Bestekooptest.nl / Beste Airfryer, Keuken & Koken / De Beste Airfryer: Welke Moet Je Kiezen?
Laatste wijzing op april,2023 door Sabrina

Beste Airfryer: De Nieuwe Manier van Frituren

Ontdek de voordelen en functies van de beste airfryer op de markt. Maak kennis met de nieuwe manier van frituren.

Ben jij op zoek naar een gezondere manier om te frituren? Dan is de airfryer misschien wel iets voor jou. Maar met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om de beste airfryer te vinden. In deze gids bespreken we de belangrijkste kenmerken en voordelen van de beste airfryer, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Lees verder om alles te weten te komen over de beste airfryer en waarom het de nieuwe manier van frituren is.

Inhoudsopgave

Voordelen van een Airfryer

Een airfryer is een gezondere manier om te frituren omdat er minder olie nodig is. Hierdoor bevat het voedsel minder vet en calorie├źn, terwijl het nog steeds heerlijk krokant wordt. Airfryers zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt om te grillen, bakken en braden. Andere voordelen zijn:

  • Snellere kooktijden dan een oven
  • Minder geur en rook, dus ideaal voor gebruik binnen
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Meer controle over de temperatuur en kooktijd voor een perfect resultaat

Belangrijke functies van een Airfryer

Als je op zoek bent naar de beste airfryer, zijn er een aantal belangrijke functies waar je op moet letten:

Frituurmandje

Het frituurmandje moet groot genoeg zijn om voldoende voedsel te kunnen bereiden. Een mandje met een antiaanbaklaag is ook handig omdat het gemakkelijker schoon te maken is. Sommige airfryers hebben ook een dubbel frituurmandje, waardoor je verschillende soorten voedsel tegelijk kunt bereiden.

Vermogen

Het vermogen van een airfryer wordt aangeduid in watt. Hoe hoger het wattage, hoe sneller de airfryer kan verwarmen en hoe sneller het voedsel kan worden bereid. Een vermogen van 1500 watt of hoger is ideaal voor de meeste huishoudens.

Temperatuur

De temperatuur van een airfryer kan worden ingesteld tot 200 graden Celsius. Het is belangrijk om een airfryer te kiezen met een nauwkeurige temperatuurinstelling, zodat je het voedsel op de juiste temperatuur kunt bereiden.

Timer

Een timer is handig om in te stellen hoe lang het voedsel moet worden bereid. Sommige airfryers hebben ook een automatische uitschakelfunctie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het verbranden van het voedsel.

Topmodellen van Beste Airfryers

Er zijn veel verschillende merken en modellen van airfryers op de markt, maar hier zijn enkele van de beste modellen:

Philips Airfryer XXL

De Philips Airfryer XXL is de grootste airfryer die op de markt verkrijgbaar is en heeft een capaciteit van 1,4 kilogram. De airfryer heeft een vermogen van 2225 watt en kan worden gebruikt om te frituren, grillen, bakken en braden. Het heeft ook een digitale display en een automatische uitschakelfunctie.

Tefal Actifry Genius XL

De Tefal Actifry Genius XL heeft een capaciteit van 1,7 kilogram en heeft een vermogen van 1550 watt. Het heeft ook een roerarm die het voedsel gelijkmatig verdeelt en een digitale display met een timer en temperatuurinstellingen.

Princess Digital Aerofryer XL

De Princess Digital Aerofryer XL heeft een capaciteit van 3,2 liter en een vermogen van 1500 watt. Het heeft een digitaal display met temperatuur- en tijdsinstellingen, en het mandje is gemakkelijk schoon te maken dankzij de antiaanbaklaag.

Tips voor het Gebruik van een Airfryer

Om het meeste uit je airfryer te halen, zijn hier enkele tips:

  • Gebruik altijd olie of vet om het voedsel krokant te maken.
  • Gebruik geen nat voedsel in de airfryer.
  • Schud het mandje tijdens het koken om het voedsel gelijkmatig te verdelen.
  • Maak het mandje altijd schoon na elk gebruik.
  • Laat de airfryer afkoelen voordat je hem schoonmaakt of opbergt.

Lekkere Recepten voor de Airfryer

Met de airfryer kun je een breed scala aan voedsel bereiden, van frietjes tot kippenvleugeltjes. Hier zijn enkele heerlijke recepten die je kunt proberen:

Zoete Aardappel Frietjes

Schil en snijd zoete aardappelen in frietjes. Besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze. Bak 15-20 minuten op 180 graden Celsius, schud het mandje halverwege het koken.

Knoflook Garnalen

Marineer garnalen in knoflook, citroensap en olijfolie. Bak 8-10 minuten op 180 graden Celsius, schud het mandje halverwege het koken.

Bananenbrood

Meng bloem, bakpoeder, suiker en bananen in een kom. Bak 30-35 minuten op 160 graden Celsius.

Veelgestelde Vragen over de Beste Airfryer

Wat maakt een airfryer gezonder dan een traditionele friteuse?

Een airfryer gebruikt minder olie dan een traditionele friteuse, wat betekent dat het voedsel minder vet en calorie├źn bevat. Het voedsel wordt ook nog steeds krokant, maar zonder de extra olie.

Kan ik bevroren voedsel in de airfryer bereiden?

Ja, je kunt bevroren voedsel in de airfryer bereiden, maar de kooktijd kan langer zijn dan bij ontdooid voedsel.

Kan ik vloeistoffen in de airfryer gebruiken?

Nee, het is niet aan te raden om vloeistoffen in de airfryer te gebruiken omdat het kan leiden tot schade aan de airfryer en gevaarlijk kan zijn.

Kan ik de airfryer voor andere doeleinden gebruiken dan frituren?

Ja, de airfryer kan ook worden gebruikt om te grillen, bakken en braden. Het is een veelzijdig apparaat dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Conclusie

De beste airfryer is een geweldige manier om gezonder te frituren en biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele friteuse. Door de juiste functies en kenmerken te kiezen, kun je de beste airfryer vinden die aan al jouw behoeften voldoet. Met deze gids kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van heerlijke, gezonde maaltijden die perfect zijn bereid met de airfryer.

Geschreven Door

Ondertussen is onderzoeken en producten testen mijn hobby geworden. Een miskoop is snel gemaakt en verdiept zich daarom samen met mijn collega's in verschillende producten voor in en rondom het huis.