Beste Billendoekjes 2023 (beste getest)

Laatste wijziging op januari,2023 door Oscar

4.5 op 5 is tevreden

Als trotse ouders wil je natuurlijk altijd de beste billendoekjes binnen handbereik hebben. Voor je gevoel heb je billendoekjes dagelijks non-stop nodig. Met een kleine spruit in huis veeg je er in deze periode flink op los. Wanneer je je er even in verdiept zal je zien dat het aanbod billendoekjes veelzijdig en groot is. En het is maar goed ook want ieder babykontje vraagt immers om een goede verzorging. Jullie vragen jezelf als kersverse ouders wellicht af wat nu de beste babydoekjes zijn om de billen van je kleintje te verzorgen en te reinigen. Hier vind je het antwoord op die vraag. Wat voor jouw baby de beste billendoekjes zijn hangt voornamelijk af van de ingrediënten die verwerkt zijn in de billendoekjes. Hieronder bespreken we onder meer de vijf beste billendoekjes van dit moment. Wat de beste billendoekjes zijn hangt af van de ingrediënten van de verschillende opties gecombineerd met de behoeften en wensen hierin. Een aangenaam geurtje tijdens het verschonen van je kleintje kan zeer prettig zijn maar een geparfumeerd billendoekje is niet altijd e beste optie voor het gevoelige huidje van jouw baby. We hebben er daarom voor gekozen verschillende aanbevelingen te doen zodat je een goed beeld krijgt van het totale aanbod aan verschillende billendoekjes. 

Beste billendoekjes 2023

2. Beste In Gebruik Billendoekjes
Zwitsal Lotion Billendoekjes Alcoholvrij

Algemene Score: 4.5/5

3. Beste Ingrediënten Billendoekjes
Huggies Billendoekjes

Algemene Score: 4/5

4. Beste Bio Billendoekjes
WaterWipes Billendoekjes Bio

Algemene Score: 4.5/5

5. Beste Billendoekjes voor de gevoelige huid
Neutral Billendoekjes

Algemene Score: 4/5

Beste Prijs Kwaliteit Billendoekjes

1

Al onze dierbare verdienen liefdevolle zorg, zoals een zachte reiniging. Daarom combineren Pampers Fresh Clean Babydoekjes uitgebalanceerd vocht met een voedende, pH-neutrale formule om de tere babyhuid te helpen reinigen en de natuurlijke pH-balans te behouden.

Pluspuntjes

 • Helpt natuurlijke huid pH-waarde te behouden 
 • Zacht en sterk voor een milde reiniging
 • Bevat lotion met een zachte frisse geur
 • Dermatologisch getest en zonder alcohol

Minpuntjes

 • Wat prijzig

Beste Billendoekjes

Deze babydoekjes hebben een verfrissende geur waardoor het verschonen van je baby's luier nog leuker wordt. Geen paniek bij het vervangen van Pampers Fresh Clean Babydoekjes. Maak van het verschonen van de luier van je baby een onvergetelijke ervaring. Met Pampers Fresh Clean Babydoekjes reinig je voorzichtig zelfs de meest gevoelige delen van het lichaam van je baby, inclusief billen, handen en gezicht.

Pampers Fresh Clean Babydoekjes hebben een sluiting om ervoor te zorgen dat je babydoekjes niet uitdrogen, zodat elk babydoekje bij elk gebruik even vochtig is. Als het gaat om het reinigen van de gevoelige huid van je baby, is niets belangrijker dan een goede verzorging. De babydoekjes zijn alcoholvrij, dus je kunt ze met een gerust hart elke dag gebruiken.

Bekijk de prijzen.

Duurzame Billendoekjes

Deze doekjes zijn zacht en toch duurzaam. Ze helpen je om je baby elke dag van top tot teen schoon te maken. Zorg ervoor dat de tere huid van je baby wordt beschermd met deze dermatologisch geteste en goedgekeurde babydoekjes van de Skin Health Alliance.

Duurzaam zachte billendoekjes die je iedere dag vol vertrouwen kan gebruiken"Beste Prijs Kwaliteit

Koop Nu Bij:

bol.com      Plein

Beste In Gebruik Billendoekjes

2

Zwitsal Lotion Doekjes reinigen en verzorgen babybilletjes. Babydoekjes zijn verrijkt met onze zachte en zachte reinigingslotion en zinkzalf om luieruitslag te helpen voorkomen. Zo reinigen en verwennen ze tegelijkertijd de tere babybilletjes.

Pluspuntjes

 • Babydoekjes met milde reinigingslotion
 • Helpen luieruitslag te voorkomen
 •  Dermatologisch getest
 • pH-huidneutraal

Minpuntjes

 • Iets onhandiger in gebruik

Goede Billendoekjes

De zinkzalf in de billendoekjes neutraliseert het agressieve effect van urine. De doekjes bevatten ook kamille-extract, wat de huid verzacht. Zo hebben vochtige doekjes niet alleen een reinigende werking, maar ook een verzorgende werking. Zo houden ze de billen van de baby zacht en beschermd. Bovendien helpen ze roodheid te voorkomen. Daarnaast zijn Zwitsal Lotiondoekjes erg functioneel. De doekjes zijn eenvoudig één voor één uit de verpakking te halen. Bovendien zijn ze duurzaam en scheuren ze niet snel. Hierdoor zijn de babydoekjes van Zwitsal zeer comfortabel in gebruik.

Bekijk de prijzen.

Er is niets zachter dan de babyhuid. Net als jou willen wij dat zo houden. Al bijna 100 jaar zorgt Zwitsal ervoor dat de babyverzorgingsproducten zijn aangepast aan de bijzondere eigenschappen van de babyhuid.

Billendoekjes Voor De Normale Babyhuid

Natuurlijk zijn Zwitsal Lotiondoekjes uitgebreid dermatologisch getest en net als onze andere producten (van doekjes tot doekjes en reinigers) zijn ze huid-pH-neutraal en alcoholvrij. Zo weet je zeker dat je het beste voor jouw kind doet. Kortom, Zwitsal Lotiondoekjes zijn de ideale doekjes voor elke luierwissel.

Babydoekjes met zinkzalf en kamille extract voor een heerlijk zachte babyhuid!

Koop Nu Bij:

Beste Ingrediënten Billendoekjes

3

Huggies Babydoekjes Pure zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Ze zorgen voor een perfecte, zachte reiniging, net als water en katoen, zelfs voor pasgeborenen. Huggies Babydoekjes Pure bestaan voor 99% uit water

Pluspuntjes

 • 99% puur water
 • Hypoallergeen en klinisch getest
 • Geen alcohol
 • Vanaf de eerste dag geschikt voor pasgeborenen

Minpuntjes

 • Breekt soms een klein stukje af

Babydoekjes voor de gevoelige huid

De unieke structuur van 65% natuurlijke vezels is vrij van parabenen en fenoxyethanol en bevat 99% gezuiverd water waardoor het geen vettig laagje achterlaat op de huid. Klinisch getest. Huggies-doekjes zijn erg populair bij mama's en papa's. En dat is natuurlijk niet voor niets! Huggies babydoekjes zijn extra sterk. Dit is geweldig omdat je ze niet gemakkelijk kapot trekt of scheurt.

Bekijk de prijzen.

De verpakking is praktisch, je haalt er gemakkelijk één doekje uit. Neem niet de helft van de inhoud van het pakket mee. Je veegt het gezicht, handen en billen af met deze billendoekjes. Ze zijn gemaakt van zachte materialen en de gebruikte ingrediënten zijn speciaal afgestemd op de tere huid van kinderen.

Gemaakt van zachte materialen en speciaal afgestemde ingrediënten voor het tere kinderhuidje.

Koop Nu Bij:

Beste Bio Billendoekjes

4

Eenvoudig, ecologisch, biologisch en veilig! Water Wipes babydoekjes zijn samengesteld uit 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruitextract. Ze zijn geschikt vanaf de geboorte en zijn ideaal voor kinderen met een gevoelige huid. Voor ouders van kinderen met een gevoelige huid en verschillende allergieën zijn doekjes de perfecte oplossing.

Pluspuntjes

 • 99,9% water
 • Pure billendoekjes
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Zuiverder dan watten en water

Minpuntjes

 • Onaantrekkelijk design

Biologisch Afbreekbare Billendoekjes 

Deze waterdoekjes zijn biologisch afbreekbaar. Dat betekent in dit geval dat ze binnen 12 weken worden afgebroken in een industriële composteerinstallatie. Natuurlijk bevatten deze doekjes alleen 100% plantaardig materiaal.

Bekijk de prijzen.

Laten we beginnen met een interessant feit. Je weet ongetwijfeld dat baby's een zeer gevoelige huid hebben. Maar wist je ook dat dit huidtype maar liefst vijf keer gevoeliger is dan de volwassen huid? Dit bevestigt nogmaals dat je heel voorzichtig moet zijn bij het schoonmaken van de handen, billen en mond van je kind. Keukenpapier en/of natte lappen, deze zijn niet toegestaan. Deze zijn niet alleen slecht voor de huid, zeker bij het gebruik van vochtige doekjes, ook bestaat het risico dat je kind ziek wordt van de bacteriën die in deze doekjes aanwezig zijn. Dat wil je niet, dus kies je voor een betere oplossing. Die oplossing vind je in de babydoekjes van Waterwipes. Deze billendoekjes zijn vrij van chemicaliën en koelen geïrriteerde billen af. Je kunt ze echter ook veilig gebruiken om de mond en handen te reinigen.

Het enige billendoekje dat door Allergy UK en Skin Health Alliance is goedgekeurd.

Koop Nu Bij:

bol.com      Plein

Beste Billendoekjes voor de gevoelige huid

5

Neutral babydoekjes verminderen het risico op irritatie van baby's billen, handen en gezicht. De huid van baby's is van nature dunner en zachter, dus meer vatbaar voor uitdroging en irritatie. Dit is de reden waarom de huid van een baby er droog en gebarsten uit kan zien, of de huid kan rood worden. Bij luieruitslag kun je het beste geurvrije babydoekjes gebruiken.

Pluspuntjes

 • Bevat 0% kleurstoffen en zijn parfumvrij 
 • Multifunctioneel en geschikt voor dagelijks gebruik
 • Beschermt het gevoelige babyhuidje
 • Zeepvrij en reinigt de babyhuid op milde wijze

Minpuntjes

 • Zijn iets droger

Billendoekjes Die Geschikt Zijn Voor Dagelijks Gebruik

Niet alle babyhuidjes verdragen alle verzorgingsproducten. Veel producten bevatten stoffen die allergieën kunnen veroorzaken, zoals kleurstoffen. Een gevoelige huid kan sterk reageren op allergenen zoals kleurstoffen, parfums of parabenen.

Bekijk de prijzen.

Conclusie Neutral Billendoekjes

Om te voorkomen dat de huid van je baby geïrriteerd raakt, gebruik je Neutral billendoekjes als natte washandjes bij het verschonen van luiers, het afvegen van een loopneus of het schoonmaken van de handen. De billendoekjes bevatten geen geur-, kleur- of parabenen. Daarom reinigen Neutral babydoekjes de babyhuid op een zachte manier. Door neutrale doekjes te gebruiken, verklein je het risico op huidirritatie bij pasgeborenen.

Door het gebruik van Neutral billendoekjes verklein je het risico op huidirritatie. 

Koop Nu Bij:

Waarop vergelijken wij Billendoekjes

Er zijn heel veel soorten billendoekjes te verkrijgen. Hoe hebben wij de billendoekjes getest? Je vind hieronder naar welke factoren wij hebben gekeken bij het testen van de verschillende billendoekjes:


Huidtype

Belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het kiezen van billendoekjes voor een baby, de huid van een baby is veel gevoeliger dan de huid van een volwassenen. Er zijn verschillende factoren die aan het type huid van een baby kunnen bijdragen zoals voeding, genetische aanleg, huidverzorgingsproducten en omgeving. Er zijn baby's die een droge huid hebben, terwijl andere een vette of gevoelige huid hebben. Belangrijk is om eerst de huid van een baby goed te observeren en te kiezen voor de juiste verzorgingsproducten om de huid van je baby te beschermen en te verzorgen. Twijfel je over het type huid van je baby of heb je zorgen over de huid van je baby, raadpleeg in dit geval dan altijd voor professioneel advies een arts of een huidarts. Hieronder zijn enkele dingen waar je bij het kiezen van billendoekjes voor een baby rekening mee kunt houden:

 • Kies voor billendoekjes waar geen parfum of andere chemische toevoegingen in zitten, omdat deze de huid van de baby kunnen irriteren.
 • Kies voor billendoekjes met natuurlijke, hypoallergene ingrediënten dit helpt irritatie van de babyhuid te voorkomen. 
 • Kies voor billendoekjes met een zachte, zuiverende formule om te helpen voorkomen dat de babyhuid uitdroogt.
 • Kies voor billendoekjes met een pH-neutrale formule om te helpen voorkomen dat de babyhuid geïrriteerd raakt.

Het is altijd aan te raden om eerst op een klein gebied van de huid van de baby een kleine hoeveelheid billendoekjes uit te testen voordat je het gebruikt over het hele lichaam, zo kan je goed zien of de baby er goed op reageert. Als na het gebruik van een bepaald merk billendoekjes de huid van de baby rood, pijnlijk of geïrriteerd wordt, stop dan direct met het gebruik ervan en probeer een ander merk uit. 

Ph Neutraal

Billendoekjes die PH-neutraal zijn zijn voor baby's een goede keuze omdat ze de natuurlijk pH-balans van de babyhuid niet verstoren. Doorgaans is de pH-balans van de babyhuid zuurder dan die van een volwassene en het gebruik van producten waar een te hoge of te lage pH-waarde in zit kan de huid van baby uitdrogen of irriteren. PH-neutrale billendoekjes zijn dus voor een gevoelige huid van een baby beter geschikt. 

Ben je op zoek naar billendoekjes voor een baby die PH-neutraal zijn dan kun je het beste voor producten kiezen die hier speciaal voor ontworpen zijn en die ook aangeven dat ze pH-neutraal zijn. Ook moet je letten op andere belangrijke factoren, zoals of de billendoekjes hypoallergene ingrediënten bevatten en of ze parfumvrij zijn. Ga op zoek naar billendoekjes met een zuiverende, zachte formule dit helpt uitdroging van de huid van de baby voorkomen. 

Billendoekjes ph neutraal

Alcoholvrij

Aan te raden is om voor een baby alcoholvrije billendoekjes te gebruiken omdat alcohol te huid van je baby kan uitdrogen en irritatie kan veroorzaken. Ben je voor een baby op zoek naar alcoholvrije billendoekjes, kies dan het beste voor producten die speciaal ontworpen zijn voor baby's en die aangeven dat ze alcoholvrij zijn. 

Er zijn verschillende redenen waarom je het beste kan kiezen voor alcoholvrije baby billendoekjes:

 1. De huid van een baby kan uitdrogen door alcohol. Wanneer de huid van een baby te droog wordt, kan dit tot irritatie leiden en geeft dit een ongemakkelijk gevoel. Voor de huid van een baby zijn alcoholvrije billendoekjes milder en ze helpen om de babyhuid te hydrateren. 
 2.  De huid van een baby kan geïrriteerd raken van alcohol. Wanneer de babyhuid geïrriteerd raakt, kan dit tot roodheid, jeuk en een ongemakkelijk gevoel leiden. Alcoholvrije billendoekjes bevatten geen alcohol en zijn daarom voor een babyhuid niet irriterend. 
 3. Alcoholvrije billendoekjes zijn voor de huid van een baby veiliger. De huid van een baby kan door de alcohol verbranden als het met een open vlam of een andere warmtebron in contact komt. Alcoholvrije billendoekjes bevatten geen alcohol en zijn voor de babyhuid daarom veiliger. 

Billendoekjes vergelijken


Product

Huidtype

Ph Neutraal

Alcoholvrij

Pampers Fresh Clean Billendoekjes

Pampers Fresh Clean Billendoekjes
Beste Prijs Kwaliteit Billendoekjes

Alle huidtypes

Ja

Ja

Zwitsal Lotion Billendoekjes Alcoholvrij

Zwitsal Lotion Billendoekjes Alcoholvrij
Beste In Gebruik Billendoekjes

Alle huidtypes | Allergische huid | Gevoelige huid

Ja

Ja

Huggies Billendoekjes

Huggies Billendoekjes
Beste Ingrediënten Billendoekjes

Gevoelige huid

Ja

Ja

WaterWipes Billendoekjes Bio

WaterWipes Billendoekjes Bio
Beste Bio Billendoekjes

Alle huidtypes

Ja

Ja

Neutral Billendoekjes

Neutral Billendoekjes
Beste Billendoekjes voor de gevoelige huid

Gevoelige huid

Ja

Ja

Dit moet je weten voordat je billendoekjes koopt

Wanneer je op zoek bent naar billendoekjes, is het belangrijk om bij het maken van je keuze goed op te letten. Er zijn namelijk een aantal punten om rekening mee te houden en er zo voor te zorgen dat je de beste billendoekjes kiest voor jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar billendoekjes die je voor je baby of voor jezelf wilt gebruiken, door deze punten in acht te nemen kun je er voor zorgen dat je de beste keuze maakt. Wat zijn nu precies de belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je de beste billendoekjes wilt kopen? Om daar achter te komen lees je hieronder verder. 

Parfum vrij

Er zijn speciale baby billendoekjes te verkrijgen die parfumvrij zijn. Voor ouders die op zoek zijn naar doekjes die voor de gevoelige huid van hun baby geschikt zijn is dit handig. Parfum kan zorgen voor irritatie, vooral bij baby's die pas zijn geboren. Baby billendoekjes waar geen parfum in zit zijn een goede optie wanneer je voor je baby op zoek bent naar milde en zachte doekjes. Deze doekjes zijn bovendien gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat ook voor de babyhuid beter is. Ben je op zoek naar parfumvrije baby billendoekjes, dan is het aan te raden om goed op de verpakking en het label van de doekjes te letten. Ga op zoek naar doekjes die specifiek vermelden dat ze parfumvrij zijn. 

Hypoallergene ingrediënten

Ook zijn er speciale billendoekjes te verkrijgen met hypoallergene ingrediënten. Deze doekjes zijn speciaal gemaakt voor baby's die een gevoelige huid hebben of die voor allergieën gevoelig zijn. Hypoallergene doekjes bevatten geen stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken en zijn daarom voor ouders die op zoek zijn naar zachte en milde doekjes voor hun baby een zeer goede optie. Ben je op zoek naar billendoekjes die hypoallergeen zijn, dan is het aan te raden om goed op het label en de verpakking te letten. Ga op zoek naar doekjes die specifiek vermelden dat ze ingrediënten bevatten die hypoallergeen zijn. Houd er ook rekening mee dat iedereen anders is en wat voor de ene persoon hypoallergeen is, kan voor een ander persoon totaal anders zijn. 

Billendoekjes Hypoallergene ingredienten

Verpakking

Als je op zoek bent naar de juiste verpakking voor baby zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om op de hygiëne van de verpakking te letten. Ga op zoek naar verpakkingen die eenvoudig te openen en te sluiten zijn, zodat je gemakkelijk de doekjes kunt pakken zonder vies te worden. Een hygiënische verpakking is bijvoorbeeld de pop-up dispensers, omdat je alleen het doekje dat je op dat moment nodig hebt kunt pakken. 

Het is ten tweede goed om op de houdbaarheid van de doekjes in de verpakking te letten. Ga op zoek naar verpakkingen die luchtdicht zijn, zodat de doekjes langer houdbaar zijn en niet uitdrogen. Wil je de doekjes onderweg gebruiken, dan is een verpakking die eenvoudig te openen en te sluiten is ook handig, zodat je in je tas de doekjes eenvoudig kunt meenemen. 

Ten slotte is het goed om op de grootte van de verpakking te letten. Wanneer je de doekjes thuis gebruikt kun je wellicht kiezen voor een grotere verpakking, terwijl je voor onderweg misschien beter kan kiezen voor een verpakking van een kleiner formaat. Aan jou is de keuze om te beslissen welke verpakking het beste past bij jouw behoeften. Gebruik je de doekjes thuis dan is een doosje misschien handig, terwijl je voor onderweg misschien beter af bent met een vouwverpakking of zakjes. Waneer hygiëne belangrijk is voor je, kun je ook voor een pop-up dispenser kiezen. 

Ingredientenlijst

Het is belangrijk om goed op de ingredientenlijst te letten als je op zoek bent naar baby billendoekjes. Baby's hebben nog een huid die gevoelig is en het is daarom aan te raden om doekjes met milde en zachte ingredienten te kopen die speciaal voor de gevoelige huid van baby's zijn gemaakt. Ga op zoek naar doekjes die van natuurlijk ingrediënten zijn gemaakt zoals kamille, katoen en aloë vera, en vermijd doekjes waar toevoegingen van parabenen of chemicaliën in zitten. Het is daarom ook aan te raden om te letten op hypoallergene doekjes, deze zijn speciaal voor baby's met een gevoelige huid of die gevoelig zijn voor allergieën gemaakt. 

Vragen die je moet stellen voordat billendoekjes koopt

Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een keuze maakt wanneer je naar billendoekjes op zoek bent. Waarom kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor billendoekjes die parfum vrij, alcoholvrij of hypoallergeen zijn. Het zijn allemaal dingen waar je op moet letten voordat je billendoekjes gaat kopen. 

Billendoekjes houder

Een opbergsysteem voor billendoekjes is een billendoekjes houder, deze wordt vaak in de badkamer of keuken gebruikt. Het is een hulpmiddel dat zeer handig is en houd billendoekjes droog en gemakkelijk toegankelijk. Er zijn op de markt verschillende soorten billendoekjes houders, zoals staande houders die op de vloer staan, opbergbakken die op de tafel of het aanrecht geplaatst kunnen worden en houders die aan de muur bevestigd kunnen worden. Er zijn ook billendoekjes houders die van een afvalbak of afvalemmer zijn voorzien, zodat je eenvoudig je gebruikte billendoekjes kunt weggooien. 

Billendoekjes houder

Billendoekjes verwarmer

Een apparaat dat billendoekjes verwarmt voordat ze worden gebruikt is een billendoekjes verwarmer. Erg handig kan dit zijn als je gebruik wilt maken van billendoekjes om bijvoorbeeld je handen af te vegen of te drogen waarbij het gebruik van warm water gewenst is. Vaak zijn billendoekjes verwarmers van een thermostaat voorzien, hiermee is de temperatuur van billendoekjes aanpasbaar. Zodat de billendoekjes niet uitdrogen zijn sommige verwarmers van een luchtbevochtiger voorzien.

Billendoekjes hoes

Een hoes of zakje waar je billendoekjes in kunt opbergen is een billendoekjes hoes. Dit is een handig hulpmiddel om je billendoekjes in mee te nemen of in op te bergen, bijvoorbeeld wanneer je ze naar het park wilt meenemen, naar de sportschool of op reis gaat. Vaak zijn billendoekjes hoezen van stof of plastic gemaakt en zijn ze van een rits of klittenbandsluiting voorzien. Ze zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar, zodat je kunt kiezen welke het beste past bij jou. Sommige billendoekjes hoezen zijn van een afsluitbaar deksel of een afvalbakje voorzien, zodat je eenvoudig gebruikte billendoekjes kunt weggooien. 

Billendoekjes doos

Een opbergdoos waar je billendoekjes in kunt opbergen is een billendoekjes doos. Dit is een handig hulpmiddel om je billendoekjes in op te bergen en zo tegen vocht en vuil te beschermen. Billendoekjes dozen zijn meestal van hard plastic of karton gemaakt en zijn van een deksel of een afsluitbare sluiting voorzien. Ze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar, zodat je een keuze kunt maken welke het beste bij jou past. 

Beste billendoekjes zonder parfum

Er zijn verschillende merken billendoekjes verkrijgbaar die geen parfum bevatten. Een aantal opties vind je hieronder:

 • Huggies Natural Care: deze billendoekjes bevatten 99% water en natuurlijke oliën en zijn vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen.
 • Pampers Sensitive: deze billendoekjes bevatten geen parfum, alcohol of kleurstoffen en zijn speciaal ontworpen voor gevoelige huid.
 • WaterWipes: deze billendoekjes bevatten enkel water en een kleine hoeveelheid fruit- en groente-extracten en zijn parfumvrij, vrij van alcohol en chemische additieven.

Beste billendoekjes consumentenbond

In het verleden heeft de Consumentenbond op billendoekjes verschillende testen uitgevoerd. Billendoekjes waar de Consumentenbond niets op aan te merken heeft zijn onder andere Pampers, Zwitsal en Neutral. Bij het kopen van billendoekjes adviseert de Consumentbond te letten op de volgende zaken:

 • Kies voor billendoekjes met zo min mogelijk ingrediënten. Billendoekjes hebben een simpele functie en hebben niet veel ingrediënten nodig. 
 • Neem billendoekjes waar geen parfum in zit. Parfum mag dan lekker ruiken, het zijn stoffen die voor allergie of huidirritatie kan zorgen. 
 • Het beste kan je kiezen voor billendoekjes die zo min mogelijk conserveringsmiddelen bevatten. 

 Merken en Winkels

Billendoekjes zijn van verschillende merken verkrijgbaar. Er zijn bekende maar ook minder bekende merken te verkrijgen. Zwitsal is zeker ook door de geur waarschijnlijk wel een van de bekendste maar ook van Pampers zijn er verschillende billendoekjes. Maar zo zijn er ook billendoekjes van onder andere Kruidvat, Etos, Lidl en Neutral te koop. Billendoekjes zijn in heel veel fysieke winkels te vinden maar online is er ook een enorm aanbod. 


Zwitsal billendoekjes

Zwitsal is het bekendste babyverzorgingsmerk van Nederland. Naast de bekende Zwitsal doekjes, een musthave bij het verschonen van je kindje, biedt het merk ook doekjes aan voor het reinigen van het gezicht en lichaam van je kindje. Het merk biedt Zwitsal doekjes voor de gevoelige huid (Zwitsal Sensitive Wipes), zepen voor de gevoelige babyhuid, huidolie en meer. In het ruime assortiment babyverzorgingsproducten vind je de beste Zwitsal verzorgingsproducten voor de tere kinderhuid.

De experts van Zwitsal begrijpen wat de tere huid van baby's nodig heeft. De huid heeft vochtinbrengende ingrediënten en zachte verzorging nodig die de huid niet uitdroogt. Bij het dragen van luiers kan uw kind last krijgen van uitslag en irritatie, vooral rond de billen. Met zachte Zwitsal Sensitive Skin Wipes heb je altijd de perfecte wegwerpdoekjes om de huid te reinigen en te verzorgen. Zo voorkom je een pijnlijke uitslag rond de billen van je kindje.

Billendoekjes kruidvat

Kruidvat heeft verschillende soorten eigen merk babydoekjes. De verschillende Kruidvat doekjes zijn speciaal afgestemd voor een bepaald huidtype, voor een specifiek gebruik (bijvoorbeeld vooral de billen) of voor een bepaalde leeftijd. Laten we een paar soorten uitlichten. "Knoei-Doei" doekjes zijn multifunctionele doekjes die je meteen kunt gebruiken om handen en gezicht te reinigen. Ze ruiken aangenaam fris en voelen heel zacht aan. Kruidvat Lotion Wipes zijn zeer geschikt voor het afvegen van de billen. De lotion die aan deze doekjes is toegevoegd, bevat huid beschermende provitamine B5. Je kunt deze doekjes ook op je gezicht en handen gebruiken. "Sensitive" doekjes zijn speciaal ontwikkeld voor de (bijzonder) gevoelige huid.

Billendoekjes Kruidvat

Billendoekjes pampers

Er zijn verschillende soorten Pampers billendoekjes. Geen twee kindjes zijn immers hetzelfde en fijn dat je precies kunt kiezen welke Pampers billendoekjes jouw kindje het lekkerst vindt. Voor de allerkleinsten zijn er Sensitive babydoekjes. Is je baby ouder dan zes maanden? Dan zijn Fresh Clean Babydoekjes wellicht een goede keuze. Aan deze speciale babydoekjes is een zeer verfrissende lotion toegevoegd. Houden jij of je kinderen niet van parfum? Kies dan voor Pampers Natural Clean billendoekjes want deze zijn geurvrij.

Pampers babydoekjes behoren tot de beste babydoekjes op de markt. Wanneer babydoekjes worden getest, kun je er zeker van zijn dat Pampers babydoekjes bijna altijd "best getest" zijn. Dit is niet zo gek, want dit is niet anders dan Pampers luiers en Pampers luierbroekjes. De billendoekjes van Pampers krijgen veel aandacht. Deze doekjes zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen. Deze doekjes zijn klinisch en dermatologisch getest en zijn uiterst zacht voor de huid. Verzorgende en voedende ingrediënten zorgen ervoor dat huiduitslag weinig kans krijgt. Natuurlijk zijn ze parfumvrij, drogen ze niet snel uit en zijn ze lekker sterk.

Billendoekjes etos

De billendoekjes Etos zijn zacht voor de tere huid van je baby. Ze reinigen de billetjes van je baby, zijn stevig en voelen super zacht aan. Dit is voor jouw kleintje en jezelf fijn. Buiten dat Etos billendoekjes reinigen, verzorgen ze ook de babyhuid. Wanneer de babybilletjes extra gevoelig zijn kan je het beste kiezen voor parfumvrije Etos billendoekjes. De billendoekjes Etos zijn te koop in de winkel maar kan ook online worden besteld. 

Billendoekjes action

Ben je op zoek naar billendoekjes Action dan kan je deze daar zeker kopen. Ze hebben verschillende soorten billendoekjes in het assortiment. Ze verkopen er onder andere Huggies billendoekjes pure deze zijn gemaakt van 99% puur water, zijn parfumvrij en zijn gemaakt met natuurlijke, absorberende vezels. Ze zijn geur- en parabenenvrij. Je kunt je kleintje gemakkelijk verschonen door de absorberende vezels terwijl je de huid verzorgt. Je sluit gewoon de doekjesverpakking en neemt ze mee. Dan zijn er bij de Action ook billendoekjes van Teddy Care verkrijgbaar dit zijn verzorgende billendoekjes die extra sterk zijn en zijn te gebruiken voor zachte babybilletjes en om de handjes en mondjes mee af te vegen. De billendoekjes Action zijn dermatologisch getest en zijn PEFC-gecertificeerd: papierproduct uit een duurzaam beheerd bos. 

billendoekjes action

Billendoekjes lidl

Wanneer je op zoek bent naar billendoekjes lidl dan zijn deze daar zeker te koop. Ze verkopen bij Lidl billendoekjes van het eigen merk genaamd Lupilu Vochtige Babydoekjes Pure Water. In een verpakking zitten 60 billendoekjes en ze zijn gemaakt van 99% water en zijn verkrijgbaar in de filialen van deze winkel. Er is ook een sensitive variant verkrijgbaar deze zijn perfect wanneer je kindje een extra gevoelige huid heeft. De billendoekjes Lidl zijn ook ideaal om mee te nemen voor onderweg. 

Billendoekjes ah

Als je een kleintje hebt zijn billendoekjes onmisbaar. Bij Albert Heijn vind je een ruim assortiment billendoekjes. Ze verkopen bij AH billendoekjes en gezichtsdoekjes voor je kleintjes. Er zijn billendoekjes voor elk huidtype te verkrijgen. Het fijne is dat je deze producten gemakkelijk samen met je andere boodschappen kunt bestellen. Dan heb je in één keer alles in huis. Bestel de favoriete doekjes van je baby online maar je kan ze natuurlijk ook gewoon kopen in een van de filialen van deze winkel. Ben je op zoek naar parfumvrije billendoekjes? Deze zijn bij AH ook te vinden. Heeft je baby een gevoelige huid? Dan is het zeker aan te raden om parfumvrije billendoekjes te kopen.

Billendoekjes neutral

Als je iets niet wilt, dan is het wel dat je kind rode uitslag krijgt na het reinigen van handen, gezicht of billen met billendoekjes. Dit gebeurt niet als je kiest voor billendoekjes Neutral. De billendoekjes Neutral zijn met de grootste zorg en aandacht ontwikkeld, met respect voor de tere huid van baby's en kinderen. De doekjes van het merk zijn dermatologisch getest en 100% vrij van parfum, zeep en parabenen. De doekjes zijn ook kleurstofvrij. Neutral billendoekjes zijn zacht, comfortabel en absorberen grote hoeveelheden vuil. De verzorgende ingrediënten in de doekjes zorgen voor onmiddellijke verzorging en verzachten elk ongemak.

Billendoekjes aqua pure

Om de huid zacht te reinigen zijn billendoekjes aqua pure gemaakt met biologisch katoen en 99% puur water. Ze helpen om de kostbare babyhuid te beschermen. De billendoekjes aqua pure bevatten geen parfum of alcohol. De 1% resterend is samengesteld uit een reinigingsmiddel dat zacht is en die de natuurlijk pH van het babyhuidje helpt te behouden en zo huidirritatie kan voorkomen. Billendoekjes aqua pure zijn voor de gevoelige huid geschikt. 

Billendoekjes jumbo

Er is een ruime keuze billendoekjes Jumbo verkrijgbaar. Ze verkopen bij jumbo onder andere billendoekjes van het eigen merk, Zwitsal, Pampers, WaterWipes en Neutral. Je kan de billendoekjes Jumbo eenvoudig online bestellen eventueel samen met al je andere boodschappen maar je kan ze natuurlijk ook gewoon in een van de filialen van deze winkel kopen. De billendoekjes Jumbo zijn in verschillende soorten, prijsklassen en voor verschillende huidtypes verkrijgbaar. Heeft jouw kindje last van een gevoelige huid dan kan je het beste kiezen voor de speciale billendoekjes Jumbo voor de gevoelige huid. 

Aanbevolen video's over billendoekjes

Je vind hieronder video's van billendoekjes om je te helpen de juiste keuze te maken. Door het bekijken van de video's krijg je een idee welke billendoekjes er allemaal verkrijgbaar zijn. 

Veelgestelde vragen over billendoekjes

Welke billendoekjes zijn het beste

De Pampers Fresh Clean zijn als beste getest. Deze babydoekjes hebben een verfrissende geur om het luier verschonen van je baby leuker te maken. Met Pampers Fresh Clean Babydoekjes reinig je voorzichtig zelfs de meest gevoelige delen van het lichaam van je baby, inclusief billen, handen en gezicht.

Waar kun je billendoekjes voor gebruiken?

Billendoekjes zijn natuurlijk in eerste instantie bedoeld om de billen van je kleintje mee schoon te maken maar je kunt ze nog voor heel veel meer dingen gebruiken. Billendoekjes zijn onder andere ook te gebruiken voor het schoonmaken van vieze handen, het gezicht, de tafel, het aanrecht, schoenen en ze zijn ook ideaal om make-up te verwijderen.

Welke billendoekjes gevoelige huid?

Heeft je kindje last van een gevoelige huid dan kan je het beste kiezen voor billendoekjes die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Er staat aangegeven op de verpakking dat de billendoekjes speciaal zijn bedoeld voor baby's met een gevoelige huid. Deze billendoekjes zijn parfumvrij, Ph-neutraal en hypoallergeen. 

Alle handige billendoekjes tips

Geschreven Door

De oprichter van bestekooptest.nl is Oscar. Hij heeft een jarenlange online achtergrond. Na heel wat jaren online actief bezig te zijn bezit hij inmiddels heel wat marketing en SEO kennis. Momenteel ligt zijn passie dan ook echt in het content marketing en SEO vakgebied.