Beste elektrische step 2023 (E step)

Laatste wijziging op januari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

Er is een hoop plezier te beleven voor kinderen en volwassenen als het gaat om het kopen van de beste elektrische step. Een elektrische step is een grote stap vooruit in het transport, het bespaart veel energie, het is milieuvriendelijk en het is een eenvoudige manier om te reizen. 

Een mooie manier voor volwassenen om te genieten van een goede dag in de zon zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de vervuiling of de vermoeidheid die met het fietsen gepaard gaat is een elektrische step de oplossing. Het is daarnaast ook een geweldige manier om te reizen door de stad zonder door het drukke verkeer te worden opgehouden. Je kunt ook van verschillende niveaus van vermogen gebruik maken om je te helpen bij het navigeren van de stad waaronder Eco, Sport en Turbo.

We bespreken hieronder de vijf beste elektrische steps van dit moment. De beste elektrische step hangt van verschillende opties af gecombineerd met de wensen en behoeften hierin. Tijdens het steppen kan een hoge maximale snelheid zeer prettig zijn maar een hoge actie radius is zeker niet altijd de beste optie. Daarom hebben we er voor gekozen om verschillende aanbevelingen te doen waardoor je een goed beeld krijgt van het tot totale aanbod aan verschillende beste elektrische steps. 

Een elektrische step of e step is voor kinderen een geweldige manier om buiten te spelen en het is een heerlijk gevoel om je als kind ook echt weer kind te voelen. Ze kunnen van het rijden op een elektrische step genieten zoals ze dat vroeger deden. Ze kunnen de wegen opgaan met de verschillende snelheden en zich zo vermaken met het zelfverzekerde gevoel dat ze ervaren terwijl ze over de weg gaan. Wanneer je een elektrische step koopt moet je er rekening mee houden dat afhankelijk van het leeftijdsniveau er verschillende mogelijkheden zijn. Voor volwassenen zijn er veel opties, maar ook zijn er speciaal voor kinderen veel elektrische steps verkrijgbaar.

Beste elektrische step 2023

2. Beste elektrische step volwassenen
Segway Ninebot max g30 review

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste elektrische step lichtgewicht
Xiaomi Elektrische Step review

Algemene Score: 4/5

4. Beste elektrische step kind
Razor Elektrische Step review

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste goedkope elektrische step 
Kick Move Elektrische step review

Algemene Score: 4/5

Beste Prijs Kwaliteit Elektrische Step

1

Met een sterk aluminium frame en een krachtige 300W motor is dit een ideale elektrische step. Doordat de Denver elektrische step inklapbaar is, is hij makkelijk mee te nemen. De Denver elektrische step weegt slechts 10,7 kg! Dankzij de 300W motor beweeg je je van A naar B met een topsnelheid tot 25 km/u. Deze elektrische step is voorzien van 3 versnellingen (Eco, Drive en Sport).

Pluspuntjes

 • Inklapbaar
 • Inclusief bel op het stuur
 • Rem op achterste wiel
 • Gemakkelijk in gebruik

Minpuntjes

 • Wat prijzig

Beste Elektrische Step

Dit is niet voor niets gekozen tot de beste elektrische step want hij beschikt namelijk over een aantal unieke kenmerken waaronder een elektrische rem op het voorste wiel, hij is inklapbaar, actieradius van 15 km en LED verlichting en reflectoren aan de voorkant, zijkant en achterkant van de step. 

De elektrische step is voorzien van 8 inch wielen. De wielen van de step zijn van robuust en duurzaam rubber gemaakt. Of je nu op de weg of op de stoep rijdt dat maakt voor deze elektrische step niet uit. De elektrische step is voorzien van een goede vering en je staat er stevig mee op de antislip mat. 

Bekijk de prijzen.

Multifunctioneel Display Op De Elektrische Step

Je kunt alle belangrijke dingen aflezen op het multifunctionele display waaronder de afgelegde afstand, de status van de batterij, in welke versnelling de step staat en de snelheid die je rijdt. 

De elektrische step is uitgerust met zowel een handrem als een voetrem"Beste Prijs Kwaliteit

Koop Nu Bij:

bol.com      bcc

Beste Elektrische Step Volwassenen

2

Ninebot Max G30 is de nieuwste elektrische step van Segway-Ninebot. Het merk staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve elektrische voertuigen. De Ninebot MAX G30 is een combinatie van de beste en meest luxueuze elektrische step in de e step branche.

Pluspuntjes

 • Stevig
 • Sterke actieradius
 • Antilek banden
 • LCD Display

Minpuntjes

 • Iets groter van formaat

Goede Elektrische Step

Het achterwiel van de Ninebot Max G30 is voorzien van een krachtige 350W motor. Dit betekent dat het nieuwe model 40% meer vermogen heeft dan het oude model. Met de grotere motor accelereer je sneller en bereik je in seconden een topsnelheid van 25 km/u. Dankzij een krachtigere motor dan zijn voorgangers, kun je met de MAX G30 20% heuvels beklimmen in plaats van 15%.

Bekijk de prijzen.

De elektrische step heeft een geïntegreerde 3A snellader en kan hij zelfs tot 5A snel opladen via een tweede externe oplaad poort.

Elektrische Step Met LCD Display

Deze elektrische step  is voorzien van een multifunctioneel display waarop je de snelheid, batterij-indicatie en snelheidsinstelling kunt aflezen. De elektrische step heeft 4 verschillende snelheidsstanden, te weten: ECO-energiebesparing D staat voor standaard S staat voor sporten en een 4e positie voor kracht tijdens het lopen.

Beschikt over 10 inch tubeless antilek banden om comfortabel over alle soorten wegdek te rijden!

Koop Nu Bij:

Beste Elektrische Step Lichtgewicht

3

De elektrische step Xiaomi Essential 5100 mAh 250W is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compact en gemakkelijk te vervoeren vervoermiddel. De elektrische step is licht van gewicht en kan eenvoudig worden ingeklapt. 

Pluspuntjes

 • Licht van gewicht
 • Goede kwaliteit 
 • Stevig materiaal
 • Eenvoudig in gebruik

Minpuntjes

 • Banden oppompen wat lastig

Compacte Elektrische Step

De elektrische step is licht van gewicht en eenvoudig in te klappen zodat je hem mee kunt nemen op bus- of treinritten. 
Deze elektrische step is uitgerust met een krachtige 250W motor waarmee je snelheden tot 20 km/u haalt. Dit maakt het een uitstekende keuze om door de stad te navigeren, of voor korte afstanden.

Bekijk de prijzen.

De elektrische step wordt ook geleverd met een grote batterij van 5100 mAh, wat betekent dat hij een lange afstand kan afleggen voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De accu is van hoge kwaliteit en zorgt voor een rijafstand van maar liefst 20 kilometer. Bespaart energie dankzij het kinetisch energie terugwinningssysteem.

Behoud met cruise control eenvoudig een constante afstand.

Koop Nu Bij:

Beste Elektrische Step Kind

4

De Razor elektrische step is een veelzijdige elektrische step die vanwege zijn betaalbaarheid een populaire elektrische step is geworden. Met een topsnelheid van 24 km/u is het in het arsenaal van Razor ook de snelste elektrische step. 

Pluspuntjes

 • Goede Kwaliteit
 • Leuk design en ontwerp
 • Lang speel plezier
 • Gaat lekker snel

Minpuntjes

 • Lange oplaadtijd

Elektrische Step Met Afneembaar Zadel 

Met deze elektrische step hoef je geen keuze meer te maken tussen met of zonder zadel want deze step is namelijk voorzien van een afneembaar zadel zodat je zelf kan kiezen of je het liefst staand of zittend over de weg rijdt. 

Bekijk de prijzen.

Zowel onder kinderen als volwassenen is dit een zeer populaire elektrische step. Deze elektrische step is opgewassen tegen een stootje door de degelijke bouw. De 24V accu is een combinatie van twee 12V accu's, waardoor een topsnelheid van 24 km/u mogelijk is. Bij deze maximale snelheid heb je een actieradius van zo'n 16 kilometer. De elektrische step wordt standaard geleverd met een acculader. Een lege batterij kan in 10 uur volledig worden opgeladen. Razor richt zich op veiligheid en betrouwbaarheid zonder al te veel aandacht te schenken aan opvallende uiterlijke kenmerken.

Net als bij een scooter kun je de draaihendel gebruiken om de elektrische step te versnellen. Met de handrem links van het stuur kun je jezelf veilig tot stilstand brengen.

Beschikt over een breed oppervlak om beide voeten op te plaatsen dit geeft je extra stabiliteit .

Koop Nu Bij:

Beste Goedkope Elektrische Step

5

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische step voor kinderen en volwassenen dan is dit een goede keuze. Je kent het wel: de supermarkt is om de hoek, de meeneemkoffiebar drie straten verderop en je werk of school een paar kilometer verderop. Je legt deze kleine afstanden liever af op een gepastere en milieuvriendelijkere manier. Om deze korte afstanden leuker en vooral makkelijk voor je te maken, heeft Kick&Move een elektrische step op de markt gebracht. nieuwsgierig? Lees dan verder.

Pluspuntjes

 • Eenvoudig in gebruik
 • Stevig materiaal
 • Krachtig
 • Handig om mee te nemen

Minpuntjes

 • Kan niet uit stilstand wegrijden

Eenvoudig Onderweg Met Elektrische Step

Elektrische steps zijn niet alleen een makkelijk te gebruiken vervoermiddel, maar ook heel praktisch. Als je bijvoorbeeld in een drukke stad woont, kun je overal langs manoeuvreren, al het verkeer vermijden en 's ochtends op school of werk aankomen zonder het gedoe en de stress van al het verkeer.

Bekijk de prijzen.

Draagbare Elektrische Step

Met een gewicht van slechts 13 kg is de elektrische step draagbaar en in combinatie met zijn opvouwbare ontwerp kan hij gemakkelijk thuis, op kantoor of in de kofferbak van een auto worden opgeborgen, of indien nodig worden meegenomen. Het is handig en compact, waar je ook reist. Bovendien is het stevige frame gemaakt van aluminium van ruimtevaartkwaliteit voor een hoge structurele sterkte. Het heeft ook een uitstekende thermische geleidbaarheid en corrosieweerstand voor extra duurzaamheid.

Voorzien van een snelheidsmeter met cruise control zodat je altijd inzicht hebt hoe hard je gaat. 

Koop Nu Bij:

Waarop vergelijken wij een elektrische step

Er zijn heel veel verschillende soorten elektrische steps of e verkrijgbaar. Hoe hebben wij de elektrische steps getest? Hieronder vind je naar welke factoren wij bij het testen van verschillende elektrische steps hebben gekeken:


Maximale snelheid

Op papier halen de meeste e-steps een maximale snelheid van tussen de 20-25 km/h. Door verschillende factoren kan de daadwerkelijke topsnelheid worden beïnvloed je kan hierbij denken aan het weer, het terrein, de wegconditie, het gewicht van de bestuurder, de prestatie van de step en de batterijconditie.  

De meeste elektrische steps hebben een beperkte topsnelheid van 25 km/h, hierdoor gaan ze niet zo snel als een bromfiets of een auto. Maar om comfortabel je dagelijkse afstanden af te leggen is het voldoende. Een elektrische step gaat niet sneller dan 25 kilometer per uur, waardoor ze om te rijden veilig zijn en eenvoudiger te bedienen zijn dan andere voertuigen. 

Elektrische steps vallen onder de bijzondere bromfietsen waardoor je een verzekering nodig hebt. Dit omvat een verzekering voor materiële schade en aansprakelijkheid. Op de website van de Nederlandse overheid kun je meer informatie over bijzondere bromfietsen, verzekering en andere vereisten vinden.

Ook is het belangrijk om wanneer nodig de batterij van je elektrische step te vervangen. De levensduur van de batterij van een elektrische step varieert meestal van 500 tot 800 cyclusladingen. Een cycluslading betekent de hoeveelheid energie die de batterij opslaat en die kan worden gebruikt om je elektrische step te laten rijden.

Wanneer je een elektrische step koopt moet je er rekening mee houden dat er verschillende soorten te verkrijgen zijn, die verschillende topsnelheden hebben en verschillende vermogensniveaus. Als je een e-step koopt moet je ervoor zorgen dat de step voor jouw leeftijd, ervaringsniveau en gewicht geschikt is. 

Kortom, belangrijk is om met de maximale snelheid van de elektrische step rekening te houden. Op papier halen de meeste e-steps een maximale snelheid tussen de 20-30 km/h, maar de daadwerkelijke topsnelheid kan door verschillende factoren worden beïnvloed. 

Maximale snelheid elektrische step

Maximale snelheid elektrische step

Actieradius

Hoe ver je kunt rijden met een elektrische step op een volle batterij of accu wordt aangeven met de actieradius. Bij het kopen van een elektrische step is dit belangrijk om rekening mee te houden. De actieradius is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het type batterij, de capaciteit van de batterij, weersomstandigheden en de kwaliteit van het product. 

Meestal is de actieradius in kilometers uitgedrukt. Dit heeft te maken met het feit dat elektrische steps vaak voor relatief korte afstanden worden gebruikt, zoals naar school gaan of winkelen.

De actieradius van een elektrische step varieert enorm, afhankelijk van het type step. Van de meeste e-steps varieert de actieradius tussen de 15 tot 45 kilometer. 

Er zijn verschillende manieren om uit je elektrische step meer actieradius te halen, beginnend bij de makkelijkste methoden welke geen aanpassingen vereisen aan de step. De batterij goed opladen is een van de eerste dingen die je kunt doen. Je zal geen langere actieradius krijgen als je de batterij langer laadt dan nodig is. Dit geldt tevens ook voor het gebruik van de juiste stroomadapter.

Verder, kun je een grotere actieradius halen en de levensduur van de batterij verlengen als je de elektrische step regelmatig onderhoudt, waaronder het controleren en schoonmaken van de banden. Ook kun je om minder energie te verbruiken en meer actieradius te krijgen de bandendruk verhogen.

Kortom, van een elektrische step geeft de actieradius aan hoeveel kilometer je maximaal op een volle batterij of accu kunt rijden.

Gewicht

Het is belangrijk om het gewicht in gedachten te houden als je een elektrische step koopt. Hoe zwaarder de step is, hoe lastiger het is om hem te verplaatsen, vooral wanneer je lange afstanden moet afleggen. Het gewicht heeft bovendien ook invloed op de prestaties van de step. 

Meestal heeft een elektrische step een gewicht dat varieert tussen de 10 en 20 kg. Dit is een relatief licht gewicht, waardoor deze steps eenvoudig met de hand kunnen worden getild. Het gewicht is ten eerste afhankelijk van het type step dat je koopt. Sommige steps zijn lichter van gewicht dan andere. 

Het gewicht is ten tweede ook afhankelijk van de grootte van de step. Ook is het gewicht van de step afhankelijk van het type batterij dat wordt gebruikt. Meestal is een lithium-ion batterij licht, maar er zijn ook andere type batterijen die een zwaarder gewicht hebben.

Ten derde is het gewicht ook afhankelijk van de accessoires en extra functies die op de step zitten. Het gewicht van de step zal toenemen als je bijvoorbeeld extra lichtjes, een standaard erbij koopt.

Kortom, het is belangrijk om bij de keuze van een elektrische step rekening met het gewicht te houden. Het gewicht is afhankelijk van de batterij, accessoires, de extra functies en het type step. De meeste elektrische steps hebben een gewicht dat varieert tussen de 10 en 20 kg, maar dit kan verschillen afhankelijk van het type step dat je aanschaft. 

Elektrische steps vergelijken


Product

Max snelheid

Actieradius

Gewicht

Denver Elektrische Step Review

Denver elektrische step
Beste Prijs Kwaliteit Elektrische Step

25km/h

18km

11kg

Segway Ninebot max g30 review

Segway Ninebot max g30
Beste Elektrische Step Volwassenen

25km/h

20km

21kg

Xiaomi Elektrische Step review

Xiaomi Elektrische Step
Beste Elektrische Step Lichtgewicht

20km/h

20km

12kg

Razor Elektrische Step review

Razor Elektrische Step
Beste Elektrische Step Kind

24km/h

16km

23kg

Kick Move Elektrische step review

Kick Move Elektrische step
Beste Goedkope Elektrische Step

25km/h

20km

14kg

Dit moet je weten voordat je een elektrische step koopt

Als je op zoek bent naar een elektrische step, is het belangrijk om goed op te letten bij het maken van je keuze. Er zijn namelijk een aantal punten om rekening mee te houden en er zo voor te zorgen dat je de beste elektrische step kiest die past bij jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar een elektrische step voor kinderen of voor volwassenen, door deze punten in acht te nemen kun je er voor zorgen dat je de beste keuze maakt. Wat zijn nu precies de belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je de beste elektrische step wilt kopen? Lees hieronder verder om daar achter te komen. 

Elektrische step legaal

De meeste elektrische steps zijn op dit moment in Nederland niet legaal. Echter zijn er een paar uitzonderingen die wél legaal de weg op mogen. Een elektrische step legaal is in Nederland pas toegestaan wanneer deze is goedgekeurd door de RDW. De RDW dient deze elektrische steps eerst bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan te melden. 

De elektrische steps die zijn goedgekeurd door de RDW, moeten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen en hoeven niet te voldoen aan de verplichtingen die voor bromfietsen gelden. Deze e-steps krijgen bovendien een kentekenplaat. Om de step op de openbare weg te mogen gebruiken is dit kenteken een noodzakelijk voorwaarde. 

Er gelden verkeersregels voor het gebruik van een e-step op de openbare weg. Onder andere zijn deze regels dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn, je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs en dat de elektrische step verzekerd moet zijn. Ook mag je alleen de weg op wanneer de step door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als bijzonder bromfiets is aangewezen. 

Kortom, voor het gebruik van een e-step op de openbare weg is het belangrijk om te weten wat de regels zijn. Alleen de steps die zijn goedgekeurd door de RDW mogen de weg op en deze steps moeten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn en deze steps moeten verzekerd zijn. 

Elektrische step legaal

Elektrische step legaal

Elektrische step verboden

Op de openbare weg zijn de meeste elektrische steps verboden. Met een e-step mag je alleen de weg op als de overheid (RDW) het type heeft goedgekeurd en als de eisen voor het gebruik worden nageleefd op de openbare weg. 

Om te bepalen of jouw elektrische step legaal is moet je de volgende stappen nemen. Allereerst moet je controleren of de step is goedgekeurd door de RDW. Wanneer dit het geval is mag je de step gebruiken op de openbare weg. 

Als tweede moet je ervoor zorgen dat de step aan de veiligheidseisen voldoet die voor het gebruik op de openbare weg gelden. Onder andere zijn deze eisen dat de step een motor heeft met een vermogen van maximaal 250 watt, 

Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de step voldoet aan de veiligheidseisen die gelden voor het gebruik op de openbare weg. Deze eisen zijn onder andere dat de step een remsysteem heeft, dat hij is voorzien van reflectoren en dat de step een motor heeft met een vermogen van maximaal 250 watt.

De step moet ten derde verzekerd zijn. Dit betekent dat mocht er tijdens het gebruik van de step iets gebeuren je gedekt bent. 

Tot slot moet de bestuurder van de elektrische step minimaal een leeftijd van 16 jaar hebben. Wanneer je deze regels volgt, mag je met de elektrische step de weg op. 

Elektrische step zonder rijbewijs

Wanneer het type elektrische step als een bijzonder bromfiets wordt gezien heb je geen rijbewijs nodig. Echter mogen deze steps alleen gebruikt worden als ze voldoen aan de veiligheidseisen en als ze zijn goedgekeurd door de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). 

De elektrische steps zonder rijbewijs mogen een maximale snelheid hebben van 25 km/uur. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren mag deze snelheid niet worden overschreden. Ook mag er met een e-step zonder rijbewijs geen elektronisch apparaat vastgehouden worden zoals een muziekspeler of mobiele telefoon. Wel mag er handsfree worden gebeld of muziek worden geluisterd.

Het is daarnaast belangrijk dat je bent verzekerd wanneer je met een elektrische step rijdt op de openbare weg. Hoewel een verzekering niet verplicht is, wordt er wel een familiale verzekering aangeraden om je tegen schade aan derden te beschermen. Ten slotte geldt dat er alleen met een e-step op de openbare weg mag worden gereden voor personen van 16 jaar of ouder. 

Kortom, belangrijk is om te wegen wat voor het gebruik van een elektrische step op de openbare weg de regels zijn. Als je de regels in acht neemt, mag je met jouw elektrische step zonder een rijbewijs de weg op. 

Elektrische step openbare weg

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je de openbare weg op wilt met je elektrische step. Allereerst moet je controleren of de elektrische step is goedgekeurd door de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Is dit het geval dan mag je de step gebruiken op de openbare weg. 

Je moet er ten tweede voor zorgen dat de step verzekerd is. Dit betekent dat je gedekt bent mocht er tijdens het gebruik van de step iets gebeuren. Onder andere zijn deze eisen dat de e-step een motor met een vermogen van maximaal 250 watt heeft, dat hij van reflectoren is voorzien en dat de step een remsysteem heeft. 

Ten derde moet je ervoor zorgen dat de elektrische step is verzekerd. Dit betekent dat je gedekt bent mocht er tijdens het gebruik van de step iets gebeuren.

Tot slot moet de bestuurder van de step een minimale leeftijd hebben van 16 jaar. Als je deze regels volgt, mag je met de elektrische step de openbare weg op. De Veeley V5 is een bekende elektrische step die de openbare weg legaal op mag. Deze step heeft een maximale snelheid van 25 km/h en heeft geen verzekering, rijbewijs of kenteken nodig.

Kortom, belangrijk is om te weten welke step legaal is en wat de regels zijn voor het gebruik van een elektrische step op de openbare weg. Als je deze regels in acht neemt, kun je met jouw elektrische step de openbare weg op. 

Elektrische step met kenteken

Als je op de openbare weg wilt rijden met een elektrische step met kentreken, moet je eerst bij de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) een aanvraag doen. Je kunt voor een elektrische step een kenteken aanvragen door naar een RDW-keuringsstation te gaan met je step en het Certificate of Conformity (CoC) aan te vragen. Het CoC is een document dat bewijst dat de step voldoet aan alle veiligheidseisen. 

Om voor jouw elektrische step een kenteken aan te kunnen vragen, moet deze aan de volgende eisen voldoen: de step moet zijn voorzien van reflectoren, de step moet voorzien zijn van een remsysteem, de step moet een motor hebben met een vermogen van maximaal 250 Watt, de step moet een achteruitrijlicht hebben en de step moet van een lichtbalk zijn voorzien. 

Je kunt een kenteken aanvragen als je step voldoet aan deze eisen. Hiervoor betaal je aan de RDW een eenmalig bedrag. Vervolgens ontvang je jouw kenteken en kun je de weg op met jouw elektrische step met kenteken. 

Kortom, als je legaal met jouw elektrische step wilt rijden op de openbare weg, moet je eerst bij de RDW een kenteken aanvragen. Volg de stappen om ervoor te zorgen dat jouw step aan de veiligheidseisen voldoet en neem vervolgens om jouw aanvraag in te dienen met het RDW-keuringsstation contact op. 

Vragen die je moet stellen voordat je elektrische step koopt

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische step zijn er voordat je een keuze maakt een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Waarom kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een draagbare elektrische step, een elektrische step met grote wielen of kies je voor een elektrische step met trapondersteuning. Het zijn allemaal dingen waar je voordat je een elektrische step gaat kopen op moet letten. 

Beste elektrische step volwassenen

Het is je misschien wel opgevallen dat je steeds meer volwassen op een elektrische step ziet rijden. Het nieuwe vervoersmiddel voor volwassenen is de elektrische step. De step van vroeger kent iedereen wel, maar met de komst van de elektrische step is dit voor volwassenen het nieuwe vervoersmiddel. Bij het uitzoeken van de beste elektrische step volwassen moet je denken aan de hoogte van de step, het type wielen, de hoogte en breedte van de plank, wel of geen vering en het draaggemak. Uit onze test is de Denver elektrische step als beste elektrische step volwassenen gekomen. De beste elektrische step volwassenen heeft een stevig aluminium frame, heeft een krachtige motor, is inklapbaar en is gemakkelijk in gebruik. 

Beste elektrische step consumentenbond

Wat de beste elektrische step consumentenbond is is niet bekend aangezien ze geen tests hebben gedaan naar elektrische steps. Dit heeft met de regelgeving in Nederland te maken. Er zijn in Nederland namelijk stappen genomen om elektrische steps te verbieden. Hierom kan het de consumenten niet adviseren wat de beste elektrische step consumentenbond is. 

Beste elektrische step consumentenbond

Beste elektrische step consumentenbond

Beste elektrische step test aankoop

De Segway Ninebot Max G30 is aangewezen als beste elektrische step test aankoop. Test aankoop is de Belgische consumentenbond. Deze elektrische step heeft als grootste voordeel dat dit model een actieradius heeft van maar liefst 65 km. Het heeft tevens een zeer goede accu die opgeladen is in een korte tijd. De motor van de beste elektrische step test aankoop de Ninebot Max G30 is maar liefst 40% krachtiger dan zijn voorganger. Ook scoort deze elektrische step hoog qua veiligheid. E-steps met een maximale snelheid van 25 km per uur zijn in België op de openbare weg toegestaan.

Elektrische step met trapondersteuning

Een e-step met een hulpmotor is een elektrische step met trapondersteuning. Als je zelf trapt wordt deze hulpmotor geactiveerd. Omdat je minder kracht hoeft te zetten gaat voortbewegen van de elektrische step hiermee gemakkelijker. De hulpmotor zorgt ervoor dat je niet sneller dan 25 kilometer per uur kan gaan. 

Nog een ander voordeel van een elektrische step met trapondersteuning ten opzichte van andere vormen van vervoer is dat de step wendbaar en klein is, waardoor hij bijvoorbeeld in het openbaar vervoer eenvoudig is mee te nemen. Omdat een elektrische step met trapondersteuning geen uitstoot heeft is hij daarnaast ook milieuvriendelijker dan een scooter of een auto.

Kortom, een elektrische step met trapondersteuning is om je gemakkelijk te verplaatsen een handig vervoersmiddel. Het is een wendbare en milieuvriendelijke manier van vervoer. Zorg er wel voor dat je de elektrische step met trapondersteuning alleen gebruikt als je de verkeersregels opvolgt en als deze is goedgekeurd door de RDW. 

Elektrische step met zadel

Een soort kruising tussen een scooter en een e-step is een elektrische step met zadel. Hij is namelijk compacter dan een bromfiets of scooter, maar is wel voorzien van een zadel waar je op kunt zitten. 

Een elektrische step met zadel heeft een batterij die oplaadbaar is. Dit houdt in dat je niet langer gas of benzine hoeft te gebruiken, maar dat je heel eenvoudig de step kunt opladen en er zo mee kunt gaan rijden. Je kan op het zadel gaan zitten als je moe wordt of gewoon geen zin meer hebt om te staan op de elektrische step. 

Er zijn veel verschillende elektrische steps met zadel verkrijgbaar. De meeste elektrische steps hebben een maximale snelheid tot 25 kilometer per uur, maar er zijn ook steps te verkrijgen die sneller gaan. Veel e-steps zijn verder ook uitgerust met verschillende functies, zoals een LCD-scherm waarop je de actieradius en de batterijstatus kan aflezen.

Kortom, een goede manier om zelfstandig te reizen is met een elektrische step met zadel. Het is wendbaar waardoor het eenvoudig mee te nemen is en het is milieuvriendelijk. De rit wordt nog aangenamer door de verschillende functies en door het zadel dat zorgt voor extra comfort. 

Elektrische step met trappers

Een uniek voertuig is een elektrische step met trappers. Dit is namelijk een fiets en een elektrische step in één. Hiermee geniet je van veel voordelen en veel gemak. 

Op een elektrische step met trappers kun je je voeten laten rusten dit in tegenstelling tot een normale step. Je kunt hierdoor veel comfortabeler reizen. 

Verder hebben elektrische steps met trappers vaak een oplaadbare accu. Deze accu is met een elektrische motor verbonden die de trappers aandrijft. Met behulp van een netstroomadapter of een USB-kabel wordt de accu opgeladen. Je kunt tot wel 25 kilometer per uur bereiken als je met de e-step op een volle batterij rijdt. 

Kortom, om mee te reizen is een elektrische step met trappers een makkelijk voertuig. Het is comfortabel, milieuvriendelijk en je hebt om het voertuig voort te bewegen geen extra kracht nodig. De e-step heet veder ook een batterij die oplaadbaar is en waar je tot 25 kilometer per uur mee kunt rijden. 

Elektrische step verzekeren

Het is verplicht in Nederland om als je de weg op wilt je elektrische step te verzekeren. Er zijn verschillende verzekeraars die voor elektrische steps een verzekering aanbieden. 

Meestal dekt de verzekering de schade die je oploopt aan je stept of schade die je aan andere personen of voertuigen veroorzaakt. Ook bieden de meeste verzekeraars dekking voor vandalisme en diefstal.

Je moet meestal aan een aantal voorwaarden voldoen om een verzekering af te sluiten. Zo moet je kunnen aantonen dat je je step bij de RDW hebt geregistreerd, en dat de step aan de veiligheidseisen voldoet. Meestal moet je daarnaast ook bewijzen dat je minimaal een leeftijd hebt van 16 jaar. 

Kortom, belangrijk is om als je de openbare weg op wilt je elektrische step te verzekeren. Je bent zo als er onverwachte situaties voordoen goed beschermd zijn. Het is verder belangrijk om te controleren voordat je de verzekering afsluit of je voldoet aan de voorwaarden van de verzekeraar.

Elektrische step grote wielen

Een goede keuze wanneer je op zoek bent naar wat extra stabiliteit tijdens het rijden is een elektrische step met grote wielen. Een elektrische step grote wielen geven je op de weg meer grip, je krijgt hierdoor minder snel last van trillingen in het stuur. De grote wielen zorgen er ook voor dat je tijdens het rijden meer comfort ervaart. 

Meestal variëren de wielen van een elektrische step met grote wielen tussen de 14 en de 26 inch. Bij de meeste elektrische steps zijn er luchtbanden met grote wielen, dit is met name handig als je geregeld over wegen rijdt die hobbelig zijn. Er zijn ook modellen verkrijgbaar met foam- of rubberwielen, maar deze bieden minder grip op de weg en bieden ook minder comfort. 

Kortom, een goede optie is wanneer je op zoek naar iets stabieler en comfortabelers een elektrische step grote wielen. De extra grote wielen geven minder trillingen in het stuur, geven meer comfort tijdens het rijden en bieden ook meer grip op de weg. 

 Merken en Winkels

Elektrische steps zijn van verschillende merken verkrijgbaar. Er zijn bekende merken maar ook van minder bekende merken zijn er elektrische steps te koop. Zo zijn er onder elektrische steps te verkrijgen van de merken Denver, Segway en Ninebot. Elektrische steps zijn te koop in verschillende fysieke winkels maar online is er ook een zeer groot aanbod. Er is een zeer ruime keuze elektrische steps en je vind ze bij veel verschillende winkels. 


Elektrische step mediamarkt

Ben je op zoek naar een elektrische step mediamarkt dan vind je daar een zeer ruim aanbod. Je kunt er kiezen uit verschillende merken zo verkopen ze er onder andere merken als Ninebot, Segway, Xiaomi, Aprillia en Ducati. Bij Mediamarkt vind je elektrische steps in verschillende prijsklassen en modellen. Je kunt een elektrische step mediamarkt online bestellen en eenvoudig laten thuisbezorgen maar je kan er ook voor kiezen deze online te bestellen en in een van de vele filialen van deze winkel op te halen. Ga je liever gewoon naar de winkel om daar het assortiment elektrische steps te bekijken dan is dit ook mogelijk. 

Elektrische step denver

Denver is een merk dat verschillende modellen elektrische steps heeft. De elektrische step Denver staat vooral bekend om de lage prijs. Ze hebben in het assortiment een klein formaat elektrische step. Een elektrische step Denver is een relatief goedkope e-step met een goed rijbereik. Een elektrische step Denver is verkrijgbaar voor zowel volwassenen als kinderen en er is daarom altijd een passend alternatief te vinden van dit merk. Ook heeft Denver voor het assortiment passende onderdelen. 

Elektrische step action

Ben je naar een elektrische step action op zoek dan zit deze momenteel niet standaard in het assortiment van deze winkel. Wel hebben ze geregeld een elektrische step action te koop. Je vind deze dan online of in de folder van de winkel. De elektrische step action die er geregeld te koop is kan je in de meeste gevallen vaak alleen online kopen. Ze hebben verschillende modellen elektrische steps verkocht bij de Action en zijn meestal van het merk Denver. Wanneer je dus graag een elektrische step action wilt kopen dan is het aan te raden om de website en de folder van deze winkel in de gaten te houden. 

Elektrische step action

Elektrische step action

Elektrische step segway

Een bekend merk voor elektrische, balanceerde voertuigen is Segway. Segway verkoopt ook elektrische steps sinds de overname van Ninebot. Segway heeft in het assortiment elektrische steps voor zowel kinderen als volwassenen. Segway heeft voor elke prijsklasse wel een elektrische step uitgebracht. Een elektrische step Segway is verkrijgbaar in veel verschillende modellen en kleuren waardoor er altijd wel een geschikte e-step in het assortiment van dit merk te vinden is. 

Elektrische step segway

Elektrische step segway

Elektrische step bol.com

Wanneer je een elektrische step Bol.com zoekt dan heb je daar een zeer ruime keuze. Ze verkopen bij Bol.com veel verschillende elektrische steps in verschillende prijsklassen, kleuren, modellen en van verschillende merken. Ze hebben onder andere elektrische steps van de merken Ninebot, Segway, Denver, Xiamoni en Razor in het assortiment. Een elektrische step bol.com is eenvoudig online te bestellen en deze word dan gemakkelijk bij je thuis afgeleverd. Alle specificaties zijn duidelijk bij ieder type elektrische step weergegeven. Een elektrische step bol.com is verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen. 

Elektrische step xiaomi

Het merk Xiaomi heeft een zeer ruim aanbod elektrische steps. Het grote voordel van een elektrische step Xiaomi is de gebruiksvriendelijkheid en ze zijn eenvoudig met de Mi Home-app te verbinden. Een elektrische step Xiaomi is er in verschillende prijsklassen, kleuren en modellen. Er zijn nog een aantal voordel van een elektrische step Xiaomi namelijk in de app vind je cruise control instellingen, in de app vind je wachtwoorden van E-step, er zit een goede beveiliging op de elektrische step want je mobiel gaat trillen zodra er iemand zonder een app op de e-step stapt en opbergen is ook geen probleem want de elektrische step Xiaomi is gemakkelijk in te klappen. 

Elektrische step ninebot

De elektrische step Ninebot rijden maximaal 25 kilometer per uur en kunnen afhankelijk van het model een afstand overbruggen tot 65 kilometer. Ninebot is een hoogwaardig merk en staat vrijwel altijd hoog in de test resultaten van elektrische steps. Er zijn verschillende modellen elektrische steps van Ninebot verkrijgbaar. Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je voor een elektrische step Ninebot moet kiezen maar de betaalbare prijs van dit merk is de voornaamste reden. Als je gaat kijken wat je krijgt dan zijn vrijwel alle modellen relatief goedkoop. Een elektrische step Ninebot is makkelijk te vervoeren omdat alle modellen opvouwbaar zijn. Daarbij komt ook nog eens dat de steps bijzonder licht van gewicht zijn. Er is hierdoor zelfs een optie om de elektrische step met je mee te dragen. 

Elektrische step lidl

Ben je op zoek naar een elektrische step Lidl dan is er momenteel maar een model verkrijgbaar. Er zijn geregeld elektrische steps verkrijgbaar bij de Lidl. We raden je aan om hiervoor de website en de folder van deze winkel in de gaten te houden. Op dit moment is er een elektrische step lidl te koop, deze step is voorzien van achterwielaandrijving, en heeft voor en achter 8 inch banden. De elektrische step Lidl heeft een actieradius van 13 km, heeft een motor van 350 W, en heeft een snelheid van maximaal 23 km/u. De elektrische step Lidl is eenvoudig online verkrijgbaar. 

Elektrische step lidl

Elektrische step lidl

Elektrische step decathlon

Een elektrische step Decathlon is zeker verkrijgbaar. Bij Decathlon vind je elektrische steps van veel verschillende merken. Ze verkopen bij Decathlon elektrische steps van onder andere de merken Segway, Ninebot, Razor, Sharp en Argento. Je hebt bij Decathlon een zeer ruim aanbod als het gaat om elektrische steps. Ze zijn er in verschillende modellen, prijsklassen en kleuren. Je moet er wel even op letten dat veel modellen enkel online te bestellen zijn en deze dus niet in de winkel van Decathlon te verkrijgen zijn. 

Elektrische step swing

De elektrische step swing is een elektrisch vervoersmiddel waarmee je tot wel 25 kilometer per uur kunt rijden. Deze elektrische step is verkrijgbaar met en zonder swing. Zonder swing staat de step vast en helt deze in de bochten niet mee. Met een swing hel je in de bochten mee naar links en rechts. Je mag op de elektrische step swing rijden als je 16 jaar of ouder bent en een helm of rijbewijs is niet verplicht. De elektrische swing is in verschillende kleuren verkrijgbaar en hij is er met en zonder zadel. 

Aanbevolen video's over elektrische steps

Hieronder vind je video's van elektrische steps om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door de video's te bekijken krijg je een idee welke elektrische steps er allemaal te verkrijgen zijn. 

Veelgestelde vragen over een elektrische step

Wanneer elektrische step legaal

In Nederland zijn elektrische steps alleen legaal als ze voldoen aan bepaalde veiligheidseisen en als ze zijn goedgekeurd door de RDW. De step moet verzekerd zijn en de bestuurder moet een minimale leeftijd van 16 jaar hebben. 

Welke elektrische step is toegestaan

Elektrische steps die voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, zijn verzekerd en die door de RDW zijn goedgekeurd mogen de weg op. De bestuurder van de elektrische step moet een minimale leeftijd hebben van 16 jaar. De Veeley V5 is een elektrische step die is toegestaan.

Wanneer mag elektrische step op de weg

Je mag volgens de Nederlandse wet met een elektrische step alleen de weg op als hij door de RDW en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als bijzondere bromfiets is aangewezen. De bestuurder moet daarnaast minimaal een leeftijd van 16 jaar hebben, de step moet van een lichtbalk zijn voorzien, reflectoren hebben, een motor met een vermogen van maximaal 250 Watt hebben, een achteruitrijlicht hebben en voorzien zijn van een remsysteem. Verder dient de elektrische step ook verzekerd te zijn. 

Alle handige elektrische step tips

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.