e bikes met een totaal gewicht van maximaal 60 kilogram.

De Pro User Diamant SG2 beschikt over een kantelfunctie, waardoor het eenvoudig is om de fietsen op de drager te zetten en weer van de drager af te halen. Bovendien is de drager voorzien van een oprijgoot, waardoor je de e bike eenvoudig op de drager kunt rijden zonder ze te hoeven tillen. Dit is vooral handig als je zware e bikes hebt.

Een ander voordeel van de Pro User Diamant SG2 is dat deze fietsendrager eenvoudig op de trekhaak van je auto kan worden bevestigd. Hierdoor hoef je geen speciale dakdrager aan te schaffen en blijft het zwaartepunt van de fietsen laag bij de grond, wat de stabiliteit van de auto verbetert.

Daarnaast is de Pro User Diamant SG2 voorzien van een framebevestigingssysteem, waardoor de e bikes stevig worden bevestigd op de drager. Het framebevestigingssysteem is verstelbaar en kan worden aangepast aan de breedte van de fietsframes, zodat de e bike tijdens het transport veilig en stabiel blijven. 

Tot slot is de Pro User Diamant SG2 ook nog eens inklapbaar, waardoor de drager als hij niet in gebruik is gemakkelijk kan worden opgeborgen.

De Pro User Diamant SG2 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar de beste fietsendrager voor e bikes. De kantelfunctie, oprijgoot, framebevestigingssysteem en inklapbaarheid maken deze fietsendrager zeer geschikt voor het veilig en gemakkelijk vervoeren van je e bike.

Beste fietsendrager consumentenbond

Als het gaat om de beste fietsendrager volgens de Consumentenbond, dan is de Thule Easyfold XT 2 933 een absolute winnaar. Deze fietsendrager is niet alleen geschikt voor het vervoeren van twee fietsen, maar kan ook voor het vervoer van een derde fiets worden uitgebreid. De maximale belasting van de Thule Easyfold XT 2 933 is 60 kilogram.

Een van de belangrijkste voordelen van de Thule Easyfold XT 2 933 is de kantelfunctie. Met deze functie kun je de fietsendrager gemakelijk naar achteren kantelen, zodat je eenvoudig toegang hebt tot de kofferbak van je auto. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat en extra spullen wilt meenemen.

De Thule Easyfold XT 2 933 is ook voorzien van een oprijgoot, waardoor je de fietsen gemakkelijk op de drager kunt rijden zonder ze te hoeven tillen. Dit is vooral handig als je zware elektrische fietsen hebt.

Een ander voordeel van de Thule Easyfold XT 2 933 is het framebevestigingssysteem. Hiermee worden de fietsen op de drager bevestigd aan het frame, wat zorgt voor een stabiele en veilige transport. Bovendien zijn de armen van de fietsendrager individueel verstelbaar, zodat je fietsen van verschillende afmetingen en gewichten veilig kunt vervoeren.

De Thule Easyfold XT 2 933 kan gemakkelijk worden bevestigd op de trekhaak van je auto en is inklapbaar, zodat hij eenvoudig kan worden opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is.

De Thule Easyfold XT 2 933 is de beste keuze als je op zoek bent naar de beste fietsendrager volgens de Consumentenbond. De kantelfunctie, oprijgoot, framebevestigingssysteem en inklapbaarheid maken deze fietsendrager zeer geschikt voor het gemakkelijk en veilig vervoeren van fietsen, inclusief zware elektrische fietsen.

Beste fietsendrager consumentenbond

Beste fietsendrager consumentenbond

Beste fietsendrager trekhaak

Als het gaat om de beste fietsendrager voor op de trekhaak, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire en best beoordeelde fietsendragers is de Thule Easyfold XT 2. Deze fietsendrager heeft in verschillende tests als beste uit de bus gekomen en wordt ook aanbevolen door de Consumentenbond.

De Thule Easyfold XT 2 is geschikt voor het vervoeren van maximaal twee fietsen en heeft een draagvermogen van 60 kilogram. Een van de belangrijkste voordelen van deze fietsendrager is de kantelfunctie, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot de kofferbak van je auto. Bovendien is de Thule Easyfold XT 2 voorzien van een oprijgoot, waardoor je zware elektrische fietsen eenvoudig op de drager kunt rijden zonder ze te hoeven tillen.

Een ander voordeel van de Thule Easyfold XT 2 is het framebevestigingssysteem, waarbij de fietsen op de drager worden bevestigd aan het frame. Dit zorgt voor een stabiel en veilig transport. Bovendien zijn de armen van de fietsendrager individueel verstelbaar, zodat je fietsen van verschillende gewichten en afmetingen veilig kunt vervoeren.

Een andere fietsendrager voor op de trekhaak die goed wordt beoordeeld, is de Pro User Diamant SG2. Deze fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van maximaal twee fietsen en heeft een draagvermogen van 60 kilogram. De Pro User Diamant SG2 is  van een oprijgoot voorzien, waardoor eenvoudig je zware elektrische fietsen  op de drager kunt rijden zonder ze te hoeven tillen. Bovendien is deze fietsendrager dankzij het framebevestigingssysteem zeer stabiel en veilig. 

Naast de Thule Easyfold XT 2 en de Pro User Diamant SG2 zijn er nog tal van andere fietsendragers voor op de trekhaak verkrijgbaar. Het is belangrijk om goed te kijken naar de specificaties en reviews van de verschillende modellen, zodat je de fietsendrager kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past. 

Beste fietsendrager achterklep

Als je geen trekhaak hebt of geen fietsendrager op de trekhaak wilt monteren, dan is een fietsendrager voor op de achterklep van je auto een goede optie. De beste fietsendrager voor op de achterklep hangt echter af van verschillende factoren, zoals het aantal fietsen dat je wilt vervoeren, het gewicht van de fietsen en het type auto dat je hebt.

Een van de beste fietsendragers voor op de achterklep is de Thule Elite G2. Deze fietsendrager deze is geschikt voor het vervoeren van maximaal twee fietsen en heeft een draagvermogen van 30 kilogram. De Thule Elite G2 is voorzien van een uniek systeem van kabels en straps, waarmee de fietsen veilig en stabiel op de drager worden bevestigd. Bovendien is deze fietsendrager opvouwbaar en eenvoudig op te bergen wanneer je hem niet gebruikt.

Beste fietsendrager 3 fietsen

Als je op zoek bent naar een fietsendrager waarmee je drie fietsen kunt vervoeren, dan zijn er verschillende opties verkrijgbaar op de markt. Hieronder vind je een twee van de beste fietsendragers voor het vervoeren van drie fietsen:

 1. Thule EasyFold XT 3: De Thule EasyFold XT 3 is een zeer stabiele en veilige fietsendrager die geschikt is voor het vervoeren van drie fietsen. De fietsendrager is eenvoudig te monteren en kan worden ingeklapt voor gemakkelijke opslag. Dankzij het lage gewicht van de fietsendrager is hij gemakkelijk te hanteren.
 2. Pro User Diamant SG3: De Pro User Diamant SG3 is een degelijke en robuuste fietsendrager die geschikt is voor het vervoeren van drie fietsen. De fietsendrager is eenvoudig te monteren en is voorzien van een handige kantelfunctie, zodat je altijd gemakkelijk bij de achterklep van de auto kunt.

Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties en reviews van de verschillende fietsendragers, zodat je de fietsendrager kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past. Let erop dat je bij het kiezen van een fietsendrager voor drie fietsen ook rekening moet houden met het totale gewicht van de fietsen en de maximale belasting van de fietsendrager.

 Merken en Winkels

Als je  naar een fietsendrager voor elektrische fietsen op zoek bent, dan zijn er verschillende merken en winkels waar je terecht kunt. Enkele bekende merken op het gebied van fietsendragers zijn Thule, Pro User, Atera en Hapro. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Naast merken zijn er ook diverse winkels die fietsendragers voor elektrische fietsen aanbieden. Denk hierbij aan fietsenwinkels, sportwinkels en online winkels zoals bol.com en de ANWB.

Fietsendrager elektrische fietsen anwb

De ANWB heeft verschillende fietsendragers voor elektrische fietsen in hun assortiment. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Thule fietsendragers of de Pro User fietsendragers. Deze fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen en hebben vaak een hoog draagvermogen.

Naast deze bekende merken biedt de ANWB ook hun eigen fietsendrager aan, de ANWB fietsendrager. Deze drager is geschikt voor het vervoeren van maximaal 2 elektrische fietsen en heeft een kantelmechanisme zodat je nog steeds bij je kofferbak kunt, ook als de fietsen erop staan.

Bij de ANWB kun je ook terecht voor advies over welke fietsendrager het beste past bij jouw auto en jouw wensen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Verder biedt de ANWB ook accessoires aan voor fietsendragers, waaronder oprijgoten en fietsklemmen.

Als ANWB-lid krijg je korting op fietsendragers en kun je profiteren van speciale aanbiedingen en kortingsacties. Zo kun je voor een scherpe prijs een goede fietsendrager aanschaffen. 

Fietsendrager elektrische fietsen anwb

Fietsendrager elektrische fietsen anwb

Fietsendrager elektrische fiets thule

Thule is een gerenommeerd merk dat zich richt op het ontwerpen en produceren van kwalitatief hoogwaardige fietsendragers. Het bedrijf is in 1942 opgericht in Zweden en heeft sindsdien een uitgebreid assortiment aan fietsendragers ontwikkeld voor verschillende soorten fietsen, waaronder elektrische fietsen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Thule fietsendragers is de focus op veiligheid en gebruiksgemak. De fietsendragers zijn uitvoerig getest en geoptimaliseerd om te zorgen voor een stabiele en veilige bevestiging van de fietsen tijdens transport. Thule biedt verschillende bevestigingssystemen aan, zoals klemmen en spanbanden, om de fietsen op de juiste manier te bevestigen aan de drager. Ook zijn veel modellen  van kantel- of kantel- en vergrendelfuncties voorzien, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de kofferbak terwijl de fietsen nog op de drager staan.

Thule biedt een breed scala aan fietsendragers aan, variërend van modellen voor op de trekhaak of achterklep tot dakdragers en fietsendragers voor de camper of caravan. Naast fietsendragers biedt Thule ook accessoires aan, zoals oprijgoten, fietsklemmen en tassensets, om het gebruik van de fietsendrager nog gemakkelijker te maken.

Thule staat om de duurzaamheid en lange levensduur van hun producten bekend. De fietsendragers zijn  van hoogwaardige materialen gemaakt zoals aluminium en staal en worden uitvoerig getest op duurzaamheid en weerbestendigheid. Veel modellen zijn ook gemakkelijk op te vouwen of te demonteren voor eenvoudig opbergen en transport.

Al met al is Thule een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand merk voor fietsendragers. Door de focus op veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid zijn Thule fietsendragers een goede investering voor iedereen die regelmatig fietsen vervoert.

Fietsendrager dissel

Dissel is een merk dat zich specifiek richt op de productie van fietsendragers voor op de dissel van een caravan of camper. Het bedrijf is in Nederland gevestigd en heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt als producent van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke fietsendragers.

De fietsendragers van Dissel zijn ontworpen om eenvoudig op de dissel van een caravan of camper te bevestigen. Hierdoor wordt er geen extra ruimte in beslag genomen en blijft er meer ruimte over voor andere bagage. De fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen en andere zware fietsen, en zijn op veiligheid en duurzaamheid getest.

Een belangrijk kenmerk van Dissel fietsendragers is de eenvoudige bediening. De dragers zijn voorzien van een handige kantelfunctie waardoor je eenvoudig toegang hebt tot de kofferbak zonder de fietsen te hoeven verwijderen. Daarnaast is het bevestigen van de fietsen op de drager zeer eenvoudig en snel dankzij het ingenieuze kliksysteem.

Dissel is een relatief jong merk in de wereld van fietsendragers, maar heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden met hun innovatieve en hoogwaardige producten. Het merk staat bekend om de goede kwaliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun fietsendragers.

Fietsendrager decathlon

Decathlon is een grote sportwinkelketen met filialen over de hele wereld. De winkel staat  om zijn ruime assortiment sportartikelen bekend, waaronder ook fietsendragers voor elektrische fietsen.

Bij Decathlon kun je voor verschillende soorten fietsendragers terecht, waaronder dragers voor op de trekhaak, op de achterklep en op het dak van de auto. De fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen en andere zware fietsen, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Een groot voordeel van het kopen van een fietsendrager bij Decathlon is dat de winkel een eigen merk heeft, genaamd B'Twin. De B'Twin fietsendragers staan  om hun goede kwaliteit en betaalbare prijs bekend. Daarnaast heeft Decathlon ook fietsendragers van andere bekende merken, zoals Thule en Yakima.

Bij Decathlon kun je niet alleen terecht voor fietsendragers, maar ook voor andere accessoires en benodigdheden voor het vervoeren van fietsen. Zo kun je er onder andere terecht voor spanbanden, oprijgoten en beschermhoezen.

Een ander groot voordeel van het kopen van een fietsendrager bij Decathlon is de uitstekende service. Zo kun je altijd terecht bij een van de medewerkers voor persoonlijk advies en hulp bij het kiezen van de juiste fietsendrager. Daarnaast biedt Decathlon vaak gratis montage van de fietsendrager aan, zodat je zeker weet dat deze goed en veilig op je auto bevestigd is.

Fietsendrager twinny load

Twinny Load is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van fietsendragers voor auto's. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en betaalbare prijzen.

Twinny Load biedt verschillende soorten fietsendragers aan, waaronder dragers voor op de trekhaak, op de achterklep en op het dak van de auto. De fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen en andere zware fietsen, en zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Een van de kenmerkende eigenschappen van de Twinny Load fietsendragers is het gebruik van lichte materialen, zoals aluminium. Hierdoor zijn de dragers relatief licht en makkelijk te hanteren. Daarnaast zijn de dragers opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn.

Een ander voordeel van Twinny Load fietsendragers is de eenvoudige montage. De dragers zijn zo ontworpen dat ze snel en gemakkelijk op de auto te bevestigen zijn, zonder dat daar extra gereedschap voor nodig is. Dit maakt de dragers ook geschikt voor gebruik op verschillende auto's.

Twinny Load biedt ook verschillende accessoires en uitbreidingen voor de fietsendragers, zoals oprijgoten, beschermhoezen en extra fietsbevestigingen. Hierdoor kun je de fietsendrager helemaal naar wens samenstellen en aan je persoonlijke behoeften aanpassen.

Fietsendrager uebler

Uebler is een Duits merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige fietsendragers voor auto's. Het merk staat om zijn innovatieve ontwerpen bekend, waarbij de nadruk ligt op gebruiksgemak, veiligheid en kwaliteit.

Uebler biedt verschillende soorten fietsendragers aan, waaronder dragers voor op de trekhaak, op de achterklep en op het dak van de auto. De fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen en andere zware fietsen, en zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Een van de kenmerkende eigenschappen van Uebler fietsendragers is het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals aluminium en kunststof. Hierdoor zijn de dragers relatief licht en makkelijk te hanteren. Daarnaast zijn de dragers opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn.

Een ander voordeel van Uebler fietsendragers is de gemakkelijke montage. De fietsendragers zijn zo ontworpen dat ze snel en eenvoudig op de auto te bevestigen zijn, zonder dat daar extra gereedschap voor nodig is. Dit maakt de fietsendragers ook geschikt voor gebruik op verschillende auto's.

Uebler biedt ook verschillende accessoires en uitbreidingen voor de fietsendragers, zoals oprijgoten, beschermhoezen en extra fietsbevestigingen. Hierdoor kun je de fietsendrager helemaal naar wens samenstellen en aanpassen aan je persoonlijke behoeften.

fietsendrager lidl

Lidl is een Duitse supermarktketen die wereldwijd actief is en ook diverse fietsendragers in haar assortiment heeft. Hoewel Lidl voornamelijk bekend staat om haar voordelige prijzen, bieden zij ook kwalitatief goede producten aan, waaronder ook fietsendragers.

Lidl biedt verschillende soorten fietsendragers aan, waaronder dragers voor op de trekhaak en dragers voor op het dak van de auto. De fietsendragers zijn geschikt voor zowel elektrische fietsen als normale fietsen en kunnen één tot vier fietsen dragen.

De prijzen van de fietsendragers bij Lidl zijn zeer competitief, en Lidl biedt regelmatig acties en aanbiedingen aan waarmee de prijzen nog aantrekkelijker worden. De kwaliteit van de fietsendragers is over het algemeen goed en er zijn veel positieve reviews te vinden van klanten die tevreden zijn met hun aankoop.

Een nadeel van het kopen van een fietsendrager bij Lidl is dat het assortiment beperkt is en de keuze in vergelijking met gespecialiseerde fietsenwinkels wat beperkter kan zijn. Ook kan het zijn dat een bepaalde fietsendrager niet op voorraad is in de winkel, waardoor je deze alleen online kunt bestellen.

fietsendrager lidl

fietsendrager lidl

Aanbevolen video's over een fietsendrager elektrische fietsen

Je vind hieronder video's van verschillende fietsendragers voor elektrische fietsen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door het bekijken van de video's krijg je een idee welke fietsendragers er allemaal verkrijgbaar zijn. 

Veelgestelde vragen over een fietsendrager elektrische fietsen

Welke fietsendrager voor elektrische fiets?

De Pro User Diamant SG2 is een fietsendrager die geschikt is voor het vervoeren van twee elektrische fietsen. En wordt aanbevolen volgens meerdere onafhankelijke organisaties

Wat weegt een fietsendrager?

De meeste fietsendrager wegen tussen de 15 en 30 kilo

Wat is de beste fietsendrager voor elektrische fietsen?

De beste fietsendrager voor elektrische fietsen is de Pro User Diamant SG2. Deze fietsendrager wordt als beste getest volgens meerdere onafhankelijke organisaties

Welke fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor?

De beste fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor is de Thule Easyfold XT 2 933 Deze fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor wordt volgens meerdere onafhankelijke organisaties als beste getest.

Alle handige tips voor fietsendrager elektrische fietsen

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.